Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Μεταφέρεται σε άλλο χώρο η ομιλία του Obama για το φόβο της τρομοκρατίας

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, 2016

Αντί της Πνύκας, η ομιλία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ δεν ακυρώνεται, αλλά θα μεταφερθεί στο Ίδρυμα Νιάρχος. Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση
Οι Αμερικανοί παίρνουν πολύ στα σοβαρά τις τρομοκρατικές απειλές και τα μέτρα ασφαλείας, εξ ου και η επίθεση σε βάρος της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει το πρόγραμμα της επίσκεψης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

AdTech Ad

Η τρομοκρατική επίθεση στην γαλλική Πρεσβεία, χθες το πρωί, έφερε τα πάνω κάτω σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Secret Service που έχει και το τελικό πρόσταγμα σε ό,τι αφορά πάντα τον αμερικανό Πρόεδρο και την προστασία του.
Στο ερώτημα εάν υπάρχει ανησυχία εν όψει της επίσκεψης Ομπάμα μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Βάσει των νέων δεδομένων φαίνεται πως ακυρώνεται η ομιλία στο αστεροσκοπείο της Ακρόπολης με δήθεν δικαιολογία τις καιρικές συνθήκες, καθώς μπορεί να βρέχει, η πραγματική αιτία όμως είναι ότι δεν θέλουν οι Αμερικανοί να ρισκάρουν τελικά ο Πρόεδρος Ομπάμα να εκτεθεί σε ανοιχτό χώρο στην Αθήνα, μετά και το περιστατικό στην γαλλική Πρεσβεία που όπως είναι λογικό έχει φέρει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση την χώρα μας.
Συνεχίζονται οι συσκέψεις με τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τους αξιωματικούς της Secret Service, οι τελικές όμως αποφάσεις αναμένεται να λυφθούν αν όχι αργότερα το βράδυ το πιο πιθανό αύριο. Όπως και να έχει η τελική απάντηση θα έρθει από την πλευρά των ίδιων των Αμερικανών που θα μελετήσουν όλες τις πιθανότητες και θα πάρουν εκείνοι την απόφαση.
 Η λύση που προκρίνεται για κλειστό χώρο που έστω να έχει οπτική την Ακρόπολη είναι το ίδρυμα Νιάρχος, χωρίς να αποκλείονται και άλλες εκπλήξεις στη συνέχεια με κτίρια κλειστά που έχουν όμως οπτική την Ακρόπολη. Αυτά δεν είναι πολλά, αντιθέτως είναι λίγα άρα και οι πιθανότητες επιλογών, ωστόσο όλα δείχνουν τελικά θα προτιμηθεί ο χώρος του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος στο Φάληρο.
Αυτό προφανώς θα προκαλέσει και μία σειρά άλλων αλλαγών σε ό,τι αφορά το εύρος της περίφημης “κόκκινης ζώνης” όπου θα τοποθετηθούν ελεύθεροι σκοπευτές, “τζάμερ” που θα μπλοκάρουν κινητά τηλέφωνα και θα απαγορευτεί εντελώς η κυκλοφορία σε αυτούς τους δρόμους, καθώς η μεταφορά της ομιλίας αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Ακρόπολη στο Φάληρο, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου