Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, 2016

Διαβεβαιώσεις "μετάνοιας" η κυβέρνηση.
Νέος γύρος διαπραγμάτευσης, με κείμενα ερωτοαπαντήσεων που θα στείλουν οι θεσμοί, επί των οποίων ο κύριος Τσακαλώτος θα δώσει διαβεβαιώσεις στους δανειστές πως η εφάπαξ παροχή στους συνταξιούχους δεν θα επαναληφθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη.

  • Απάντηση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη και στην Άγκυρα, έδωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι με στρατεύματα και εγγυήσεις «θα είναι αδύνατη η εξεύρεση λύσης» στο Κυπριακό.
  • Τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη, με ιδιαίτερη έμφαση στη μάχη κατά της τρομοκρατίας ειδικά υπό τη σκιά των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων, συζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί.
  • «Να προσανατολιστούμε στην ενότητα και τη μεταξύ μας συνεργασία και να εγκαταλείψουμε τους εγωισμούς και την αλληλοϋπονόμευση», προτρέπει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
  • Τη διαβεβαίωση ότι αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας η άμεση λειτουργία της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για τις τιμές των καινοτόμων θεραπείων για τις ηπατίτιδες, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με το HIV/AIDS, τις ιογενείς ηπατίτιδες και τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ως μία από τις κύριες αιτίες επιπολασμού των ιών.
  • Την άμεση επίλυση των σοβαρών επιπτώσεων που προκύπτουν από τον περιορισμό των γιατρών στην ποσότητα φαρμάκων σε συσκευασία των 28 ή 14 δισκίων, με μέγιστη επιτρεπτή χορήγηση 1 δισκίου ημερησίως, που μπορούν να συνταγογραφήσουν κάθε μήνα, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήριο Μπερσίμη.

Κόσμος

  • Με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν συνέδεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το δολοφόνο του ρώσου πρεσβευτή στην Αγκυρ,α Αντρέι Καρλόφ. Οι έρευνες διεξάγονται από κοινού με επιτροπή ρώσων ειδικών που έφθασαν για το σκοπό αυτό στην Αγκυρα.
  • Ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός έχασε το πολιτικό του αξίωμα, τον ποδοσφαιρικό του σύλλογο και επιπλέον απώλεσε μέρος του μιντιακού του ομίλου. Πλέον δίνει μάχη για να περισώσει ό,τι μπορεί.
  • Από το 2013 έγινε ευρύτερα γνωστή η δράση του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, τα μέλη του ήταν ήδη ενεργά προ ετών. Συνυπεύθυνη για την ενίσχυση της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι και η Δύση.
  • Η αμερικανική Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος ενός εκ των διαχειριστών του συνταξιοδοτικού ταμείου της πολιτείας της Νέας Υόρκης και δύο χρηματιστών για υπόθεση διαφθοράς με ιερόδουλες, ναρκωτικά, πολυτελή δώρα, ακόμα και εισιτήρια για τη συναυλία του Πολ Μακάρτνεϊ...
  • Οι γερμανικές αρχές παρακολουθούσαν τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί, καταζητούμενο για το μακελειό στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, για ένα διάστημα φέτος με την υποψία ότι σχεδίαζε ληστεία για να αγοράσει με την λεία αυτόματα όπλα για να διαπράξει ενδεχομένως επίθεση με συνεργούς, αναφέρει δικαστική πηγή στο Βερολίνο. Οι γερμανικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον ύποπτο, τον οποίο έχουν επικηρύξει για 100.000 ευρώ. Έφοδο σε δύο διαμερίσματα στο Βερολίνο πραγματοποίησε η αστυνομία χωρίς να εντοπίστει τον ύποπτο.

Οικονομία

  • Η εβδομαδιαία εφημερίδα DIE ZEIT στην έκδοση της Πέμπτης φιλοξενεί συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αναφορές στο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα και το επίδομα για τους συνταξιούχους.
  • Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών με στόχο να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό το ζήτημα που έχει προκύψει με το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Η ελληνική πλευρά αναμένει επιστολή με τις θέσεις του ESM ώστε στη συνέχεια να υπάρξει απαντητική επιστολή από την πλευρά Τσακαλώτου.
  • Στην ανάγκη περαιτέρω διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και εξορθολογισμού στην καταβολή των συντάξεων επανέρχεται του ΔΝΤ με προσθήκη στο πρόσφατο άρθρο από τον διευθυντή έρευνας Mωρίς Όμπστφελντ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν στο Blog του Ταμείου.
  • Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας «Καρυπίδης», της εργοδοσίας και του γ.γ του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, αφού όπως υποστήριξαν οι εργαζόμενοι η εργοδοσία συνεχίζει να εκβιάζει.
  • Σε έλλειμμα ύψους 198 εκατ. ευρώ «γύρισε» το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Οκτώβριο έναντι πλεονάσματος 265 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2015. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην επιδείνωση των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων και στη μικρή αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών σε σύγκριση με τα μεγέθη του Οκτωβρίου του 2015.

Αθλητισμός

  • Οικονομική ενίσχυση ενέκρινε η UEFA στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποδέχθηκε το επίσημο αίτημα της ΕΠΟ για έκτακτη ειδική χρηματοδότηση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας και προχωρά σε εκταμίευση 300.000 ευρώ.
  • Και γκολ και στο +4 η Μπενφίκα... Ο Κώστας Μήτρογλου θα περάσει ονειρεμένα Χριστούγεννα! Ο στράικερ της εθνικής Ελλάδας άνοιξε στο 14΄ το σκορ για τους «Αετούς» στο 2-0 επί της Ρίο Αβε και αντικαταστάθηκε από τον Χιμένες στο 76΄, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Ανδρέας Σάμαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου