Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Τώρα προκαλεί και ο Κιλιτσντάρογλου: Θα πάρουμε πίσω τα 18 νησιά από την Ελλάδα;

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΑΜΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου, 2016

Τη σκυτάλη στις τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα παίρνει η τουρκική αντιπολίτευση καθώς μετά τις εμπριστικές δηλώσεις Ερντογάν, ο αρχηγός του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικρίνοντας την τουρκική κυβέρνηση ότι ξεπουλά την Κύπρο, τη ρωτά αν θα πάρει πίσω 18 νησιά από την Ελλάδα.

Τώρα προκαλεί και ο Κιλιτσντάρογλου: Θα πάρουμε πίσω τα 18 νησιά από την Ελλάδα;
Ο επικεφαλής του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε:
«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η "ΤΔΒΚ" έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο. Εμείς τους ρωτάμε: Εκείνο το νησί είναι δικό μας; Ναι, λένε.
»Σε εκείνα τα νησιά πρέπει να κυματίζει η σημαία μας; Ναι, λένε. Αλλά εκεί υπάρχει η σημαία της Ελλάδας. Γιατί δεν επεμβαίνετε τότε; τους ρωτάμε. Και τι μας απαντούν; Έχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε έναν αρχηγό και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα».
Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν 
Την ίδια ώρα, σε σημερινές δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτες δηλώσεις όπως αυτές του Προέδρου της Τουρκίας για την Κύπρο. 
«Ανάλογες πάντα απαράδεκτες δηλώσεις δεν βοηθούν και δεν συμβάλλουν και ούτε υποδηλούν πρόθεση, όπως προβάλλει ο Τούρκος Πρόεδρος, αλλά την ίδια ώρα υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να καλλιεργείται και να υπάρχει».
Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών το πρωί ότι δεν θα εγκαταλείψει η Βρετανία τις δεσμεύσεις της έναντι της Κύπρου, ο Πρόεδρος είπε ότι «εννοεί το ενδιαφέρον που διατηρεί η Βρετανία προκειμένου να βρεθεί μια λύση αποδεκτή πάντα βεβαίως και μέσα στα πλαίσια των αρχών του διεθνούς δικαίου και της ΕΕ.
Για απαράδεκτες δηλώσεις έκανε λόγο εξάλλου και η κυπριακή κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου