Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ποικίλουν οι απόψεις των ομογενών για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, 2016

Ο ελληνικής καταγωγής Ρινς Πρίμπους με το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. AP Photo/John Locher.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ποικίλουν οι γνώμες και τα σχόλια των ομογενών μας για το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως προκύπτει από μία σύντομη τηλεφωνική σφυγμομέτρηση μερικούς από αυτούς. Κάποιοι πανηγυρίζουν, άλλοι είναι συγκρατημένοι, ενώ μερικοί δηλώνουν ξαφνιασμένοι. Ο καιρός θα δείξει, εμείς απλώς καταγράψαμε τις απόψεις τους.
Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσουκαλάς, προϊστάμενος της κοινότητας Αγίου Γεωργίου του Λιν στη Μασαχουσέτη, απαντητικά στην ερώτηση πώς αισθάνεται για το αποτέλεσμα των εκλογών, λέει πως «είναι θαύμα» και συμπληρώνει «’επεσκέψατο ημάς ο Θεός’ και το θαύμα έγινε τις δύο μεγάλες γιορτές των Ταξιαρχών και του Αγίου Νεκταρίου, δεν το περιμέναμε, αλλά ιδού». Πιστεύει ότι «σίγουρα θα κάνει κάτι διότι έχει και τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων» και τονίζει πως «έχομε φτάσει κάτω στα έσχατα στην Αμερική και χρειάζεται τώρα ανύψωση ξανά».
Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ κ. Θεόδωρος Γατζάς, δηλώνει πως «ο λαός μίλησε, τώρα πρέπει όλοι να ενωθούν κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Ο κ. Τραμπ θα κάνει πολλά από τα όσα είπε προεκλογικά». Ο κ. Γατζάς είχε συναντηθεί με τον κ. Τραμπ κατά τις επισκέψεις του στο Νιου Χαμσάιρ.

Ο κ. Ντέιβιντ Παλαιολόγος, καθηγητής έρευνας και δημοσκόπος από το Πανεπιστήμιο του Suffolk της Βοστώνης, ο οποίος είχε παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στον «Ε.Κ.» πριν τις εκλογές, αναφέρει ότι «οι άνθρωποι μίλησαν και δεν μπορεί κανείς να υποτιμά τη δύναμη του λαού παρόλα όσα λέγονται στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις και στα Μέσα Ενημέρωσης διότι συντρέχουν κι άλλοι παράγοντες. Είναι αποκαρδιωμένοι από την Ουάσιγκτον, δεν συμπαθούν αμφότερους τους υποψηφίους, κι ίσως πολλοί ψήφοι υπέρ του κ. Τραμπ ήταν ψήφοι εναντίον της κυρίας Κλίντον, παρόλο ότι ο Τραμπ είναι εγωμανής και θα νομίζει ότι όλοι τον αγαπούν».
Ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος διευκρινίζεται εξ αρχής ότι μας μίλησε ως ιδιώτης πολίτης και όχι με την θεσμική του ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας, αναφέρει: «αισθάνομαι και πολύ καλά και δικαιωμένος γατί από την αρχή είχα στηρίξει τον Τραμπ και πιστεύω ότι η Αμερική χρειαζόταν μία αλλαγή. Κι αυτό φάνηκε πολύ καθαρά όταν προκειμένου να συνεχιστεί αυτό το σύστημα δεν δίστασαν να συνεργαστούν και Ρεπουμπλικανοί με την Χίλαρι Κλίντον, κι αυτό για μένα λέει πολλά». Προσθέτει ακόμα, πως «πιστεύω ότι ο κ. Τραμπ θα έχει μία ανεξάρτητη πολιτική χωρίς δεσμεύσεις, θα γίνει αλλαγή και ευχόμαστε να ευοδωθεί».
Ο κ. Γεώργιος Καλύβας από τη Νέα Υόρκη εύχεται «ο νέος Πρόεδρος ο κ. Tραμπ να φανεί αντάξιος των προσδοκιών όλων μας και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη χώρα του βέβαια και για τον κόσμο». Στην ερώτηση αν περίμενε να εκλεγεί ο κ. Τραμπ, απαντά: «όχι δεν το περίμενα αν και είμαι Ρεπουμπλικανός και πρέπει να σας πω ότι με μισή καρδιά πήγα και ψήφισα».
Ο Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης από Νέα Υόρκη υπογραμμίζει πως «αισθάνομαι λίγο περίεργα διότι οι προβλέψεις μάς είχαν πείσει ότι η κυρία Κλίντον θα κέρδιζε. Νομίζω για τα ελληνικά εθνικά θέματα η επιλογή του κ. Τραμπ υπόσχεται κάτι παραπάνω. Ισως η εκλογή του να έχει κάποιον αντίκτυπο στην εσωτερική ζωή της Αμερικής διότι βλέπω κάποιες αντιδράσεις κι εύχομαι να μην μπούμε σε καταστάσεις διχόνοιας, διχασμού κ.λπ». Συμπληρώνει ακόμη, πως «δεν το κρίνω αρνητικό το αποτέλεσμα. Από τη μια ήθελα να εκλεγεί μια γυναίκα στην προεδρία της Αμερικής, από την άλλη πίστευα ότι μια ρεπουμπλικανική επιλογή αυτή τη στιγμή θα ήταν καλύτερη αλλά δεν είχα σαν πρώτη επιλογή μου τον Ντόναλντ Τραμπ».
Ο κ. Βασίλης Καυκάς από το Τούξμπερι Μασαχουσέτης σημειώνει πως «περίμενα τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ και το είχα δηλώσει πριν τις εκλογές. Ο κόσμος ήθελε αλλαγή, έχει κουραστεί από τους κρατικοδίαιτους πολιτικούς που συνήθως ακολουθούν τη γραμμή του κόμματος και πολλές φορές είναι πολιτικοί για δικά τους συμφέροντα και όχι για τα συμφέροντα του λαού. Οι ΗΠΑ συνεχώς κόβουν δολάρια και αυξάνει το χρέος ενώ οι εργασίες έχουν μεταφερθεί στην Ασία και σε άλλα κράτη. Ο Τραμπ έλεγε αυτά που θέλει ο λαός. Η νίκη του έχει μεγαλύτερη σημασία γιατί κέρδισε χωρίς την υποστήριξη των ‘ηγετών’ του κόμματος. Το εάν θα πετύχει αυτά που έλεγε είναι μία άλλη ιστορία. Εύχομαι η προεδρία του να είναι καλή για την Αμερική, την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο».
Ο κ. Γεώργιος Γιαλιάς από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος τονίζει ότι μιλά ως ιδιώτης και όχι εκ μέρους της εταιρείας στην οποία εργάζεται, λέει πως «σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρώπη και υπάρχει καλή σχέση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, η Ελλάδα θα βοηθηθεί».
Ο κ. Κώστας Μοράτος από τη Νέα Υόρκη αναφέρει ότι «ο κ. Τραμπ είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει επιτύχει επιχειρηματικά, δεν ξέρω τι ικανότητες έχει πολιτικά, κι έτσι δεν μπορώ να πω αν είμαι ευχαριστημένος ή δυσαρεστημένος εάν δεν δω το έργο». Στην ερώτηση αν περίμενε να εκλεγεί, τονίζει: «είχα υποψία ότι θα κέρδιζε διότι η Κλίντον είχε πάρα πολλά σκάνδαλα κι έκαναν λάθος που οι Δημοκρατικοί έδωσαν το χρίσμα στην Κλίντον. Επειδή οι πολιτικοί μας έχουν συνηθίσει στα πολλά σκάνδαλα, εάν ο κ. Τραμπ μείνει έξω από σκάνδαλα και κάνει αυτά που λέγει, θα επιτύχει».
Ο πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Βαρβαρέλης προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος στο Harrisburg της Πενσυλβάνιας δηλώνει πως «είμαι ξαφνιασμένος, το αποτέλεσμα των εκλογών στέλνει μηνύματα ότι οι πολιτικοί πρέπει να προσέξουν τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τις συνθήκες της ζωής του και ίσως μίλησε σ’ αυτή τη γλώσσα. Ταυτόχρονα, η ηθική ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο με τις θέσεις που είχε για τις εκτρώσεις επειδή η Αμερική είναι ένα Χριστιανικό Εθνος».
Ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης από το Γουέστ Ρόξμπουρι της Μασαχουσέτης τονίζει πως «αισθάνομαι λίγο διαφορετικά έπειτα από την ομιλία του εκλεγέντος Προέδρου καθότι ήταν πολύ συγκαταβατικός και σε πνεύμα συνεννόησης, ειλικρίνειας μπορώ να πω και ότι θα είναι ο Πρόεδρος όλων των Αμερικανών». Και επισημαίνει πως «βλέπω έναν διαφορετικό άνθρωπο μετά την εκλογή του».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου