Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Σχολή και Μαλιώτειο σε πόλεμο


Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Θεολογικής Σχολής και Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου στη Βοστώνη συνεχίζεται δυστυχώς, με ζωντανά εκατομμύρια δολάρια να σπαταλούνται και από τις δύο μεριές για τα δικηγορικά, όπως έγραψε ο Εθνικός Κήρυξ.
Η είδηση βγήκε από την παρουσία και ενημέρωση στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Σωματείων των κυρίων Φίλιππου Σεραφείμ και Κώστα Τραβαγάκη εκ μέρους του Μαλιωτείου. Κι όλη αυτή η αντιπαλότητα επειδή από την αρχή που χτίστηκε το Μαλιώτειο επί Αρχιεπισκοπίας Ιακώβου δεν έγιναν σωστές δουλειές.
Χτίστηκε μέσα στον περίβολο-οικόπεδο της Σχολής και μάλιστα σε προϋπάρχοντα θεμέλια στα οποία επρόκειτο να χτιστεί βιβλιοθήκη. Ομως, η λειτουργία και η διοίκησή του και η διοργάνωση των πολιτιστικών προγραμμάτων του ανατέθηκε σε διοικητική επιτροπή εκτός Σχολής, γνωστή ως Φίλοι του Μαλιωτείου Κέντρου στην οποία ωστόσο συμμετείχε και ο Ιάκωβος, τουλάχιστον στα χαρτιά.
Η Σχολή συμφώνησε γραπτώς να δίνει $50.000 τον χρόνο και για το γεγονός ότι το χρησιμοποιούσε και ως αίθουσα διδασκαλίας, αλλά έπειτα από τρία χρόνια από τον θάνατο του Μαλιώτη τα σταμάτησε. Κι έτσι τα τελευταία χρόνια το αδιέξοδο οδήγησε στα δικαστήρια δυστυχώς.
Η γνώμη που είναι διάχυτη στη Βοστώνη και την οποία υιοθετούν και πολλοί ομογενείς ακαδημαϊκοί από το Harvard, το MIT κ.λπ., οι οποίοι σέβονται και τιμούν μεν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο και ως ακαδημαϊκό, απορούν δε για το επίπεδο εκείνων που διευθύνουν τη Σχολή (μας αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα).
Πιστεύουν ότι στόχευση ενίων ιθυνόντων (επί πολλά χρόνια στη Σχολή) είναι να νεκρωθεί το μόνο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο το οποίο προάγει τον Ελληνισμό.
Είναι αλήθεια δυστυχώς πως υπάρχουν άνθρωποι σε καίριες θέσεις στη Σχολή, οι οποίοι παθαίνουν αναφυλαξία με την ελληνικότητα, δεν έχουν κατορθώσει τόσα χρόνια να μάθουν ούτε μια πρόταση στα Ελληνικά, εκτός από το Χριστός Ανέστη και όμως είναι καθοριστικοί παράγοντες στη Σχολή.
Βέβαια τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, στου οποίου την ευθυκρισία και λογιοσύνη ελπίζουν πολλοί μικροί και μεγάλοι στη Βοστώνη.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου