Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Επιμορφωτικό σεμινάριο Ελληνικής γλώσσας στη Μητρόπολη Βοστώνης


 Του Θεόδωρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ.-Επιμορφωτικό σεμινάριο για τις δασκάλες και δασκάλους των Ελληνικών Σχολείων της Μητρόπολης Βοστώνης, έγινε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Μητροπολιτικό Κέντρο στο Μπρούκλαϊν. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Βοστώνης σε συνεργασία με τον Γραφείο Παιδείας της Αρχιεπισκοπής. Τονίζεται ότι διοργανώθηκαν και διοργανώνονται για πρώτη φορά τόσο συστηματικά και κατ’ αλληλουχία σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων σε πολλές περιφέρειες των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία ο Διευθυντής Παιδείας Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος με άρθρο του στον «Ε.Κ.» τα έχει ονομάσει «Ιστορικό Οδοιπορικό Σεμιναρίων ανά την Αμερική», και τα οποία καλύπτει εκτενώς δημοσιογραφικά ο «Ε.Κ.» τις τελευταίες εβδομάδες. Στην προσπάθεια αυτή υπάρχει αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών στην οποία προεδρεύει η κ . Στέλλα Κοκόλη, η οποία ήταν παρούσα στο σεμινάριο της Βοστώνης και με τον Οργανισμό «Ελληνική Παιδεία Αμερικής» με πρόεδρο της κ. Βασιλική Φιλιώτη.
Το σεμινάριο στο οποίο παρευρέθηκαν περί τις εξήντα δασκάλες και δάσκαλοι, ξεκίνησε με προσευχή που εισαγωγικό χαιρετισμό από τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο, υπό την αιγίδα του οποίο τελούσε το σεμινάριο. Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος καλωσόρισε τον Διευθυντή Παιδείας Δρ. Ιωάννη Ευθυμιόπουλο και τους συνεργάτες του και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την αφοσίωση στο έργο τους.
Η Γενική Πρόξενος κυρία Ιφιγένεια Καναρά ευχαρίστησε τους δασκάλους των σχολείων της Μητρόπολης Βοστώνης για το έργο τους, τις αδιάκοπες προσπάθειες και τον ζήλο που επιδεικνύουν, παρά τις δυσκολίες, προκειμένου να διδάξουν την ελληνική γλώσσα στους μαθητές. Η κυρία Καναρά αναφέρθηκε «στη διττή σημασία εκμάθησης της γλώσσας, ως αναπόσπαστου μέρους της εθνικής ταυτότητας και συνεπώς αναγκαίας για τη διατήρησή της καθώς και ως εργαλείου ευρύτερης παιδείας και δημιουργίας νέων γενεών φιλελλήνων».
Παρευρέθησαν και έκαναν εισηγήσεις και παρουσιάσεις η Δρ. Μαρία Ηρακλέους από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου. Η Δρ. Ηρακλέους αναφέρθηκε «στον βιωματικό και δημιουργικό τρόπο διδασκαλίας από τα βιβλία του Προνηπιαγωγείου και Νηπιαγωγείου της σειράς «Τα Ελληνικά μου». Η κυρία Μαρία Τελειοπούλου, Βοηθός Διευθυντή Παιδείας και μέλος της συγγραφικής ομάδας, η οποία εισηγήθηκε το θέμα «προσεγγίσεις στα νέα βιβλία», από τα βιβλία της σειράς «Τα Ελληνικά μου». Ο κ. Ιωάννης Γιαβάρας, εκπαιδευτικός και μέλος της συγγραφικής ομάδας των βιβλίων, της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενότητα ‘στο Πάρκο με τους φίλους μου» (Τεύχος 3 Πρώτο επίπεδο» και «Μετέωρα και Μυστράς, κοντά στις πύλες του ουρανού», (Τεύχος 1, Τρίτο επίπεδο) και φυσικά ο κ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, «ως δάσκαλος» όπως είπε χαρακτηριστικά στον «Ε.Κ.».
Στην αρχή προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο από το επιμορφωτικό σεμινάριο στην Κύπρο το περασμένο καλοκαίρι.
Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως ήταν «ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο και σίγουρα πολύ πληροφοριακό και ευεργετικό για τους εκπαιδευτικούς μας οι οποίοι διδάσκουν στα σχολεία των κοινοτήτων της Μητρόπολης μας, πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο». Συμπλήρωσε «ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλλαν σ’ αυτό το σεμινάριο και εύχομαι κάθε επιτυχία στους δασκάλους και δασκάλες μας στο υψηλό τους έργο».
Ο Δρ. Ευθυμιόπουλος είπε στον «Ε.Κ.», πως, «χαίρομαι που ήλθαμε σήμερα στη Βοστώνη, είναι το τέταρτο όπως αναφέρθηκε ιστορικό σεμινάριο και ευχαριστούμε τον «Εθνικό Κήρυκα» ο οποίος μας βοηθάει στο έργο μας, κι είναι βασικό αυτό στο ότι μας βοηθάει στο έργο μας. Ξεκινήσαμε ένα οδοιπορικό με τη συνεργασία των Μητροπόλεων και πάντοτε με την ευλογία των Μητροπολιτών, την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου σε όλα και την αγάπη του και τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών με πρόεδρο την κ. Στέλλα Κοκόλη και του Συλλόγου Ελληνική Παιδεία Αμερικής με πρόεδρο την κυρία βασιλική Φιλιώτη». Είπε ακόμα πως «συμμετείχαν όλοι οι δάσκαλοι κι αυτό είναι επιτυχία της Μητροπόλεως Βοστώνης και ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος τους περιβάλλει με πολλή αγάπη, είναι ένας από τους Μητροπολίτες μας που βοηθάει την ελληνική παιδεία και χαιρόμαστε γι’ αυτό και υποβάλλουμε την αγάπη και την εκτίμηση μας στο πρόσωπο του».
Η κυρία Στέλλα Κοκόλη δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «το σεμινάριο είναι μία ξεχωριστή και ιστορική επιτυχία, ήταν ένα όνειρο της ομοσπονδίας να πλησιάσει του δασκάλους και να τους βοηθήσει στο έργο τους».
Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των δασκάλων και του κλιμακίου των επισκεπτών εισηγητών με επικεφαλής τον Δρ. Ευθυμιόπουλο. 
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου