Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη και 13, Δεκεμβρίου, 2016


  • Στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου θα αναφερθεί εκτενέστερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Νίσυρο, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Ακόμα, ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης.
  • Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και το ίδιο περιμένει και από τους θεσμούς.
  • Διήμερη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
  • «Με κανέναν τρόπο δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία κόμματος με οποιαδήποτε μορφή της Χρυσής Αυγής» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, ενώ πρόσθεσε πως θα παραιτηθεί αν το κόμμα και η κυβέρνηση θεωρούν πως προκάλεσε μείζον θέμα.
  • «Στην πολυμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, στις 12 Ιανουαρίου στην Γενεύη, θα πρέπει να είναι παρόντα τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε σε δηλώσεις του στην πρεσβεία της Κίνας, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Κόσμος

  • Αεροσκάφος της Lufthansa που εκτελούσε πτήση από τη Γερμανία στο Τέξας προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, έπειτα από τηλεφώνημα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας για τοποθέτηση βόμβας.
  • Το VMRO-DPMNE, το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι, κέρδισε τις 51 από τις 120 κοινοβουλευτικές έδρες κατά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή της χώρας.
  • H διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κατηγορείται από τη γαλλική Δικαιοσύνη ότι επέτρεψε «από αμέλεια» την κατάχρηση κρατικών κεφαλαίων ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, υπεραμύνθηκε των ενεργειών της κατά την έναρξη της δίκης την Δευτέρα.
  • Ο Αντόνιο Γκουτέρες, πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και πρώην επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ορκίστηκε την Δευτέρα ένατος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Σε μια σχεδόν προγραμματική ομιλία, δεσμεύτηκε να διαμεσολαβήσει για την διευθέτηση ένοπλων συγκρούσεων και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον διεθνή οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 71 χρόνια.
  • Μέσω Twitter επέλεξε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ να σχολιάσει το κόστος των πανάκριβων μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35, υποσχόμενος εξοικονόμηση «δισεκατομμυρίων δολαρίων» όταν αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Οικονομία

  • Την Τρίτη «θα ξεκινήσει η δουλειά προς την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο ως μέρος της β' αξιολόγησης» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα και διαβεβαιώνοντας για την πρόθεση όλων των εταίρων για κλείσιμο της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Η Επιτροπή θα εξετάσει διεξοδικά τον «μποναμά Τσίπρα».
  • Σύντομα η ΕΚΤ θα είναι σε θέση να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, διευκολύνοντας το Ελληνικό Δημόσιο να ανακτήσει την πρόσβαση στην αγορά ομολόγων και επιταχύνοντας την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, εντός του 2017.
  • Κείμενο με το οποίο υποστηρίζει ότι δεν ζητάει περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα ανάρτησε το βράδυ της Δευτέρας το ΔΝΤ στο ιστολόγιό του. Το κείμενο υπογράφεται από τον διευθυντή έρευνας Mωρίς Όμπστφελντ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν και επαναλαμβάνει την άποψη του ΔΝΤ για την ανάγκη τα πρωτογενή πλεονάσματα να μην ξεπεράσουν το 1,5% του ΑΕΠ.
  • Το καζίνο Λουτρακίου ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η από 25.10.2016 απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, που επιτρέπει την αθρόα τοποθέτηση και λειτουργία 35.000 παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT («φρουτάκια») ανά την Ελλάδα.
  • Πρόστιμα ύψους 658.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε ξένα επενδυτικά κεφάλαια, διότι πραγματοποίησαν ανοικτές πωλήσεις επί των μετοχών της Eurobank και της Εθνικής.

Αθλητισμός

  • Μόνη στη δεύτερη θέση της Serie A βρίσκεται πλέον η Ρόμα που «ξεφορτώθηκε» την... παρέα της Μίλαν, νικώντας 1-0 στο «Ολύμπικο». Από μια κεφαλιά του Κώστα Μανωλά στο χώρο του κέντρου, ο Ράτζα Νάινγκολαν πήρε τη μπάλα και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 62΄. Με νίκη συνέχισε και η Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» επικράτησαν 2-1 της Σαουσόλο στη Φλορεντίνα με σκόρερ τον Νίκολα Κάλινιτς.
  • Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται σε κακό «φεγγάρι» κι αυτό φαίνεται πλέον κάθε εβδομάδα. Οι «ροχιμπλάνκος» ηττήθηκαν 3-0 από τη Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ» και όλα δείχνουν ότι θα κλείσουν το 2016 εκτός τετράδας αφού προς το παρόν έχουν κατρακυλήσει στην 6η θέση. Τριγκέρος και Τζόναθαν Ντος Σάντος στο πρώτο ημίχρονο τα γκολ για το «Κίτρινο Υποβρύχιο», ενώ ο Σοριάνο «υπέγραψε» τον θρίαμβο στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.
  • Με τον Όσκαρ Καρντόσο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στη σεζόν (68') και τον Σεμπά να κάνει το 2-0 στο 92', ο Ολυμπιακός πέρασε από την δύσκολη και λασπωμένη έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, στο ματς που ολοκλήρωσε την 14η αγωνιστική της Super League και πήρε μια νίκη, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στη συνέχεια, καθώς διατήρησε τη διαφορά στη βαθμολογία από τους διώκτες του. Οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 41΄, λόγω αποβολής του Λίλα με 2η κίτρινη κάρτα.
  • Την τέταρτη Χρυσή Μπάλα πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2016 από το France Football. Δίκαιη ανταμοιβή για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ που οδήγησε τη χώρα του στη «Γη της Επαγγελίας» με την κατάκτηση του EURO 2016, έστω κι αν ο ίδιος αποχώρησε νωρίς από τον τελικό με τη Γαλλία λόγω τραυματισμού. Ομως σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά ήταν φύσει και θέση ηγέτης της Πορτογαλίας, ενώ μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχε πανηγυρίσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης την κατάκτηση του Champions League.
  • Την πρώτη της μεταγραφή αναμένεται να ολοκληρώσει την Τρίτη η ΑΕΚ, υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Άστριτ Ατζντάρεβιτς. Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός βρίσκεται ήδη στην Αθήνα προκειμένου να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν ενταχθεί στους «κιτρινόμαυρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου