Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ομπάμα προς Τραμπ: Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να πετύχεις

 Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, 2016

Με χαμόγελα και μια δόση... αμηχανίας, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπάρακ Ομπάμα έκαναν κοινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στον Λευκό Οίκο.


Ομπάμα προς Τραμπ: Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να πετύχεις
«Είναι σημαντικό για εμάς να δουλέψουμε μαζί. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε γιατί, αν πετύχετε, η χώρα θα πετύχει», είπε ο Μπάρακ Ομπάμα, προσθέτοντας πως ο ίδιος και η σύζυγός του, θέλουν ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στον Λευκό Οίκο.
Ο Ομπάμα εξήγησε ότι συνομίλησαν για διάφορα ζητήματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής και χαρακτήρισε «εξαίρετη» τη συζήτησή τους. Ακόμη, είπε πως θέλει ο Τραμπ και η σύζυγός του να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στον Λευκό Οίκο.
Ο απερχόμενος πρόεδρος είπε επίσης ότι θεωρεί σημαντικό η χώρα να ενωθεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ομπάμα είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει να επιτύχει.
Από την πλευρά του, ο Τραμπ σημείωσε ότι η συνάντηση στον Λευκό Οίκο διήρκεσε περισσότερο από το προγραμματισμένο, επανέλαβε πως συζήτησαν διάφορα ζητήματα με τον Ομπάμα και πρόσθεσε ότι είναι «ανυπόμονος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο» Ομπάμα καθώς θα έχουν κι άλλες συναντήσεις.
Σημειώνεται ότι ο Τραμπ εισήλθε στο Λευκό Οίκο από την πίσω είσοδο του κτηρίου, και όχι από την μπροστινή όπου είχαν τοποθετηθεί οι κάμερες.
Νέες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ
Νέος γύρος διαδηλώσεων έχει προγραμματιστεί για σήμερα σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, μία ημέρα αφότου χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων για να διαμαρτυρηθούν για τη νίκη του μεγιστάνα στις προεδρικές εκλογές.
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Γιούνιον Σκουέρ Παρκ στη Νέα Υόρκη για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην εκλογή του δισεκατομμυριούχου στον προεδρικό θώκο. Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν το παρόν σε ανάλογες κινητοποιήσεις στην Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη, το πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν και σε άλλες περιοχές.
Χθες σε τουλάχιστον 10 πόλεις ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να διαδηλώσει. Μεταξύ άλλων και στο Μανχάταν όπου το πλήθος έφθασε πεζή έως τον Ουρανοξύστη Τραμπ, στην 5η Λεωφόρο. Πολλοί εξ αυτών φώναζαν το σύνθημα «Δεν είσαι ο πρόεδρός μου!» και καταδίκαζαν τη ρητορική που είχε αναπτύξει ο υποψήφιος κατά των μεταναστών, των μουσουλμάνων και άλλων μειονοτικών ομάδων.
Ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές είναι μια «παρέα κακομαθημένων κλαψιάρηδων».
«Εάν παρατηρήσεις τους πραγματικούς αριστερούς παλαβούς στα πανεπιστήμια, είναι οι καθηγητές, όχι οι φοιτητές» είπε ο Τζουλιάνι σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
«Επομένως αυτοί είναι (οι διαδηλωτές), εκείνοι που επηρεάζονται περισσότερο από τους καθηγητές».
Ο Τζουλιάνι πρόσθεσε ότι θα προτρέψει τον Τραμπ να ακούσει αυτές τις φωνές και να τους πει να κάνουν υπομονή για έναν χρόνο.
«Ηρεμήστε, η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο νομίζετε» σημείωσε ο πρώην δήμαρχος.
Νέες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο. Σε μία εξ αυτών οι διαδηλωτές καλούνται να διαδηλώσουν στην Ουάσιγκτον, την ημέρα της Ορκωμοσίας, την 20ή Ιανουαρίου.
Χθες το βράδυ, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες και το Όκλαντ. Οι αρχές προχώρησαν στη προσαγωγή τουλάχιστον 10 διαδηλωτών στο Λος Άντζελες, που προσπάθησαν να κλείσουν μια κεντρική διασταύρωση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Και στο Όκλαντ οι διαδηλωτές εμπόδισαν την κυκλοφορία, πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών και έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Σικάγο, την Φιλαδέλφεια, τη Βοστόνη, το Πόρτλαντ, το Όρεγκον και το Όστιν στο Τέξας.
Περίπου 1.800 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το Διεθνές Ξενοδοχείο και Ουρανοξύστη Τραμπ στο κέντρο του Σικάγο, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Όχι στον Τραμπ! Όχι στην Κου Κλουξ Κλαν! Όχι στην Αμερική του ρατσισμού».
«Είμαι πραγματικά τρομοκρατημένη με όσα συμβαίνουν στην χώρα» είπε η 22χρονη Αντριάνα Ρίτσο, στο Σικάγο, η οποία κράταγε ένα πλακάτ όπου αναγραφόταν:
«Ευχαριστηθείτε τα δικαιώματά σας όσο μπορείτε».
Μεταξύ των διαδηλωτών χθες βρίσκονταν εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές που έφυγαν από τις τάξεις τους για να συμμετάσχουν στις πορείες στο Σιάτλ, το Φοίνιξ και το Μπέι Έρια του Σαν Φρανσίσκο.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου