Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2016

* Χωρίς ομοφωνία" ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group αναφορικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τα πρόσφατα νομοθετημένα μέτρα στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές.
*  «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ταυτισμένη με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου και η κομματική 'Αυγή' με μέτοχο offshore εταιρία, ξαναχτύπησαν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
*  Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας ο καθηγητής Ν.Θεοτοκάς. Ο ίδιος είχε στο παρελθόν και επί υπουργίας του Ν.Φίλη, απειλήσει με παραίτηση, εκφράζοντας την διαφωνία του επειδή δεν συνεδρίαζε το Συμβούλιο.
*  Το πρωί της Δευτέρας κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ (για ένα χρόνο) στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το Πτωχευτικό Δίκαιο, που ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής.
*  Με αποκλειστικό θέμα το Κυπριακό, για δεύτερη φορά φέτος, θα συνεδριάσει την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Κόσμος

Οι υπάλληλοι των βρετανικών ταχυδρομείων ξεκίνησαν τη Δευτέρα απεργία διάρκειας πέντε ημερών, κινητοποίηση που προστίθεται σε εκείνες τις οποίες έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι άλλων κλάδων, των σιδηροδρόμων και της British Airways, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης που χαρακτηρίζει την κατάσταση «απαράδεκτη».
*  Περισσότεροι από 4.500 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει από τα ξημερώματα της Δευτέρας το ανατολικό Χαλέπι παράλληλα με την απομάκρυνση αμάχων από τα δύο σιτικά χωριά της επαρχίας Ιντλίμπ. Από το Χαλέπι απομακρύνθηκαν δεκάδες παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί σε ορφανοτροφείο, καθώς και η Μπάνα Αλαμπέντ, το επτάχρονο κορίτσι των tweets από το μέτωπο του πολέμου. Συνολικά 20.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμής αφότου το ανατολικό Χαλέπι ανακαταλήφθηκε από το καθεστώς Άσαν. Στο ΣΑ εγκρίθηκε η συμβιβαστική πρόταση για αποστολή παρατηρητών.
*  Ένοχη για αμέλεια κρίθηκε από τη γαλλική δικαιοσύνη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σχετικά με την υπόθεση Ταπί. Ωστόσο, δεν της επιβλήθηκε ποινή. Οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση.
*  Νέες έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγο Ντουτέρτε, ότι επιθυμεί να επαναφέρει την θανατική ποινή και να εκτελεί «πέντε με έξι» εγκληματίες την ημέρα. Φιλιππινέζοι καθολικοί ιερείς και στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων εξέφρασαν την οργή τους για το σχέδιο του Ντουτέρτε.

Οικονομία

*  Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργοποίηση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (escrow account). Με τη λειτουργία του εξασφαλίζει αποκλειστικά στους δικαιούχους προγραμμάτων ΕΣΠΑ πρόσβαση σε ποσό ίσο με την προκαταβολή που δικαιούνται. Το ποσό αποδεσμεύεται σταδιακά για την αποπληρωμή των τιμολογίων των προμηθευτών τους, χωρίς να απαιτείται η υποβολή εγγυητικής επιστολής.
*  «Η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης είναι το σημείο καμπής που θα αλλάξει την ατζέντα», τονίζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. «Σήμερα είμαστε ακόμα στην άχαρη συζήτηση των δημοσιονομικών και των μέτρων. Κακά τα ψέματα, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Αμέσως μετά θα μπούμε στη συζήτηση για το μοντέλο ανάπτυξης», είπε. Ανακοίνωσε επίσης, ότι τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο το Διοικητικό Συμβούλιο του υπερταμείου, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της.
*  Επιστροφή στην πτωτική πορεία σήμερα, Δευτέρα, για το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο υπέκυψε και πάλι στην αβεβαιότητα που επικρατεί στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 627,91 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1,83%.
*  Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό, Αλέξη Χαρίτση, η απόφαση με την οποία καθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση προκαταβολής για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του επενδυτικού νόμου 3908/2011.
*  Δεν θέλω να δω και τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, δηλώνει στους Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Παρά τις ανακεφαλαιοποιήσεις, οι τράπεζες βαρύνονται με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη. Αυτό ξεπερνά την δυνατότητά τους να δώσουν νέα δάνεια στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, επισημαίνουν οι FT. Η περίπτωση δε της Ελλάδας λόγω των ιδιαιτεροτήτων και της ύφεσης είναι πιο δύσκολη.

Αθλητισμός

*  Την απαλλαγή του Θοδωρή Ζαγοράκη από τις ποινικές ευθύνες που του καταλογίζονταν, αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά την περίοδο που ασκούσε καθήκοντα προέδρου στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, αποφαίνεται, με βούλευμα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, κατόπιν ελέγχου που διενήργησε εταιρία ορκωτών λογιστών στα ταμεία της ΠΑΕ. Η πορισματική έκθεση των ορκωτών λογιστών διαβιβάστηκε στο ΣΔΟΕ, το οποίο πραγματοποίησε νέο έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε άνοιγμα, που ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ.
*  Γνωστή εταιρεία δημοσιοποίησε ότι ανέλαβε την ανακαίνιση, βελτίωση και τοποθέτηση στεγάστρου στο γήπεδο της Τούμπας. Μάλιστα, συνόδευσε την ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της με φωτογραφία από μακέτες που παρουσιάζουν τη νέα όψη του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Η εταιρεία AETER architects ανακοίνωσε ότι «έχει αναλάβει την ανακαίνιση, βελτίωση και τοποθέτηση στεγάστρου στο γήπεδο της Τούμπας».
  • Αριθμοί που προκαλούν δέος: 10.197.600.000 ευρώ, είναι η συνολική αξία των 16 ομάδων που συνεχίζουν στο Champions League και των 32 που θα εξακολουθήσουν την διαδρομή τους στο Europa League. Αριθμοί που προκύπτουν από την ιστοσελίδα transfertmarct (τελευταία δημοσίευση), το χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου, που αναλύει την αξία ομάδων και παικτών σε όλο τον κόσμο. Δικαιολογώντας τις απαιτήσεις 9,6 δισ. ευρώ που αξιώνει η UEFA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης τριετίας, από 2018 έως 2021.
  • Ο Μάριο Μπαλοτέλι οδήγησε τη Νις στη νίκη με 2-1 απέναντι στη Ντιζόν και στο +4 από τη Μονακό, που υπέστη ήττα-σοκ στο «Λουί ΙΙ» από τη Λιόν με 3-1, κι ενώ φαινόταν να διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας. Στο παιχνίδι που δεν διεξήχθη το Σάββατο λόγω ομίχλης, η Καέν επικράτησε της Μετς με 3-0 και ελπίζει στην παραμονή καθώς ανέβηκε στους 18 βαθμούς, ενώ η Μαρσέιγ του Ρούντι Γκαρσιά έφτασε τις τρεις σερί νίκες (2-0 τη Λιλ) και «βλέπει» Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου