Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, 2016

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ του Σαββάτου. 29 νεκροί και 166 τραυματίες από την διπλή επίθεση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε με γραπτή δήλωση στα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, αμφισβητώντας τη θέση που έχει εκφράσει ο κ. Βενιζέλος ότι αν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος οδηγούν σε ελάφρυνση κατά 40 δισ. ευρώ έως το 2060, τότε το PSI ήταν άνω του 1,3 τρισ. ευρώ.

«Αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές». Με αυτήν τη δραματική προειδοποίηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσε ξεκάθαρα το δίλημμα στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε τότε να πάτε» (!) ήταν η αντίδραση που εισέπραξε ο έλληνας υπουργός.

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές 11 και 18 Δεκεμβρίου, ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν με συνεχές και διευρυμένο ωράριο.

«Ο λαός μας έδωσε, με πλατιά εμπιστοσύνη, εντολή τετραετίας και θα την εξαντλήσουμε μέχρι κεραίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές. Απάντησε δε στην κριτική για τις παροχές που εξήγγειλε, λέγοντας ότι αυτό προέρχεται από την υπερκάλυψη των στόχων. «Αντί να ενεργοποιείται ο "κόφτης", ενεργοποιείται ο "δότης"», είπε.

Κόσμος

  • Τον διευθύνοντα σύμβουλο της Exxon Mobil Ρεξ Τίλερσον επέλεξε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μεταδίδει το NBC News. Ο Τίλερσον διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ρωσία, έχει, μάλιστα, τιμηθεί με το βραβείο του Τάγματος της Φιλίας από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

  • Έντονες ανησυχίες για την πολιτιστική κληρονομιά της Συρίας προκαλούν πληροφορίες ότι τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν ξανά στην Παλμύρα, εννέα μήνες αφότου αποσύρθηκαν από την αρχαία πόλη.

  • Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, παραλαμβάνοντας το Νόμπελ Ειρήνης, άσκησε κριτική στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, λέγοντας ότι η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» μπορεί να αποδειχθεί πιο ζημιογόνα από όλους τους άλλους πολέμους που διεξάγονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

  • Την Κυριακή ή τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα για το ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης. Μετά τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των κομμάτων, ο ιταλός πρόεδρος είπε ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα εκτιμήσει τα όσα προέκυψαν από τις διαβουλεύσεις και θα λάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την επίλυση της κρίσης. Ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι θεωρείται ένα από τα «φαβορί» για να λάβει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Οικονομία

  • Με ψήφους 152 υπέρ και 146 κατά υπερψηφίστηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου από την Ολομέλεια της Βουλής ο προϋπολογισμός του 2017, έπειτα από εφ΄όλης της ύλης «μονομαχία» των πολιτικών αρχηγών.
  • «Αισθανόμαστε προδομένοι από το ΔΝΤ διότι έπρεπε να έχει το θάρρος της γνώμης του» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας ότι το Ταμείο, αντί να υποστηρίξει τη θέση του ότι η Ελλάδα δεν αντέχει μεγάλα πλεονάσματα από το 2018 και μετά, «ζητάει από μας περισσότερα μέτρα».
  • Προβληματισμό προκάλεσε μεταξύ των βουλευτών μια φράση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου, η οποία ερμηνεύθηκε ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων ή ακόμα και ενός άλλου μηχανισμού (στήριξης) για το 2019 και μετά. Σε παρέμβασή του στην Βουλή κατά την συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2017, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου είπε ότι για την μετά το 2018 περίοδο το ΔΝΤ επιμένει στην θέση του για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% σε αντίθεση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που μιλούν για 3,5%.
  • «Εφικτή» χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εντός Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Οι περισσότεροι παίκτες θέλουν λύση» δηλώνει σε συνέντευξή του, ενώ για τις συζητήσεις στο πρόσφατο Eurogroup, επισημαίνει ότι «πάντα θα έχουμε τζαρτζαρίσματα», αλλά «είναι στη φύση της διαπραγμάτευσης οι παίκτες να καθυστερούν να εμφανίσουν την τελική τους θέση». 
  • Την εκτίμηση ότι οι θεσμοί «θα αποφύγουν την αποσταθεροποίηση της χώρας με νέες εκλογές», εκφράζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να αποτύχει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Αθλητισμός

  • Το...δώρο του Ναμάσκο στο 17΄ (αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα) εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η ΑΕΚ, που νίκησε με 4-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Ο Σιμόες στο 28΄ άνοιξε το σκορ, στο 50΄ ο Πέκχαρτ ανέβασε το δείκτη του σκορ, στο 67΄ ο Γαλανόπουλος βρήκε δίχτυα και στο 80΄ ο Πατίτο Ροντρίγκες έβαλε «κερασάκι στην τούρτα».
  • Τέλος σε ένα αρνητικό σερί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έβαλε η ΑΕΚ πραγματοποιώντας μια πειστική εμφάνιση κόντρα στον Λεβαδειακό (ΑΕΚ - Λεβαδειακός 4-0) στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Οι Βοιωτοί ατύχησαν να μείνουν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του βασικού τους τερματοφύλακα στο 17'. Σεντόνι... βλέπει πλέον η Ξάνθη, η οποία με τη νίκη της επί της ΑΕΛ (Ξάνθη - ΑΕΛ 1-0) ανέβηκε, έστω και προσωρινά στη 2η θέση και πλέον αρχίζει να κάνει «ευρωπαϊκά» όνειρα. Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η πρώτη αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ με Αστέρα και Βέροια να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις (Αστέρας Τρίπολης - Βέροια 0-0) στην Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου