Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΥΜΠΟΣ, το βουνό των 12 θεών

Στη πρώτη σειρά από αριστερά: Δημήτριος Χατζής, πρώην Πρόεδρος της Παμακεδονικής Ομοσπονδίας, Αθηνά Κρικέλη, Στυλιανή Γώγου Παπαδοπούλου, Κυβερνήτης Παμακεδονικής, Δεύτερη σειρά, όρθιοι: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Παπαδόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Παμακεδονικής, Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνη), Αναστάσιος Παυλίδης, Βασίλειος Καυκάς, πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βοστώνης.

Προχθές βράδυ σε κλειστό κύκλο έγινε στη Βοστώνη η παρουσίαση του νέου ντοκιμαντέρ της Αθηνάς Κρικέλη που έχει σχέση με το βουνό των Θεών, τον Όλυμπο. Το βουνό που έχει ιστορική σημασία γιατί εκεί “κατοικούσαν” οι 12 θεοί αλλά και γεωλογική σημασία αφού πιστεύετε ότι ο Όλυμπος αναδύθηκε μέσα από τη Γη όταν εκατομμύρια χρόνια πριν οι τεκτονικές πλάκες της Αφρική συγκρούστηκαν με τις τεκτονικές πλάκες της Ευρώπης.
Η προβολή έγινε σε στελέχη της Ομογένειας της Βοστώνης και της Παμακεδονικής Ομοσπονδίας.
Το ντοκιμαντέρ που είναι 54 λεπτών έχει προταθεί για βραβεία στην Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Ασία ενώ στο μέλλον θα προβληθεί στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βοστώνης για όλη την Ομογένεια της Νέας Αγγλίας.

Και όμως “επιμελώς” η Ελληνική πολιτεία δεν έχει προωθήσει το όνομα αλλά και την ιστορική σημασία του Ολύμπου ίσως για να μη θιγούν οι γείτονές μας!  Γεγονός είναι ότι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο να πιστεύουν ότι το όρος Όλυμπος που κατοικούσαν οι θεοί είναι μία μυθική και όχι πραγματική τοποθεσία!  Ενώ σήμερα ξένοι επιχειρηματίες θέλουν να εκμεταλευτούν πολύτιμα πετρώματα του Ολύμπου και πιθανόν οι κυβερνώντες δια του ΤΑΙΠΕΔ να το πωλήσουν!!!

Η δημοσιογράφος και παραγωγός Αθηνά Κρικέλη είναι ιδιοκτήτης της ELLOPIA MEDIA GROUP που διατέλεσε δημοσιογράφος της ΕΡΤ ανταποκρίτρια στον ΟΗΕ, και της Φωνής της Αμερικής και ανταποκρίτρια του Αντένα. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Ελλάδα και στο Λονδίνο. Ο πατέρας της ήταν δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης.

Η Αθηνά Κρικέλη στις παγωμένες πλαγιές του Ολύμπου

Η Αθηνά Κρικέλη είναι παραγωγός ντοκιμαντέρ και έχει πάρει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων και τοThe Enclaved” για μία περιοχή υπό Τουρκική κατοχή στη Βόρεια Κύπρο. Πήρε βραβείο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αείμνηστο Κωστή Στεφανόπουλο. Ενώ βραβεία έχει πάρει και στη Νέα Υόρκη. Είναι η μόνη Ελληνικής καταγωγής γυναίκα που ψηφίζει για τα βραβεία Emmys και τα φεστιβάλ της Νέας Υόρκης (New York festivals).
Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την Αθηνά Κρικέλη και μας είπε ότι μέχρι τώρα έχει δημιουργήσει 3 ντοκιμαντέρ γύρο από τον Όλυμπο και την περιοχή και θα ακολουθήσουν άλλα 9.  Αλλά ας αφήσουμε την κ. Αθηνά Κρικέλη να μας πει για το έργο της.
 “Το ταξίδι του Ολύμπου στον πλανήτη ξεκίνησε το 2014 με την παραγωγή του πρώτου ντοκυμαντέρ για τον Ολυμπο με τίτλο Elassona: Secret Path to Mt Olympus. Απέσπασε τρία παγκόσμια πρώτα βραβεία (Χόλλυγουντ- Λος Ατζελες – Σαν Φρανζίσκο).
Το 2016 ολοκληρώθηκε το δεύτερο τεκμηριογράφημα με τίτλο Mt Olympous the Creation, έχει αποσπάσει ήδη 2 παγκόσμια βραβεία και είναι προτεινόμενο για διακρίσεις στην Ινδία, Αγγλία και στα Emmys της Νέας Υόρκης. Αυτή την στιγμή ολοκληρώνεται η παραγωγή του τρίτου τεκμηριογραφήματος με τίτλο “Macedonia: The gate to Mt. Olympus”
Από άρθρο της Ελίνας Διαμαντοπούλου
...Ο Όλυμπος ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο. Η αρχή έγινε το βράδυ της Παρασκευής 24 Ioυνίου, στους πρόποδες του μυθικού βουνού, στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου με την προβολή-σε επίσημη πρώτη- του ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο και για το… “θαύμα” της δημιουργίας του. Μία έξοχη δουλειά της Αθηνάς Κρικέλη και της Ellopia Films USA που δημιουργήθηκε για το εξωτερικό και για όσους εκεί έξω απ’ τα σύνορα της Ελλάδας δε γνωρίζουν ότι ο Όλυμπος υπάρχει! Γιατί όπως σημείωσε η κα Κρικέλη, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης, δεν είναι λίγοι αυτοί που δε γνωρίζουν ότι η κατοικία των Θεών δε δημιουργήθηκε μόνο για τις ανάγκες των αρχαίων μύθων, αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα. Και ήταν η επιβλητικότητα και το μυστήριό του που οδήγησε τους αρχαίους προγόνους μας να… θρονιάσουν το Δία στην ψηλότερη κορυφή του.

"Το όραμα δεν έχει μέτρα και σταθμά. Ξεχυλίζει από καρδιά ψυχή και μυαλό.Δυναμώνει όταν μοιράζεται και γίνεται στόχος κοινός. Ανθρώπων καθάριων που βάζουν το είναι τους, το ταλέντο και το χαμόγελό τους για να αγγίξουν πιο ψηλά... " 


Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου