Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου, 2016

  • Με την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού από το Ηράκλειο, την Πέμπτη το μεσημέρι, θα υπάρξει συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Αντρέα Στραματσόνι με το πιθανότερο σενάριο να είναι η λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών. 
  • Τρεις θερμαινόμενους χώρους διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των άστεγων συμπολιτών μας από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), με δύο ομάδες δράσης, πραγματοποιεί επιτόπιες παρεμβάσεις εφοδιάζοντας τους άστεγους με ρούχα, σκεπάσματα και τρόφιμα.
  • Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος λόγω χιονόπτωσης. Το πρωί χιόνισε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για κοπές δέντρων.
  • «Η παρουσία του κ. Τσίπρα στην Κούβα αν δεν είναι κυνική προσπάθεια δήθεν αριστερής προπαγάνδας για να κρατήσει έναν πυρήνα οπαδών, είναι ανιστόρητη φαντασίωση, που θα ήταν γραφική αν δεν ήταν επικίνδυνη».
  • Σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 19:36 της Τετάρτης στην περιοχή του Κιλκίς και έγινε αισθητή και στη Θεσσαλονίκη.
  • «Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι το διεθνές δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού. Δεν θα το ανεχτούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Κύπρου. «Δεν υπάρχει τουρκική δημοκρατία στη βόρεια Κύπρο, υπάρχει μόνο εισβολή και κατοχή» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα.

Κόσμος

  • Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της ότι θα βγει σε άδεια από τον διεθνή οικονομικό οργανισμό, χωρίς ωστόσο να κόψει εντελώς τις γέφυρες, κατά τη διάρκεια της δίκης της που αρχίζει το Δεκέμβριο στο Παρίσι για το σκάνδαλο Ταπί.
  • Δραματική η κατάσταση στο Χαλέπι με δεκάδες αμάχους, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, να κείτονται νεκροί στους δρόμους ανταρτοκρατούμενης συνοικίας έπειτα βομβαρδισμούς καθώς συνεχίζεται η προέλαση των συριακών καθεστωτικών δυνάμεων με την υποστήριξη της Ρωσίας. «Προστατεύστε τους αμάχους στο όνομα της ανθρωπότητας» η δραματική έκκληση αξιωματούχου του ΟΗΕ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το Χαλέπι κινδυνεύει να μετατραπεί σε «απέραντο νεκροταφείο» προειδοποιεί. Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν.
  • Η Σάρα Πέιλιν του υπερσυντηρητικού κινήματος Tea Party, πρώην κυβερνήτης της Αλάσκα και υποψήφια αντιπρόεδρος με το Ντικ Τσένι το 2008, έρχεται να... δικαιωθεί υπό το Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατά πληροφορίες του δικτύου ABC σκέφτεται να της αναθέσει το υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων.
  • Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζάνι Πιτέλα, αλλάζοντας τα έως τώρα δεδομένα στη διεκδίκηση της θέσης μετά την παραίτηση του Μάρτιν Σουλτς.
  • Η γερμανική κυβέρνηση υπερασπίζεται την αξιοπιστία της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (BfV) την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και πιο «ενοχλητικές» λεπτομέρειες για το παρελθόν του πράκτορα που συνελήφθη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση. Η υπηρεσία δεν γνώριζε ότι ο συλληφθείς, Γερμανός ισπανικής καταγωγής, είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014, ενώ κατά πληροφορίες είχε παίξει επίσης σε γκέι πορνό.

Οικονομία

  • Επισημοποιείται πλέον το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τη Socar για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, που μιλά για ολοκλήρωση των συζητήσεων. Η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών, σχετικά με απομείωση του τιμήματος, ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό, ενώ και οι εναλλακτικές προτάσεις τους ήταν ανεφάρμοστες, επισημαίνει. Οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης δεν έγιναν αποδεκτές, προσθέτει.
  • Το πρόβλημα της ανάπτυξης δεν είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, η οποία έχει ανακτηθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά η υπερχρέωση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και το περιβάλλον λειτουργίας των επιχειρήσεων, που δεν είναι αρκούντως ανοιχτό στον ανταγωνισμό και φιλικό στις επενδύσεις, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης ελληνικού εμπορίου της ΕΣΕΕ.
  • Το Βερολίνο αποφεύγει να απαντήσει εάν η συμμετοχή του Ταμείου στο δεύτερο πρόγραμμα θα ξεκαθαρίσει μέσα στο 2016. Για το πρωτογενές πλεόνασμα παρέπεμπει στις ειλημμένες, «σταθερές» αποφάσεις.
  • Σε κερδοφορία πέρασε η Alpha Bank εμφανίζοντας το γ' τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 41,2 εκατ. ευρώ, ενώ στο εννεάμηνο ανέρχονται στα 22,2 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της μείωσης των προβλέψεων και της βελτίωσης των αποτελεσμάτων προ προβλέψεων. «Τα αποτελέσματα εννεαμήνου επιβεβαιώνουν τον στόχο για ανάκαμψη της χρηματοοικονομικής επίδοσης μας εντός του 2016» σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος Δ.Μαντζούνης.
  • Στα 89,842 δισ. ευρώ ανέρχεται το σύνολο των οφειλόμενων προς το Δημόσιο (εκτός φορέων της γενικής κυβέρνησης) σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την υφυπουργό Οικονομικών, Κ.Παπανάτσιου. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, το σύνολο των φόρων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα επιστροφής ή συμψηφισμού (εκτός φορέων της γενικής κυβέρνησης) ανέρχεται σε 3,584 δισ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν είχε λάβει κάποια απόφαση σχετικά με το μέλλον του Αντρέα Στραματσόνι, παρά τη νέα τεράστια αποτυχία με ήττα-ανατροπή από τον ΟΦΗ στο Κύπελλο. Τα σενάρια φέρνουν τον Ιταλό τεχνικό με το ένα πόδι στην έξοδο, όμως, το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Πέμπτη. Ωστόσο, την… ψυχραιμία της διοίκησης δεν είχαν περίπου 50 οπαδοί της ομάδας που μετά τον αγώνα του Ηρακλείου, έσπευσαν στο ξενοδοχείο που μένει η «πράσινη» αποστολή και αποδοκίμασαν έντονα παίκτες και προπονητή.
  • Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προηγήθηκε στον «βούρκο» του Ηρακλείου, ωστόσο, ο Μάριος Ογκμπόε έγραψε το τελικό 2-1 για τον ΟΦΗ στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον οι εξελίξεις στους «πράσινους» αναμένονται ραγδαίες! Οι πιθανότητες αποκλεισμού για το «τριφύλλι» αυξήθηκαν απειλητικά και ο Στραματσόνι βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο! Ισόπαλες με 2-2 Κέρκυρα και Λαμία στον 6ο όμιλο. Ελπίδες πρόκρισης για τον Παναιτωλικό που επικράτησε με 1-0 του Πανθρακικού στον 7ο όμιλο, ενώ βήμα για την επόμενη φάση έκανε και η Λάρισα που νίκησε 2-1 του Πανελευσινιακού για τον 1ο όμιλο. Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης έκανε ο Ηρακλής. 
  • Η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη τη χώρα δεν επέτρεψε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού να πετάξει για τα Χανιά, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 22:00 με πτήση τσάρτερ από το «Ελ. Βενιζέλος».
  • Το αναμενόμενο έγινε πραγματικότητα. Το σερί του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ ως προσωρινού τεχνικού της εθνικής Αγγλίας, μετά την απομάκρυνση του Σαμ Αλαρντάις, επιβραβεύθηκε την Τετάρτη από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Νησιού με την προώθησή του στο πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή. Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι τετραετούς διάρκειας, καθώς με το 4-0 που έχει από τότε που το δόθηκαν να ηνία των «Τριών Λιονταριών» έπεισε τους ανθρώπους της FA για τις δυνατότητές του.
  • Μετά τον Τσόρι Ντομίνγκες του Ολυμπιακού, θύμα διαρρηκτών έπεσε και ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Ιμπάρμπο. Άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι του στη Βούλα και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με άγνωστο χρηματικό ποσό, κοσμήματα, καθώς και ρούχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου