Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2016

Την απαίτηση του ΔΝΤ για άμεση λήψη δημοσιονομικών μέτρων 4,5 δισ. ευρώ εντός του 2016 παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017.
  • «Στην σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα εργασιακά η Ελλάδα είναι το μέλλον της Ευρώπης, γι αυτό οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη να πάρουν ξεκάθαρη θέση», διεμήνυσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, με αιχμή την εν εξελίξει διαδικασία αξιολόγησης.
  • Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το λιμάνι του Ηρακλείου με «πρωταγωνιστές» τους αγρότες και τους ναυτεργάτες με αφορμή την 8η ημέρας απεργίας της ΠΝΟ. Οι αγρότες ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τους ναυτεργάτες ενώ καταγράφηκαν επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και νερού, με φωτιά σε εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρίας αλλά και μικροτραυματισμούς.
  • Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Μεταμόρφωση, λίγη ώρα μετά από ληστεία σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών.
  • Τις συνθήκες θανάτου μίας 35χρονης, μητέρας τεσσάρων παιδιών, στη Μεσσηνία διερευνά η Αστυνομία. Η γυναίκα, εν ζωή κάτοικος Γαργαλιάνων, βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, στη θέση του οδηγού, σε αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Λεύκης του δήμου Τριφυλίας. Έφερε τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο, το οποίο ωστόσο δεν βρέθηκε.
  • «Δεν έχετε ικανότητα διαχείρισης ούτε διαπραγμάτευσης. Σας δουλεύουν δυστυχώς πλέον ψιλό γαζί, και στο πρόσωπό σας ολόκληρη τη χώρα. Η έντιμη λύση θα ήταν εκλογές αλλά δεν τολμάτε», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια στην συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Κόσμος

  • Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι δεν συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των υποψηφίων για να αναλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το δίκτυο CNN επικαλούμενο ανώνυμη πηγή. Το CNN αναφέρει πως ο Τζουλιάνι, εκ των στενότερων συνεργατών του Τραμπ, ειδοποιήθηκε σχετικά. Για το αμερικανικό ΥΠΕΞ ακούγονται τα ονόματα του Μιτ Ρόμνεϊ και του επικεφαλής της Exxon Mobil Ρεξ Τίλερσον.
  • Ο στρατός του καθεστώτος Άσαντ κήρυξε το βράδυ της Παρασκευής κατάπαυση του πυρός σε αρκετές περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα Δαμασκό -περιλαμβανομένης της πολιορκούμενης Μαντάγια- και σε τμήματα της βορειοδυτική επαρχίας Ιντλίμπ, χωρίς να διευκρινίσει πόσο θα διαρκέσει. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αξιώνει εν τω μεταξύ με ψήφισμα που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία να τερματιστεί το μακελειό στο Χαλέπι. Ρώσοι και Αμερικανοί συναντώνται το Σάββατο στη Γενεύη
  • Ένα 24ωρο μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών καταγράφηκε νέα δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών τα ξημερώματα του Σάββατου τοπική ώρα (βράδυ Παρασκευής ώρα Ελλάδας) στα ανοικτά των Νησιών Σολομώντα, ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS. Σύμφωνα με το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν σεισμικά κύματα στην περιοχή.
  • Το 50% και πλέον των Γερμανών πολιτών θεωρεί τους πρόσφυγες και την ενσωμάτωσή τους ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Γερμανία, καταδεικνύει έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νεοαφιχθέντων στην χώρα έχει καταγράψει σημαντική πτώση σε διάστημα ενός έτους.
  • Τουλάχιστον 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 57 τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξαν δύο έφηβες καμικάζι σε πολυσύχανστη αγορά της πόλης πόλη Μανταγκάλι στο κρατίδιο Ανταμάουα της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, η οποία φέρει ωστόσο το αποτύπωμα της Μπόκο Χαράμ.

Οικονομία

  • «Το ΔΝΤ συναρτά τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με την προκαταβολική λήψη μέτρων της τάξης του 2,5% του ΑΕΠ ή 4,5 δισ. για το έτος 2019. Προκαταβολική νομοθέτηση το Δεκέμβριο του 2016 για το έτος 2019» αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής επί του Προϋπολογισμού.
  • Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές 11 και 18 Δεκεμβρίου, ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν με συνεχές και διευρυμένο ωράριο.
  • Συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο η ανοδική κίνηση των εξαγωγών, διευρύνοντας το σερί θετικών διακυμάνσεων για τρεις μήνες σε επίπεδο συνολικής αξίας (και τέσσερις μήνες σε επίπεδο αξίας‭, ‬ εξαιρουμένων‭‬ των πετρελαιοειδών), σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων. «Αν εφέτος απλώς "ισοφαριστούν" οι επιδόσεις του τελευταίου διμήνου 2015, θα καταγραφεί νέο ιστορικό εξωστρέφειας, πλην πετρελαιοειδών, στα επίπεδα άνω των 18,5 δισ. ευρώ (από 18,3 δισ. ευρώ, το 2015)», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος.
  • Κινέζοι επενδυτές στρέφουν ολοένα περισσότερο το ενδιαφέρον τους στην Πορτογαλία. Στο στόχαστρο των αγοραστών βρίσκονται νοσοκομεία, ασφαλιστικές εταιρείες, μέσα ενημέρωσης και τράπεζες. Η Πορτογαλία εξελίσσεται σε ένα είδος κινεζικού αεροπλανοφόρου στην Ευρώπη, χωρίς κανείς να κάνει τίποτα για να ανακόψει αυτή την εξέλιξη, είχε προειδοποιήσει ήδη έναν χρόνο πριν ο Φερνάντο Ούλριχ, πρόεδρος της τράπεζας BPI.
  • Η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημα της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena με το οποίο, δεδομένης της πολιτικής αναταραχής στη χώρα, ζητούσε χρονική παράταση, λίγων εβδομάδων στην προσπάθειά της να αντλήσει ιδιωτικά κεφάλαια, αναφέρει το Reuters. Η απόφαση αυτη αυξάνει την πίεση στην ιταλική κυβέρνηση, που φέρεται να έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για χορήγηση κρατικής βοήθειας, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία του τραπεζικού ομίλου.

Αθλητισμός

  • Άντεξε η Χόφενχαϊμ στη Φρανκφούρτη, πήρε 0-0 από την Αϊντραχτ κι έτσι οι δυο ομάδες συνεχίζουν χέρι-χέρι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Bundesliga. Με τον αγώνα αυτόν άνοιξε η αυλαία της 14ης ημέρας. Πολύτιμο βαθμό πήρε η Γρανάδα στην έδρα της Μάλαγα. Στο 81΄ ο Αρτέμ Κράβετς διαμόρφωσε το τελικό 1-1 ισοφαρίζοντας το γκολ με το οποίο ο Ιγνάθιο Καμάτσο είχε δώσει προβάδισμα στη Μάλαγα από το 24΄.
  • Οριστικοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής οι μεγάλες αλλαγές στο Champions League για την τριετία 2018-2021. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου στον πλανήτη, θα διεξαχθεί για τελευταία φορά με την ισχύουσα μορφή της την επόμενη σεζόν (2017-18). Από το 2018 αλλάζουμε και... συνήθειες αφού καταργείται η ώρα που εδώ και δεκαετίες ήταν άμεσα συνυφασμένη με το Champions League. Τέλος στο «δέκα παρά τέταρτο», αφού η εκτελεστική επιτροπή της UEFA κατά τη συνεδρίασή της στη Νιόν αποφάσισε από τους οκτώ αγώνες της ημέρας οι έξι να αρχίζουν στις 22:00 και οι δύο στις 20:00 (πάντα σε ώρες Ελλάδας).
  • Το παιχνίδι στα Ιωάννινα μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Super League. Οι γηπεδούχοι έχουν εντυπωσιάσει με τις φετινές τους εμφανίσεις και καλούνται να δείξουν τη δυναμική τους και κόντρα στους πρωταθλητές.
  • Το συναπάντημα με τους οργανωμένους οπαδούς, μόνο αναπάντεχο δεν ήταν για τους παίκτες της ΑΕΚ και τον Ζοζέ Μοράις. Περίπου 20 άτομα «επισκέφτηκαν» σήμερα τα Σπάτα, κυρίως με μηχανάκια, προκειμένου να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό τη δυσαρέσκειά τους για την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας.
  • Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε επίσημα από την Πέμπτη να ερευνά καταγγελίες για εκτεταμένη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους που χρονολογούνται από την δεκαετία του 1970. Σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για την υπόθεση, αναφέροντας ότι έχει εντοπίσει 83 πιθανούς υπόπτους και πιθανές συνδέσεις τους με 98 συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων μερικών από την Premier League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου