Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2016

  • Εγκρίθηκαν από το Eurogroup τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, τα οποία πρότεινε ο ESM, ωστόσο την ίδια ώρα μπήκαν στο τραπέζι νέα μέτρα, για να «κλειδώσει» το πρωτογενές πλεόνασμα. «Σήμερα το Eurogroup συζήτησε ξανά τη βιωσιμότητα
  • Φωτιά σε αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Ερεσού, στα Εξάρχεια, το βράδυ της Δευτέρας. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής. Τα αίτια διερευνώνται, άγνωστη, μέχρι στιγμής η αιτία σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
  • Το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής απένειμε στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στο όνομα του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Christophe Chantepy, σε ειδική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
  • Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιούνται οι συγκοινωνίες στην Αθήνα την Πέμπτη εξαιτίας των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.
  • Τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη και το Καστελόριζο επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και 10 βουλευτές, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευ.Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, Β.Τελλίδη. Μεταξύ των βουλευτών είναι και τρεις από τη Χρυσή Αυγή.
  • Τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης της Συνόδου των πρυτάνεων, στις 14 Ιανουαρίου, αποφάσισαν, κατά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα, το προεδρείο των πρυτάνεων και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Κόσμος

  • Το υπερπολυτελές VIP αεροσκάφος Airbus A340-500 του ανατραπέντα πρώην δικτάτορα της Τυνησίας, Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, αγόρασε η τουρκική κυβέρνηση για να το χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
  • Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εμποδίζοντας την υιοθέτηση ψηφίσματος που προέβλεπε κατάπαυση του πυρός για επτά ημέρες στο Χαλέπι -με τη Μόσχα να υποστηρίζει ότι η εκεχειρία θα επιτρέψει στους αντάρτες να ανασυνταχθούν και ότι χρειάζεται περαιτέρω χρόνος για συνομιλίες της με την Ουάσινγκτον. Είναι η έκτη φορά από το ξέσπασμα του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011 που η Ρωσία συνεπικουρούμενη από την Κίνα εμποδίζει την ανάληψη δράσης.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Αλ Γκορ, στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος που ενσαρκώνει την μάχη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Ο Γκορ (ο οποίος πρώτα συνάντησε την κόρη του δισεκατομμυριούχου Ιβάνκα) χαρακτήρισε «μακρά και παραγωγική» τη συνομιλία εξερχόμενος από τον Ουρανοξύστη Τραμπ στο Μανχάταν.
  • Η πόλη της Νέας Υόρκης αναμένεται να ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να αντλήσει έως και 35 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καλύψει το κόστος των μέτρων ασφαλείας για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο. Η παρουσία Τραμπ στον ουρανοξύστη έπειτα από τις προεδρικές εκλογές έχει προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση και αγανάκτηση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Νέας Υόρκης.
  • Υπό το βάρος της πίεσης του προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα για τη «συγκράτηση» της πολιτικής κρίσης μετά το θρίαμβο του «όχι» ο Ματέο Ρέντσι βάζει στον «πάγο» την παραίτηση έως την ψήφιση του προϋπολογισμού εντός των επόμενων ημερών. «Με αίσθημα ευθύνης» αποδέχθηκε το κάλεσμα Ματαρέλα, αλλά ξεκαθάρισε στο υπουργικό συμβούλιο πως αμέσως μετά παραιτείται. Η ανακοίνωση της προεδρίας μετά τη νέα συνάντηση Ρέντσι-Ματαρέλα. Η Ιταλία σε κάθε περίπτωση δείχνει να οδεύει προς μεταβατική κυβέρνηση με πιθανότερο εντολοδόχο πρωθυπουργό τον Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Οικονομία

  • Με την απόφαση του Eurogroup μειώθηκε το χρέος τουλάχιστον κατά 45 δισ. ευρώ, ενώ κλείδωσαν τα επιτόκια στο 1,5%, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης, σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup. «Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Το κόστος της κυβερνητικής ανεπάρκειας θα είναι και πάλι οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία» αναφέρει η ΝΔ.
  • Από στενωπό άνευ προηγουμένου καλείται να περάσει η κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο με τους Θεσμούς τον Ιανουάριο. Τα ψιλά γράμματα της απόφασης του Eurogroup, η οποία εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, οδηγούν σε ένα νέο, πολύ σκληρό γύρο διαβουλεύσεων με την τρόικα και τη λήψη νέων μέτρων που θα ικανοποιήσουν και το ΔΝΤ.
  • Το Eurogroup υιοθέτησε το πακέτο βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τα οποία παρουσίασε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Πρόκειται για μέτρα που αθροιστικά θα επιφέρουν ελάφρυνση της τάξεως του 20% του ΑΕΠ μέχρι το 2060. H δεύτερη αξιολόγηση παραμένει ανοικτή, οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα και η συμφωνία παραπέμπεται για το νέο έτος.
  • Πρόσθετα μέτρα για το 2017 ώστε να συμμορφωθούν με το Συμφώνο Σταθερότητας ζήτησε από 8 χώρες το Εurogroup. Πίστωση χρόνου δίνεται ωστόσο στην Ιταλία, αναγνωρίζοντας ότι «είναι αδύνατο να ζητήσουμε από την Ιταλία να δεσμευτεί σε πρόσθετα μέτρα αυτή τη στιγμή. Εάν αναμένεται νέα κυβέρνηση, τότε πρέπει να περιμένει και το Eurogroup». «Ναι μεν, άλλα..» από τους 19 ΥΠΟΙΚ σχετικά με το αίτημα της Κομισιόν για επεκτατική δημοσιονομική πολιτική.
  • «Στη Νέα Δημοκρατία επιθυμούν να προσελκύσουν επενδυτές παραβιάζοντας το κοινοτικό δίκαιο; Ή μήπως οι μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζονται αφορούν τελικά την αλλαγή των κοινοτικών κανόνων;» τονίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος απαντώντας στις επικρίσεις πολλών στελεχών και του προέδρου της ΝΔ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στη Socar.

Αθλητισμός 

  • Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα με ανατροπή σημείωσε ο Ηρακλής, που επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καυτανζόγλειο». Η ομάδα της Ηπείρου προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με τον Κοζορώνη, αλλά ο «Γηραιός» έβγαλε αντίδραση και αφού ισοφάρισε με τον Περόνε στο 14ο λεπτό, πήρε τους τρεις βαθμούς με το γκολ του Αγγελόπουλου στο 88΄.
  • Με πολλές εντάσεις και επεισόδια χαρακτηρίζεται το παιχνίδι του Καυτανζογλείου μεταξύ Ηρακλή- ΠΑΣ. Οπαδοί των γηπεδούχων προσπάθησαν να μπουν στις κερκίδες του Καυτανζογλείου και απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που από νωρίς είχαν πάρει θέση εκτός και εντός σταδίου και μάλιστα διακριτικές δυνάμεις της αστυνομίας που υπήρχαν από νωρίς και επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Μια πέτρα χτύπησε στο κεφάλι δημοσιογράφο από τα Ιωάννινα, στον οποίο προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου