Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Εθνικιστική προπαγάνδα των αλβανών στα ελληνικά σχολεία

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, 2016ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ... ΣΥΝΟΡΑ

Aντιμέτωπη με τα σοβαρά προβλήματα που συντηρούνται από τα Τίρανα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και τη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Ράμα για όξυνση των σχέσεων με την Ελλάδα βρίσκεται η Αθήνα, ενώ προβληματισμό προκαλεί και το τελευταίο περιστατικό με τη μεταφορά στην Ελλάδα σχολικών βιβλίων με χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας που προορίζονταν για αλβανικής καταγωγής μαθητές που ζουν στη χώρα μας



Εθνικιστική προπαγάνδα των αλβανών στα ελληνικά σχολεία
Η Αλβανία συστηματικά και με την ανοχή της ΕΕ (και της Αθήνας) συνεχίζει να καλλιεργεί τον εθνικισμό και να διατηρεί αλυτρωτικά και εθνικιστικά κηρύγματα στα σχολικά βιβλία πάρα τη διμερή συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών και το πιο επικίνδυνο είναι ότι επιχειρεί να μπολιάσει με αυτές τις ιδέες και τα αλβανόφωνα παιδιά που ζουν με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα και φοιτούν σε ελληνικά δημόσια σχολεία, έχοντας ενσωματωθεί σχεδόν πλήρως στην ελληνική κοινωνία.
Οξυνση που δεν αφορά φυσικά μόνο τις «προεκλογικές ανάγκες» του κ. Ράμα, καθώς το συγκεκριμένο περιστατικό με τα βιβλία αποκαλύπτει ότι ο αλυτρωτισμός και οι εκφράσεις του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού αποτελούν «στρατηγική επιλογή» της αλβανικής κυβέρνησης.
Το επεισόδιο έγινε στα Ιωάννινα, όπου δύο οδηγοί του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών (Αλτιν Ταφά και Αγκιμ Ασλάνι) συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές καθώς μετέφεραν στην Ελλάδα αριθμό σχολικών βιβλίων και χαρτών της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία βεβαίως καταλαμβάνει όλη την Ηπειρο μέχρι και τη Θεσπρωτία. Το υλικό που μετέφεραν οι δύο Αλβανοί δεν ήταν σε διπλωματικό σάκο, ενώ και οι δύο οδηγοί δεν είχαν διπλωματικό διαβατήριο ή έγγραφο που να αποδείκνυε την ιδιότητά τους και να δικαιολογούσε έτσι την αποστολή τους στην Ελλάδα.
Και έτσι ξαφνικά χρειάστηκε να παρέμβουν οι αστυνομικές αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες για να εμποδίσουν τη μεταφορά στην Ελλάδα, για τις ανάγκες των μαθητών που φοιτούν σε... «αλβανικά σχολεία», των βιβλίων αυτών που χαρακτηρίστηκαν προπαγανδιστικό υλικό. Δεν είναι τίποτε περισσότερο από τα βιβλία της Ιστορίας που διδάσκονται εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές στη γειτονική χώρα, με τρόπο που καλλιεργείται ο εθνικισμός και ο ανθελληνισμός και μπολιάζονται με αυτό τον αρρωστημένο αλυτρωτισμό και οι νέες γενιές Αλβανών.
Ενώ αυτό το θέμα θα έπρεπε να αποτελεί ένα από τα πρώτα στην ατζέντα, καθώς οι Αλβανοί κοροϊδεύουν συστηματικά τα τελευταία χρόνια ότι δήθεν έχουν αλλάξει τα βιβλία, η Αθήνα κάνει πως δεν βλέπει και ασχολείται με τον «μηχανισμό επίλυσης εκκρεμών διαφορών» στον οποίο η αλβανική πλευρά έσπευσε να προσθέσει και το Τσάμικο ζήτημα. Σε ό,τι αφορά στα βιβλία στα αλβανικά σχολεία: Ακόμη και πριν από μερικές εβδομάδες, δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων αποκάλυπταν ότι και φέτος, κατά παράβαση κάθε έννοιας καλής γειτονίας, η Αλβανία διατήρησε στα βιβλία της όλα εκείνα τα αλυτρωτικα στοιχεία εις βάρος της Ελλάδας, με τη Μεγάλη Αλβανία να φθάνει μέχρι τη Θεσπρωτία.
Ανεπίσημο δίκ
Παρά τα δεκάδες δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες των προκλητικών αναφορών στα αλβανικά σχολικά βιβλία (που δημοσιεύει σήμερα και το «Εθνος της Κυριακής»), δεν είναι γνωστό εάν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη αντίδραση της Αθήνας, ενώ η αλβανική κυβέρνηση αποθρασυμένη επιχειρεί να εντάξει αυτά τα βιβλία και στο ανεπίσημο δίκτυο διδασκαλίας της αλβανικής γλώσσας στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα εδώ και δώδεκα χρόνια έχει αφαιρέσει κάθε αναφορά για τη Βόρειο Ηπειρο και τον Ελληνισμό της περιοχής στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας για αφαίρεση κάθε στοιχείου που θα μπορούσε να του αποδοθεί αλυτρωτικός χαρακτήρας.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις τήρησαν απολύτως τη συμφωνία για την αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας και αφαίρεσαν από το βιβλίο της Ιστορίας της Γ' Λυκείου τις αναφορές στον Βορειοηπειρωτικό Αγώνα του 1914 και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, παρά το γεγονός ότι αποτελούν σημαντικά ιστορικά στοιχεία για το πώς η Ελλάδα στις αρχές του 20ού αιώνα έδινε τη μάχη της επιβίωσης και της διάσωσης του Ελληνισμού που είχε μείνει εκτός εθνικού κορμού.
Αντιθέτως, στα σχολικά εγχειρίδια που και φέτος μοιράστηκαν στην Αλβανία, στα βιβλία της Γεωγραφίας διατηρείται για μια ακόμη φορά το κεφάλαιο με τίτλο «Αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα» .
Είναι χαρακτηριστικά τα ακόλουθα παραδείγματα από τα βιβλία:
• Στα βιβλία της 9ης τάξης αναφέρονται ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα οι: «Τσαμουριά», Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα, ενώ έχει προηγηθεί η απαρίθμηση μεγάλων περιοχών στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο και φυσικά στην ΠΓΔΜ (σελ 4).
• Στο κεφάλαιο που αναφέρεται στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου του 1913, σε μια κλασική αναφορά αλυτρωτισμού, υπογραμμίζεται ότι η διάσκεψη «διαμοίρασε τα αλβανικά εδάφη στα γειτονικά κράτη» και περιγράφεται το πώς η Αλβανία, εθνικά, γεωγραφικά, πολιτισμικά, επεκτείνεται μέχρι την Πρέβεζα (σελ. 7).
• Στο βιβλίο υπάρχουν ιστορικές αναφορές στο πώς αποδόθηκε στην Ελλάδα η «αλβανική» περιοχή της «Τσαμουριάς» το 1913, ενώ περιλαμβάνεται και χάρτης των αλβανικών περιοχών στις οποίες περιλαμβάνεται όχι μόνο το μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου αλλά και της Φλώρινας και της Καστοριάς (σελ. 8). κ.λπ.
Το δικαστήριο επέβαλε ερήμην στους δύο Αλβανούς οδηγούς ποινή φυλάκισης 30 μηνών στον καθένα με τριετή αναστολή και δήμευση του υλικού.
Καταγραφή με κινητόΗ διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας του αλβανικού ΥΠΕΞ σε όλη τη δίκη κατέγραφε με ένα κινητό τη διαδικασία υποχρεώνοντας τον πρόεδρο του δικαστηρίου να της κάνει επανειλημμένες παρατηρήσεις.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου