Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2016

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς και λεωφόρους του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή, λόγω διεξαγωγής της εκδήλωσης «Athens Santa Run». Ποιοι δρόμοι κλείνουν από 10:00-13:00.
  • Η κυπριακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας στην Κύπρο, την οποία προανήγγειλε με ανακοίνωσή του το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
  • Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Μίκης Θεοδωράκης με ανοικτή  επιστολή του στην προσωπική του ιστοσελίδα. Με σφοδρή ειρωνία, κατηγορεί τον Αλ.Τσίπρα για υποκρισία, με αφορμή τον επικήδειο για τον Φιντέλ Κάστρο, και καταλήγει με τη φράση «καλή αντάμωση στα γουναράδικα».
  • Σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις αγροτών της κεντρικής και δυτικής Λέσβου, ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στο νησί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
  • Με αντεγκλήσεις, αποχωρήσεις παρατάξεων και αποχή από τις ψηφοφορίες ολοκληρώθηκε το τριήμερο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Κόσμος

  • Θα γίνει η Αυστρία η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με ακροδεξιό πρόεδρο; Θα αποφασίσουν οι ψηφοφόροι που επιλέγουν πρόεδρο σε ένα σίριαλ με «αμερικανικό άρωμα». Ο ανεξάρτητος Φαν ντερ Μπέλεν αντιμετωπίζει τον Χόφερ του ακροδεξιού-λαϊκιστικού FPÖ, τα γκάλοπ δείχνουν τη μάχη στο νήμα και η Ευρώπη παρακολουθεί κάτι που εκλαμβάνει ως συνέχεια της ψήφου για Brexit και προοίμιο των εκλογών σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία.
  • «Ιστορικές» διαστάσεις έχει προσδώσει ο Ματέο Ρέντσι στο δημοψήφισμα της Κυριακής συνδέοντας ατυχώς το πολιτικό του μέλλον με τη συνταγματική μεταρρύθμιση που τίθεται στην κρίση των Ιταλών -ατυχώς για τον ίδιο, αλλά κυρίως για τον αντίκτυπο μίας αρνητικής ψήφου. Τι καλούνται όμως να αποφασίσουν οι Ιταλοί σε αυτό το δημοψήφισμα που έχει «φοβίσει» την Ευρώπη στη σκιά του Brexit και της εκλογής Τραμπ; Και τι θα γίνει την επόμενη μέρα;
  • Για τουλάχιστον εννέα νεκρούς μιλούν οι Αρχές της Καλιφόρνια μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη που γινόταν πάρτι στο Όουκλαντ. Οι τοπικές Αρχές εκτιμούν πως οι αγνοούμενοι φτάνουν περίπου τους 25. Η οροφή κατέρρευσε, δυσκολεύοντας τις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για δόλο.
  • Οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί σχεδιάζουν να καταθέσουν στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Brexit, όπως ανακοίνωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν, σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώσει την απόφαση να περάσει από τους βουλευτές η έξοδος.
  • Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε το Σάββατο πεπεισμένη ότι η κατάληψη από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις των περιοχών του Χαλεπίου που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών δεν θα τερματίσει τον πόλεμο στη Συρία. Σχεδόν τα δύο τρίτα των εδαφών που ήλεγχαν στο ανατολικό Χαλέπι οι αντάρτες έχουν περάσει στα χέρια των συριακών δυνάμεων, μετά την κατάληψη άλλης μίας περιοχής την Παρασκευή.

Οικονομία

  • Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Credit Suisse για την εξέλιξη του πλούτου σε πάνω από 200 χώρες  του κόσμου. Στην Ελλάδα στα 6 χρόνια της ύφεσης, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 57 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική περιουσία των πολιτών υποχώρησε κατά 587 δισ. ευρώ. Κάθε νοικοκυριό είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 67.291 ευρώ.
  • Μιά θετική απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας θα είναι ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και ελπίδας στο κλίμα ρευστότητας, ενώ ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
  • Πόσο πραγματικό είναι το ύψος του ελληνικού χρέους; Στο Spiegel ο επενδυτής Πολ Καζαριάν προκρίνει ως κριτήριο το χρονικό και όχι ονομαστικό ύψος του ως τρόπο προσδιορισμού. Το Spiegel, στη διαδικτυακή του έκδοση, φιλοξενεί τις απόψεις του αμερικανού επενδυτή και μεγαλύτερου ιδιώτη δανειστή της Ελλάδας, του αρμενικής καταγωγής Πολ Καζαριάν.
  • Εκτός των προστατευτικών προβλέψεων του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μένουν όσοι χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία. Αποφάσεις περιφερειακών Ειρηνοδικείων ξεκαθαρίζουν ότι οφειλές τέτοιιου είδους πρέπει να καταβάλλονται κανονικά προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.
  • Με δεδομένους τους πολλούς και διαφορετικούς αστάθμητους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, στο Βερολίνο εκφράζονται φόβοι για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της ευρωκρίσης την ερχόμενη χρονιά.

Αθλητισμός

  • Ασταμάτητο το «τρένο» της Τσέλσι που νίκησε 3-1 τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Ετιχαντ» παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, όπως ακριβώς και την προηγούμενη εβδομάδα εναντίον της Τότεναμ. Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Λέστερ που ηττήθηκε σήμερα 2-1 από την ουραγό Σάντερλαντ και παραμένει μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
  • Η απίστευτη Λειψία έφτασε απόψε την όγδοη συνεχή νίκη στη φετινή Bundesliga, στην οποία παραμένει αήττητη μαζί με τη Χοφενχάιμ και ξαναπέρασε μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω της την Μπάγερν σε απόσταση ενός τρίποντου.
  • Μετά τον Ολυμπιακό, η Κέρκυρα υποχρέωσε σε βαθμολογική απώλεια και δεύτερο «μεγάλο» του ελληνικού πρωταθλήματος μέσα σε μία εβδομάδα. Ο Τουράμ «απάντησε» στο 74΄ στο γκολ του Λαμπρόπουλου με το οποίο είχε προηγηθεί η ΑΕΚ στο 14΄, αφήνοντας αήττητη την ομάδα του για πέμπτη συνεχή αγωνιστική, στο πλαίσιο της 13ης ημέρας στη Σούπερ Λιγκ.
  • Μπορεί να προηγήθηκε, όμως, αυτή τη φορά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κρατήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφού η Κέρκυρα κατάφερε να ισοφαρίσει (Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1) και απείλησε περισσότερο την Ένωση στο β' ημίχρονο στο πλαίσιο της 13ης «στροφής». Νέα απώλεια βαθμών και για τον Πανιώνιο και μάλιστα με το ίδιο... σενάριο κόντρα στον Πλατανιά στα Χανιά (Πλατανιάς - Πανιώνιος 1-1). Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και ο αγώνας της Βέροιας με τον Παναιτωλικό (Βέροια - Παναιτωλικός 1-1).  Βέβαια, το ντέρμπι στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα και διεξάγεται την Κυριακή στις 19:30.
  • Μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους, με δάκρυα και με τραγούδια των οπαδών της Σαπεκοένζε, το μικρό χωριό Σαπεκό στη νότια Βραζιλία απέτισε σήμερα το απόγευμα τον ύστατο και σπαρακτικό φόρο τιμής στα θύματα της αεροπορικής συντριβής που αποδεκάτισε την ποδοσφαιρική του ομάδα τη Δευτέρα στην Κολομβία. Περίπου 100.000 άνθρωποι παρέστησαν στην τελετή στο Arena Conda, το γήπεδο της ομάδας. Γιγαντοοθόνες είχαν εγκατασταθεί γύρω από το κατάμεστο στάδιο, το οποίο έχει χωρητικότητα μόλις 19.000 θεατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου