Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Το «όχι» του Ντίμον στον Τραμπ θα του κοστίσει ακριβά

 Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, 2016

ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ» ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΝΑΤΖΕΡ Ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του συνεχίζουν να «πολιορκούν» τον Ελληνοαμερικανό «μάγο» των οικονομικών Τζέιμι Ντίμον για τη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, με αναλυτές να σχολιάζουν ότι ένα «όχι» θα κοστίσει… ακριβά στον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan. Το «όχι» του Ντίμον στον Τραμπ θα του κοστίσει ακριβά

Συνεργάτες του Ντίμον διαρρέουν ότι ο Έλληνας μάνατζερ αρνήθηκε την πρόταση του Τραμπ να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.
Και ο ίδιος ο Ντίμον, όμως, έχει δηλώσει πολλάκις ότι δεν τον ενδιαφέρει μια πολιτική καριέρα. Ούτε ο Ντίμον ούτε ο Τραμπ έχουν σχολιάσει την υπόθεση και έτσι το όνομα του Ντίμον συνεχίζει να εμφανίζεται στις «λίστες» με τους πιθανούς υπουργούς Οικονομικών στα αμερικανικά ΜΜΕ. 
Η άρνησή του, όπως γράφει το Forbes, αναμένεται, όμως, να κοστίσει ακριβά στον κ. Ντίμον… 
Και αυτό όχι γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ θα προκαλέσει προβλήματα στον οικονομολόγο αλλά επειδή θα χάσει την ευκαιρία να αυξήσει σημαντικά την περιουσία του! 
Όπως εξηγεί το Forbes, ο Ντίμον κατέχει περισσότερες από 6,74 εκατομμύρια μετοχές της JPMorgan Chase, συνολικής αξίας 520 εκατομμυρίων δολαρίων με τις σημερινές τιμές της αγοράς. 
Σε περίπτωση που ο Ελληνοαμερικανός αποφασίσει να αποχωρήσει από το «τιμόνι» της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ και να κατευθυνθεί προς το υπουργείο Οικονομικών, θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τον ομοσπονδιακό φόρο όταν θα πουλήσει τις μετοχές αυτές.  
Το «όχι» του Ντίμον στον Τραμπ θα του κοστίσει ακριβά
Ως «τσάρος» της αμερικανικής οικονομίας, ο Ντίμον θα λαμβάνει αποφάσεις που θα επηρεάζουν την JPMorgan και έτσι θεωρείται σύγκρουση συμφερόντων να μην τις πουλήσει. 
Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, όλα τα μέλη της κυβέρνησης που πωλούν μετοχές για να αποφύγουν τέτοια προβλήματα μπορούν να αναβάλουν την πληρωμή του φόρου των κεφαλαιουχικών κερδών αρκεί να επανεπενδύσουν τα χρήματα σε κρατικά ομόλογα ή αμοιβαία κεφάλαια. 
Έτσι, ο Ντίμον θα αναγκαζόταν να πληρώσει το φόρο μόνο όταν θα πουλούσε τα κρατικά ομόλογα ή τα αμοιβαία κεφάλαια. 
Ο ειδικός φορολογικών θεμάτων Ρόμπερτ Ουίλενς δήλωσε στο Forbes ότι θα ήταν μια σπάνια ευκαιρία για τον Ντίμον. 
Έσπευσε, όμως, να συμπληρώσει ότι τα φορολογικά ζητήματα πιθανώς να μην αποτελούν «οδηγό» του οικονομολόγου σε αυτή την απόφαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου