Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2016

  • Τη Λέσβο επισκέπτεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο νησί, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.
  • Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, προκαλώντας νέα ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.
  • Σε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται οι ναυτεργάτες, με αιχμή το φορολογικό. Τα πλοία όλων των κατηγοριών θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας Παρασκευή και Σάββατο 2 και 3 Δεκεμβρίου, με προοπτική κλιμάκωσης της κινητοποίησης. Ήδη η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.
  • Ενας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ στην εθνική οδό Ναυπλίου-Μυκηνών, στο ύψος της διασταύρωσης για την Παναγία Βασέρκα, πριν από το χωριό Μοναστηράκι.
  • Μετά από μια μαραθώνια συνάντηση που διήρκησε για τέσσερις περίπου ώρες, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν εντατικές συνομιλίες σε Λευκωσία και Γενεύη. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσουν εντατικές συνομιλίες στις 9 Ιανουαρίου στη Γενεύη, στις 11 του ίδιου μήνα θα ανταλλάξουν χάρτες και στις 12 θα πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη.

Κόσμος

  • Συνεχίζοντας να προκαλεί ρίγη με τις επιλογές του για θέσεις-κλειδιά της νέας διακυβέρνησης, ο Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post στο πρόσωπο του στρατηγού ε.α. των πεζοναυτών Τζέιμς Ματίς για το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Ο Ματίς, γνωστός ως «Τρελό Σκυλί», είχε ηγηθεί της αιματηρής μάχης στη Φαλούτζα του Ιράκ το 2004 και στο... βιογραφικό του περιλαμβάνεται η δήλωση ότι «έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους»...
  • Ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζήτησε συγγνώμη από τον λαό της Αϊτής για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ΟΗΕ στην επιδημία χολέρας στη χώρα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 9.300 ανθρώπους. Τον ιό της χολέρας έχει εξακριβωθεί ότι μετέφεραν στην Αϊτή κυανόκρανοι από το Νεπάλ.
  • Θα είναι δυσκολότερο να παραμείνει ενωμένη η Δύση απέναντι στη Ρωσία με τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ σε σχέση με τον Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
  • Έπειτα από μήνες σιωπής και έντονης φημολογίας ο Φρανσουά Ολάντ τελικά εκπλήσσει ανακοινώνοντας σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην προεδρία. Ο πλέον αντιδημοφιλής πρόεδρος στα χρονικά γίνεται επίσης ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν διεκδικεί την επανεκλογή του. Ορθάνοιχτη η κούρσα για το χρίσμα των Σοσιαλιστών με τον Αρνό Μοντεμπούργκ να δηλώνει «παρών», ενώ έπεται η επίσημη υποψηφιότητα του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.
  • Στην Αυστρία κορυφώνονται ο προεκλογικός πυρετός και η πόλωση. Την Κυριακή ο ακροδεξιός Νόρμπερτ Χόφερ και ο «πράσινος» Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν θα διεκδικήσουν και πάλι το ύπατο αξίωμα της χώρας στις προεδρικές.

Οικονομία

  • H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων (QE) πέραν του Μαρτίου 2017, ωστόσο σκέφτεται να στείλει μήνυμα την επόμενη Πέμπτη, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, ότι θα υπάρξει ένα τέλος στο πρόγραμμα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που επικαλείται υψηλόβαθμες πηγές εν γνώσει των συζητήσεων.
  • H Ελλάδα θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα για τα πιθανά σενάρια για τον ΔΕΣΦΑ, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την αζέρικη Socar. Στο μεταξύ, η Socar είπε ότι η αποτυχία στις συζητήσεις για τον ΔΕΣΦΑ δεν θα επηρεάσει τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα και την περιοχή.
  • Η Βρετανία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο κάποιας συνεισφοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ, προκειμένου να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των επιχειρήσεων στις αγορές της Ένωσης, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις. Εκπρόσωπος του Γ.Ντάισελμπλουμ είπε ότι δεν μπορεί «να υπάρξει επιλογή» και ότι «η νέα κατάσταση για την Βρετανία δεν μπορεί να είναι καλύτερη ή φθινότερη από ότι για χώρες εντός ΕΕ».
  • Σημαντικές απώλειες σημείωσε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, υποκύπτοντας στην ευρωπαϊκή αβεβαιότητα, ενόψει του ιταλικού δημοψηφίσματος, αλλά και στις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 614,61 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,25%.
  • Την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα υποστήριξε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε με σημαντικούς εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), στις Βρυξέλλες.

Αθλητισμός

  • Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, όπως ανακοινώθηκε και είσημα από την «πράσινη» ΠΑΕ. Ο Έλληνας τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τον Γιάννη Αλαφούζο και πιάνει άμεσα δουλειά στο «τριφύλλι» υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους, λίγες ώρες μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Αντρέα Στραματσόνι.
  • Εύκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό στα Χανιά, όπου επικράτησε με 4-0 του Πλατανιά για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος. Ζωντανή στη διεκδίκηση της πρόκρισης έμεινε η Ξάνθη, αφού σε αγώνα για τον 4ο όμιλο, επικράτησε στα Πηγάδια 3-1 της Καλλονής. Ο Λεβαδειακός επικράτησε εύκολα 3-1 του Πανσερραϊκού στη Λιβαδειά και ανέβηκε στην κορυφή του 8ου ομίλου με τέσσερις βαθμούς. Στα Τρίκαλα ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την ομώνυμη για τον 1ο όμιλο, ενώ στο «Ελ Πάσο», η Καλλιθέα νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο και έβαλε φωτιά στον 7ο όμιλο.
  • Η διοργανώτρια αρχή και η Νοva φαίνεται ότι βρήκαν σημείο επαφής στις διαφορές τους, όπως προέκυψε μετά το διοικητικό συμβούλιο στη Super League την Πέμπτη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συνδρομητική πλατφόρμα συμφώνησε να καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά, δηλαδή 4,2 εκατομμύρια ευρώ συν το ΦΠΑ του Οκτωβρίου (900.000 ευρώ) σε πέντε δόσεις, ως το τέλος της περιόδου. Επίσης, προς εξομάλυνση οδεύει και το θέμα με τις ρήτρες που ήθελε να ενεργοποιήσει η Nova λόγω της αναβολής των τριών αγωνιστικών.
  • Οι... αμαρτίες της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ βγαίνουν μία προς μία στη φόρα και έτσι, η ανακοίνωση της νέας προσωρινής διοικούσας («διορισμένη» από FIFA/UEFA) μπορεί να το πέρασε σαν... βούλα μέσα σε ανακοίνωση, όμως έρχεται να πιστοποιήσει τα όσα στραβά συμβαίνουν χρόνια τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την ανοχή της Ομοσπονδίας. Μεταξύ άλλων λοιπόν ανακοινώθηκε πως η UEFA επέβαλε στην ΕΠΟ πρόστιμο ύψουν 50.000 ευρώ (!) λόγω της «εσφαλμένης» αδειοδότησης στον Πανιώνιο το περασμένο καλοκαίρι! Μάλιστα, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζητά και την άμεση αντικατάσταση όλων των μελών της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής!
  • Μια ιστορία που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα ως η οδυνηρή ανάμνηση ενός 43χρονου άνδρα για την κακοποίηση που υπέστη πριν από δεκαετίες από έναν πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, αποκαλύπτοντας μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις παιδεραστίας στη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου