Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Νόμιζε πως ο άντρας της είχε πεθάνει, αλλά ζούσε με άλλη οικογένεια

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, 2016ΕΠΙ 23 ΧΡΟΝΙΑ

Είχαν περάσει 23 χρόνια από τότε που η Λίντα Ισέλερ είχε να δει ή να ακούσει νέα από το σύζυγό της. Για περισσότερο από μία δεκαετία, η γυναίκα από την Ιντιάνα των ΗΠΑ, πίστευε πως ο Ρίτσαρντ Χόγκλαντ, που είχε μυστηριωδώς εξαφανιστεί μετά από 11 χρόνια γάμου, ήταν νεκρός.


Όλα αυτά όμως άλλαξαν φέτος, όταν η Ισέλερ έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον ντετέκτιβ Άντονι Καρντίλο, του αστυνομικού τμήματος της επαρχίας Πάσκο στη Φλόριντα, σύμφωνα με το ABC News.
«Με ρώτησε αν ήξερα κάποιον Ρίτσαρντ Χόγκλαντ και του είπα: ‘Ναι, αυτός είναι ο πρώην σύζυγός μου’» είπε η Ισέλερ. Και τότε ο ντετέκτιβ της απάντησε ότι «τον έχουν υπό κράτηση».
Μετά την εγκατάλειψη της οικογένειάς του το 1993, ο Χόγκλαντ είχε μετακομίσει στη Φλόριντα όπου είχε φτιάξει μια νέα ταυτότητα από το μηδέν.
Η αστυνομία δήλωσε πως άρχισε κλέβοντας το πιστοποιητικό θανάτου και την υιοθέτηση της ταυτότητας ενός άνδρα που ονομαζόταν Τέρι Τζουντ Σιμάνσκι- έναν ψαρά που πέθανε το 1991.
Οι ειδήσεις για τη σύλληψη του Χόγκλαντ δημοσιεύτηκαν τον περασμένο Ιούλιο, αλλά η πρώην σύζυγός του και ο ερευνητής που αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα πρόσφατα μίλησαν στην εκπομπή «20/20» του ABC.
«Χρησιμοποιώντας αυτό το πιστοποιητικό θανάτου, έκανε αίτηση για πιστοποιητικό γέννησης» δήλωσε ο Καρντίλο. «Με αυτό έβγαλε δίπλωμα οδήγησης και στη συνέχεια άρχισε να συστήνεται ως Τέρι Σιμάνσκι».
Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, ο Τέρι Σιμάνσκι, είχε δημιουργήσει μια συνηθισμένη ζωή στο Πάσκο της Φλόριντα. Είχε μια γυναίκα με το όνομα Μαίρη και έναν έφηβο γιο, ήταν ιδιοκτήτης ενός σπιτιού και έκανε «δουλειές του ποδαριού» σύμφωνα με την Tampa Bay Times.
Η αλήθεια άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια όταν ένας ανιψιός του πραγματικού Τέρι Σιμάνσκι, που πνίγηκε το 1991 σε ηλικία 33 ετών, ξεκίνησε μια αναζήτηση της οικογένειάς του στο ancestry.com. Γνωρίζοντας ότι ο θείος του ήταν νεκρός, ο ανιψιός ανακάλυψε πως υπήρχε κάποιος με το ίδιο όνομα που ζούσε στην κεντρική Φλόριντα.
«Τότε άρχισε να ψάχνει για περισσότερες λεπτομέρειες και ανακάλυψε πως ο Τέρι Σιμάνσκι είχε ξαναπαντρευτεί το 1995. Ήταν μάλιστα ιδιοκτήτης ενός ακινήτου στο Πάσκο Κάουντι της Φλόριντα» δήλωσε ο σερίφης στο ABC.
Φοβούμενοι πως ο ψεύτικος συγγενής μπορεί και να προσπαθούσε να τους βλάψει, η οικογένεια περίμενε τρία χρόνια μέχρι να επικοινωνήσει με τις αρχές τον περασμένο Απρίλιο.
Ο Χόγκλαντ, 63 ετών, συνελήφθη τον Ιούλιο αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες για δόλια χρήση άλλης ταυτότητας.
Η εξαφάνιση του Χόγκλαντ το 1993 είχε γίνει χωρίς καμία προειδοποίηση, δήλωσε η Ισέλερ στην εκπομπή του ABC. Είπε πως η οικογένεια ζούσε σε ένα μεγάλο σπίτι, έκαναν εξωτικές διακοπές και φαινόταν να έχουν έναν υγιή γάμο, ενώ οι δύο γιοι τους ήταν ηλικίας 6 και 9 ετών τότε. Ξαφνικά όμως, μια μέρα, χωρίς προειδοποίηση, όλα άλλαξαν.
«Μου τηλεφώνησε στη δουλειά και μου είπε πως ήταν άρρωστος… και μου είπε πως ήθελε να πάει στο νοσοκομείο. Τότε του είπα να με περιμένει να πάμε μαζί αλλά μου απάντησε πως δεν μπορούσε να περιμένει».
Η Ισέλερ δεν κατάφερε να τον εντοπίσει παρόλο που είχε τηλεφωνήσει σε όλα τα τοπικά νοσοκομεία. «Η οδοντόβουρτσά του ήταν εκεί. Δεν πήρε μαζί του κανένα ρούχο. Ήταν Φεβρουάριος. Δεν πήρε ούτε ένα παλτό».
Εν τη απουσία του, η οικογένειά του δεν έμαθε ποτέ τι του συνέβη. Εκτός απ΄οτην απώλεια του σπιτιού και των αυτοκινήτων τους, η Ισέλερ είχε να αντιμετωπίσει και τις υποψίες της αστυνομίας πως μπορεί να ήταν αυτή υπεύθυνη για την εξαφάνισή του. Μετά από καιρό, η Ισέλερ υπέθεσε πως ο σύζυγός της ήταν νεκρός. «Μας κατέστρεψε. Μας άφησε χωρίς απολύτως τίποτα» δήλωσε η Ισέλερ.
Ο Τζέρι Μπάγιερ, καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Τέξας που μελετά κλοπές ταυτότητας, δήλωσε πως οι καταγγελλόμενες πράξεις του Χόγκλαντ είναι ασυνήθιστες, καθώς οι περισσότεροι κλέφτες ταυτοτήτων τις κλέβουν για να διαπράττουν εγκλήματα. Πρόσθεσε επίσης πως επειδή ο πραγματικός Σιμάνσκι δεν είχε παντρευτεί ποτέ και δεν είχε παιδιά, ήταν ο «τέλειος» υποψήφιος για την κλοπή της ταυτότητάς του.
Σύμφωνα με τον Σερίφη και η νέα οικογένεια του Χόγκλαντ στη Φλόριντα είναι επίσης συγκλονισμένη από την είδηση.
«Προφανώς τα 20 χρόνια γάμου τους, έχουν καταρρεύσει» δήλωσε ο Καρντίλο. «Ο γιος του κατέρρευσε. Ήταν σοκαρισμένος. Είναι ακόμη ο πατέρας του. Έχουν το ίδιο αίμα, αλλά το όνομα Σιμάνσκι δεν είναι πλέον δικό του. Τα συναισθήματα που τους διακατέχουν τώρα είναι θυμός, θλίψη και ταυτόχρονα κατάπληξη».
Σύμφωνα με τον Καρντίλο, ερωτηθείς ο Χόγκλαντ γιατί εγκατέλειψε την ζωή του, η απάντησή του ήταν παράξενη απλή: «Οικογενειακά ζητήματα με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου» δήλωσε.
Πηγή: Washington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου