Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Με μήνυμα υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους ο Ομπάμα στην Αθήνα

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, 2016

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ 
Με μήνυμα στήριξης στον ελληνικό λαό, σε συμβολικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, αφού αναμένεται να ταχθεί υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, θα φτάσει την Τρίτη στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Ομπάμα αναγνωρίζει τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός στα χρόνια της κρίσης. 
Μάλιστα, τονίστηκε ότι το ελληνικό ζήτημα είναι ένα θέμα με το οποίο έχει ο ίδιος ασχοληθεί προσωπικά καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του.
Σύμφωνα με τον Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα «ο πρόεδρος θα επαινέσει την ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει κάνει στη νομοθέτηση και εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων». 
Ο κ.  Ρόουντς επισήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει: «Συμφωνούμε με το ΔΝΤ ότι η διευθέτηση του χρέους είναι καθοριστική για να επανέλθει η βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία». 
Παράλληλα, ο κ. Ρόουντς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει αν συνεχίσει να εστιάζει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της διασφαλίσουν μεταξύ άλλων την διευθέτηση του ελληνικού χρέους. 
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες μέχρις ότου πρόεδρος να φύγει από τη θέση του» είπε ο ίδιος. 
Αποκάλυψε δε, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ήθελε χρόνια να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι δεδομένης της βαθιάς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, της ταύτισης απόψεων για οικονομική σταθερότητα, τη συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου