Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2016

  • Ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να εκφράσει την έντονη ενόχλησή του για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, και τους χαρακτηρισμούς που αυτός απέδωσε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
  • Νέο κρίκο στην αλυσίδα της έντασης βάζει η Τουρκία, προβαίνοντας σε άλλη μία προκλητική ενέργεια. Αυτή τη φορά η γειτονική χώρα προχωρά σε άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στην περιοχή του Καστελόριζου.
  • Μεγάλη ένταση επικράτησε την τελευταία ημέρα του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή περίπου μισής ώρας της διαδικασίας, για την ψηφοφορία προεδρείου, όταν κάποιος επιχείρησε να ψηφίσει με κάρτα μέλους και αστυνομική ταυτότητα που ανήκε σε άλλο πρόσωπο.
  • «Η ιδιαίτερη φροντίδα των Ατόμων με Αναπηρία συνιστά αυτονόητο χρέος, το οποίο απορρέει ευθέως από τις θεμελιώδεις συντεταγμένες του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου αλλά και αυτού τούτου του Πολιτισμού μας» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ η 3η Δεκεμβρίου.

Κόσμος

  • Ρωσικό πλοίο προσάραξε λόγω κακών καιρικών συνθηκών κοντά στη συνοικία Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης και το πλήρωμα αναμένει τους διασώστες, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan. Το Καρτάλ βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στη Θάλασσα του Μαρμαρά.
  • «Ιστορικές» διαστάσεις έχει προσδώσει ο Ματέο Ρέντσι στο δημοψήφισμα της Κυριακής συνδέοντας ατυχώς το πολιτικό του μέλλον με τη συνταγματική μεταρρύθμιση που τίθεται στην κρίση των Ιταλών -ατυχώς για τον ίδιο, αλλά κυρίως για τον αντίκτυπο μίας αρνητικής ψήφου. Τι καλούνται όμως να αποφασίσουν οι Ιταλοί σε αυτό το δημοψήφισμα που έχει «φοβίσει» την Ευρώπη στη σκιά του Brexit και της εκλογής Τραμπ; Και τι θα γίνει την επόμενη μέρα;
  • Επτά άνθρωποι κρατήθηκαν όμηροι από ληστή, οπλισμένο με περίστροφο, μέσα σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στο Παρίσι. Ο δράστης διέφυγε πριν την επέμβαση της αστυνομίας και διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Οι άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους.
  • Ο βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ρώμης για εξετάσεις επειδή αισθάνθηκε αδιαθεσία, όμως δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ανέφερε εκπρόσωπός του.
  • Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί την Παρασκευή με πολλούς υποψήφιους για μια θέση στη νέα κυβέρνησή του και, όπως είπε, αναμένει ότι θα μπορέσει να ανακοινώσει τα ονόματα των περισσότερων υπουργών του την επόμενη εβδομάδα.

Οικονομία

  • Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης ενημερώνει ότι όλες οι παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές δεν θα είναι διαθέσιμες το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016, λόγω της αναβάθμισης των υπολογιστικών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
  • Στα 4,711 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο, από 4,927 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. Τον ίδιο μήνα, όμως, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν στα 1,612 δισ. ευρώ έναντι 1,439 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.
  • Να μην επιβάλει περαιτέρω «καταστροφικές μεταρρυθμίσεις» στην αγορά εργασίας της Ελλάδας, καλεί το Eurogroup η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC). Τα νέα αιτήματα αν εφαρμοστούν «θα βάλουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των δικαιωμάτων των εργαζομένων» και θα «αποτρέψουν τις ελπίδες για ανάκαμψη» τονίζει. Έκκληση στο Eurogroup να σεβαστεί το ευρωπαϊκό δίκαιο σε ό,τι αφορά την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων απευθύνουν επίσης οι ομάδες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των Πρασίνων.
  • Την πρώτη άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων έλαβε επισήμως η Aktua Hellas, εταιρεία που ανήκει στην Alpha Bank και στην ομώνυμη ισπανική. Στην Aktua Hellas αναμένεται να μεταφερθούν με στόχο την ενεργή διαχείρισή τους μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Alpha, στεγαστικά, ενυπόθηκα καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αξίας 10-12 δισ. ευρώ, σε βάθος πενταετίας. Έτοιμο από την ελληνική τράεπεζα το πρώτο πακέτο δανείων που θα μεταφερθεί τον Ιανουάριο.
  • Αισιόδοξος ότι από την 1η Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του ΕΦΚΑ, χωρίς μειώσεις ήδη απασχολουμένων στην κοινωνική ασφάλιση, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Τ.Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι η καταβολή των εισφορών θα γίνει με βάση τα εισοδήματα. Επανάλαβε δε ότι ο νέος νόμος φέρνει ελαφρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είπε ότι θα διαψευστούν όσοι μιλούν για νέες μειώσεις στις συντάξεις, ενώ επιβεβαίωσε για το ΕΚΑΣ ότι θα μειωθεί για όλους για να μην χαθεί εντελώς για κάποιους.

Αθλητισμός

  • Στην κορυφή της Bundesliga επέστρεψε -έστω και προσωρινά- η Μπάγερν, που επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας της Μάιντς στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 13ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος. Την καλύτερη «ένεση ηθικού» ενόψει του «τελικού» της 6ης Δεκεμβρίου στο «Ντα Λουζ» με την Μπενφίκα έκανε απόψε η Νάπολι.
  • Η τόνωση της ψυχολογίας των παικτών του Παναθηναϊκού είναι το πρώτο μέλημα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Παρά το «πέσιμο» των οπαδών στους ποδοσφαιριστές στη διάρκεια της προπόνησης και τις αποδοκιμασίες που άκουσαν, ο νέος προπονητής των «πρασίνων» απέφυγε να σταθεί στο συγκεκριμένο επεισόδιο και προσπάθησε να τους ανεβάσει το ηθικό ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
  • Δεκάδες νεκροφόρες που μεταφέρουν τα φέρετρα με τις σορούς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που συγκλόνισε τη Λατινική Αμερική και ολόκληρη την υφήλιο, όταν ένα αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε η ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας Σαπεκοένσε συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στην κεντρική Κολομβία, άρχισαν να αναχωρούν από το Μεντεγίν με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της περιοχής προκειμένου να αναχωρήσουν προς τις πατρίδες τους.
  • Το ντέρμπι στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα και θα παλέψουν για τη νίκη, ώστε να παραμείνουν κοντά στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίος λογικά θα έχει εύκολο έργο στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στο Λεβαδειακό την Κυριακή. Ωστόσο, η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο με τις αναμετρήσεις: Πλατανιάς - Πανιώνιος (15:00), Βέροια - Παναιτωλικός (17:15) και Κέρκυρα - ΑΕΚ (19:30).
  • Η μεγάλη ώρα έφτασε! Το πιο πολυαναμενόμενο ποδοσφαιρικό ντέρμπι στον πλανήτη, η γιγαντομαχία της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, λαμβάνει χώρα αύριο στο «Καμπ Νου», στις 17:15 ώρα Ελλάδας (ας όψεται η κινεζική αγορά για την... ασυνήθιστη ώρα έναρξης). Ντέρμπι κορυφής στην Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι να υποδέχεται την Τσέλσι. Με τον αγώνα του «Ετιχαντ» ανοίγει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου