Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, 201642% ΕΝΑΝΤΙ 18% ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία δίνει το βαρόμετρο της Public Issue για τον μήνα Οκτώβριο, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 42% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.


Από 8% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Χρυσή Αυγή. Ακολουθεί το ΚΚΕ 7,5%, το Ποτάμι με 2,5% οι ΑΝΕΛ με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%
Οι Έλληνες εμφανίζονται ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την οικονομική κατάσταση, με το 68% να απαντά ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θεωρεί ότι η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερέψει. Το 26% θεωρεί ότι θα μείνει η ίδια ή δεν έχει γνώμη επί του ζητήματος ενώ ένα 6% υπολογίζει ότι θα καλυτερέψει. 
Καταλληλότερος πρωθυπουργός, με 42% , είναι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 21%. Ιδιαίτερα υψηλό είναι και το ποσοστό αυτών (35%), που απάντησε «κανένας από τους δύο». 
Καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα κρίνεται η ΝΔ με 34%, με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να έπεται με 13%. Το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας. 
Όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση της χώρας τους επόμενους 12 μήνες, το 75% πιστεύει ότι θα χειροτερέψει, το 8% ότι θα καλυτερέψει ενώ το 17% θεωρεί είτε ότι θα παραμείνει η ίδια είτε δεν εξέφρασε άποψη επί του ζητήματος. 
Το 85% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι κατά του νέου μνημονίου, με μόλις το 10% να δηλώνει υπέρ του. 
Μάλιστα το 66% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να φύγει μάλλον από την Ελλάδα ενώ το 26% απάντησε ότι πρέπει να παραμείνει. 
Όσον αφορά στην αναγκαιότητα διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι με το 50% να απαντά ότι μάλλον χρειάζονται και το 48% ότι μάλλον δεν χρειάζονται. 
Το 89% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση ενώ το 7% απάντησε ότι η χώρα οδεύει στο σωστό δρόμο. Το 3% απάντησε ούτε λάθος ούτε σωστή ενώ το 1% δεν εξέφρασε άποψη. 
Η έρευνα ήταν τηλεφωνική και πανελλαδική, σε δείγμα 1.004 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου