Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2016

  • Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε μονοκατοικία στη συμβολή των οδών Θησέως και Δημοκρίτου στο Χαλάνδρι. Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Η πυροσβεστική έθεσε τη φωτιά υπό έλεγχο λίγη ώρα αργότερα.
  • Επίθεση με βαριοπούλες, στον σταθμό του ηλεκτρικού, στο ΚΑΤ, πραγματοποίησε ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής.
  • Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο πρώην υπουργείο Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος. Στην περιοχή επικρατεί ένταση, ενώ νωρίτερα, λίγο μετά τις 6, είχε πραγματοποιηθεί και άλλη επίθεση με μολότοφ εναντίον αστυνομικών, στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Ιουστινιανού στα Εξάρχεια.
  • Προτιμούμε να έχουμε, αβάσιμες κατηγορίες, όσον αφορά στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, που μια στιγμή θα διαλυθούν γιατί θα γίνει κατανοητό τι ακριβώς συμβαίνει, από το να είμαστε υπόλογοι απέναντι στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, κυρίως δε, απέναντι στον Ελληνικό Πολιτισμό, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
  • Για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και ιδιαίτερα στο Χαλέπι διαμαρτυρήθηκαν πρόσφυγες στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κόσμος

  • Μετωπική επίθεση κατά της πολιτικής της κυβέρνησης εξαπέλυσε την Παρασκευή από τη Μυτιλήνη ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του. ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα τα περί νησιωτικής πολιτικής» και «προεκλογικού τύπου» τις πρόσφατες πρωθυπουργικές ανακοινώσεις από τη Νίσυρο.
  • Έχοντας κρατήσει χαμηλούς τόνους μετά τη νίκη-σοκ του τον Ντόναλντ Τραμπ στις κάλπες της 8ης Νοεμβρίου, η Χίλαρι Κλίντον μιλά για πρώτη φορά -στη σκιά της ανακοινώσεων της CIA- αποδίδοντας την ήττα της στη ρωσική κυβερνοεπίθεση κατά των Δημοκρατικών και την επιστολή-βόμβα του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ για την επανεκκίνηση των ερευνών εναντίον για την υπόθεση των email. Η Κλίντον δηλώνει ότι το προεκλογικό χάκινγκ στο Δημοκρατικό Κόμμα ήταν «επίθεση εναντίον της χώρας μας» εξαιτίας προσωπικού μένους του Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον της.
  • Το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ απορρίπτει φήμη που φέρεται να κυκλοφορεί στους διαδρόμους των Βρυξελλών και σύμφωνα με την οποία η Βρετανία καλείται να πληρώσει έως και 50 δισ. λίρες για το «διαζύγιο» με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Σχεδόν 7.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίστηκαν από τις αρχές του 2016, η πλειονότητα εξ αυτών στη Μεσόγειο, αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σύγκριση με το 2015, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (ΙΟΜ).
  • Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε Τούρκο υπήκοο 31 ετών ο οποίος φέρεται να ενημέρωνε τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για το πού ζουν και ποια είναι η δραστηριότητα των Κούρδων στη Γερμανία, γνωστοποίησε την Παρασκευή η γερμανική ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Οικονομία

  • Κανένα «επικοινωνιακό λάθος» δεν παραδέχθηκε ο Ευ.Τσακαλώτος, στο Βερολίνο, σχετικά με το «πακέτο παροχών Τσίπρα» τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε δημοσίευμα του Spiegel, που έφερε τον Έλληνα υπουργό να αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος να μην ενημερωθούν οι θεσμοί πριν την ανακοίνωση των μέτρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός απέδωσε την ταχύτητα των κινήσεων από την πλευρά της Αθήνας στα πιεστικά χρονικά περιθώρια, κάτι πάντως που αναφέρει και το Spiegel.
  • Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), έναντι 320 εκατ. ευρώ στην κινεζική εταιρεία State Grid. Στην υπογραφή της συμφωνίας μετείχε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος είπε ότι με την υπογραφή αυτή γίνεται ενα ακόμη βήμα στην πολύ στενή οικονομική σχέση της Ελλάδας με την Κίνα.
  • Εξηγήσεις στο Βερολίνο για τον «μποναμά» Τσίπρα φέρεται να έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel Online. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος να μην ενημερωθούν οι δανειστές εκ των προτέρων.
  • Υψηλά κέρδη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καλύπτοντας την πτώση των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας, στις 639,64 μονάδες, με άνοδο 4,22%. Σε εβδομαδιαία βάση, κατέγραψε οριακή πτώση 0,07%.
  • Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση βάσει τις οποίας καθορίζονται οι ημερομηνίες καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Ειδικά, για τον Ιανουάριο 2017, οι συντάξεις θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2016 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους εντασσόμενους φορείς ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και στις 22 Δεκεμβρίου 2016 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους λοιπούς εντασσόμενους φορείς και το Δημόσιο.

Αθλητισμός

  • Ως «άκρως πολιτικό μήνυμα» χαρακτήρισε η Super League τη φράση «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας» και απαγόρεψε στην ΑΕΛ να φέρει τη συγκεκριμένη φράση στο μπροστινό μέρος της φανέλας της.
  • Μετατίθεται ο χρόνος έναρξης των διατάξεων που ρυθμίζουν θέματα λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της κάρτας ελέγχου φιλάθλων για τις 31 Μαρτίου 2017 (από 30 Σεπτεμβρίου 2016) που οριζόταν αρχικά, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.
  • Μετά τον Νίκο Λυμπερόπουλο (φέρεται να έχει το προβάδισμα) ένας ακόμη πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού πέρασε σήμερα από τη διαδικασία της συνέντευξης για την θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο λόγος για τον Κροάτη, Αλιόσα Ασάνοβιτς, ο οποίος την Παρασκευή βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ όπου είχε συζήτηση με τους ανθρώπους της εταιρείας για το πόστο που «χηρεύει» μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου