Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Από συνδικαλιστής... υφυπουργός παιδείας

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, 2016

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
H αναβάθμιση του από βουλευτή σε υφυπουργό παιδείας τον καταστεί πρόσωπο της εβδομάδος. Ο λόγος για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία Δημήτρη Μπαξεβανάκη.
Πέρασε από τις τάξεις του συνδικαλιστικού κινήματος στο εθνικό κοινοβούλιο και ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας τον έβαλε στην κυβέρνηση και του έδωσε ένα χαρτοφυλάκιο, αυτό της παιδείας που το γνωρίζει καλά... Μάλιστα ήταν εισηγητής στην βουλή για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετά θέματα που αφορούσαν τον χώρο της εκπαίδευσης.
Κατά την διάρκεια της συνδικαλιστικής του θητείας είχε συμμετάσχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που αφορούσαν την παιδεία αλλά και γενικότερα διεκδικήσεις των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες δουλειάς.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις  17/11/1959. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου. Κατοικεί στον Πύργο από το 1988. Συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ) Ηλείας. Δραστηριοποιείται στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Ηλείας από το 2006 με την κίνηση "Ηλεία των Πολιτών" και από το 2010 με την "Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας". Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει στις επιτροπές Μορφωτικών υποθέσεων, Βιβλιοθήκης Βουλής, Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, Διαρκής Μορφωτικών Υποθέσεων, Ειδική Μόνιμη Προστασίας Περιβάλλοντος και Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου