Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η Σάσα, οι διακοπές στην Ελλάδα και το «εις το επανιδείν»

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2017ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΟΜΠΑΜΑ-ΤΣΙΠΡΑΣ

Πλούσιο ήταν και το «παρασκήνιο» των συναντήσεων του Μπαράκ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα, με τους δύο πολιτικούς ηγέτες να βρίσκουν ευκαιρία μέσα στο ασφυκτικό πρόγραμμά του τελευταίου διήμερου για να συζητήσουν για την οικογένεια του πλανητάρχη, τις σχεδιαζόμενες διακοπές στην Ελλάδα αλλά και την θητεία του Αμερικανού Προέδρου. 


Η Σάσα, οι διακοπές στην Ελλάδα και το «εις το επανιδείν»
Καθ’όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Ομπάμα ήταν ιδιαίτερα φιλικός προς τον πρωθυπουργό. Απόδειξη αυτού είναι ότι τον αποκάλεσε με το μικρό του όνομα «Αλέξη» τέσσερις φορές σε επίσημες δηλώσεις τους. 
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, οι δύο πολιτικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν λίγο πιο… ήρεμα και ανθρώπινα κατά τη διάρκεια του δείπνου προς τιμήν του κ. Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αμερικανός Πρόεδρος αποκάλυψε στον πρωθυπουργό ότι θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια, ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξει σχολείο η μικρότερη κόρη του Σάσα. 
Έκανε συχνές αναφορές στην «Πρώτη Οικογένεια» και τόνισε ιδιαίτερα τον ρόλο που έπαιξε τα τελευταία οκτώ χρόνια η σύζυγός του Μισέλ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης χαρακτήρισε αρκετά δύσκολη την θητεία του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Δεν είμαι μόνο Πρόεδρος των ΗΠΑ» φέρεται να είπε. 
Δεν παρέλειψε μάλιστα να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα για την οικογένειά του και τους δύο του γιούς. Ο κ. Ομπάμα ήταν… καλά διαβασμένος και στην προσωπική πορεία του Αλέξη Τσίπρα, ρωτώντας τον πρωθυπουργό για την πορεία του στην πολιτική από τα μαθητικά του χρόνια.
Ένα από τα ερωτήματα που παρέθεσε στον πρωθυπουργό ήταν και το πόσο άλλαξε η ζωή του από την ημέρα που έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργός. 
Ακόμη και στις τετ-α-τετ συζητήσεις τους, ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφραζε τον θαυμασμό του για την Ελλάδα και αποδέχτηκε την πρόταση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί τη χώρα μας το καλοκαίρι μαζί με την οικογένειά του. Η συζήτηση επί αυτού του ζητήματος έφτασε μέχρι το ποιά μέρη θα πρέπει να επισκεφτεί στην Ελλάδα ο κ. Ομπάμα… 
Οι… προτάσεις του πρωθυπουργού, όμως, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Ο Αλέξης Τσίπρας συνόδευσε τον Αμερικανό Πρόεδρο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια που προσέφερε στην Ελλάδα. 
Ο Μπαράκ Ομπάμα εκτίμησε ότι «όλα θα πάνε καλά» και πως η Ελλάδα γρήγορα θα ξεπεράσει την κρίση. 
Οι δύο πολιτικοί ηγέτες συμφώνησαν να κρατήσουν προσωπική επαφή, κάτι το οποίο θα κάνουν και τα επιτελεία τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου