Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Οδομαχίες και πετροπόλεμος στα Εξάρχεια - Φωτιά στο προαύλιο του Πολυτεχνείου

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2016

Η νέα οδομαχία ξεκίνησε από την οδό Στουρνάρη όταν οι αναρχικοί επιτέθηκαν με μολότωφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χημικά.
Οδομαχίες και πετροπόλεμος στα Εξάρχεια - Φωτιά στο προαύλιο του Πολυτεχνείου

«Το Πολυτεχνείο ζει ζήτω οι Αμερικανοί» φώναζαν για το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ 

Πορεία από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική πρεσβεία 

Νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε από τς 10:10 το βράδυ με συμπλοκές ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς των ΜΑΤ.
Η νέα οδομαχία ξεκίνησε από την οδό Στουρνάρη όταν οι αναρχικοί επιτέθηκαν με μολότωφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χημικά.
Ομάδες κουκουλοφόρων έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Πατησίων.
Οι οδομαχίες με ρίψη μολότωφ από τις ομάδες των νεαρών συνεχίζονται ακόμα και τώρα.
Παράλληλα μέσα στο Πολυτεχνείο εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 200 κουκουλοφόροι. οι οποίοι νωρίτερα πέταξαν δεκάδες μολότωφ , πέτρες, καρέκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους είχαν ανέβει στη ταράτσα του κτιρίου Γκίνη από όπου πετούσαν για πολύ ώρα βόμβες μολότωφ,  πέτρες και μάρμαρα.
Η Αστυνομία έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, σε τρεις συλλήψεις και 2 προσαγωγές.
Ολοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί εκτός από την Πατησίων και τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Μεγάλες καταστροφές στο κέντρο του Βόλου - Κινδύνεψαν παιδιά
Συνεχίζονταν έως αργά το βράδυ της Πέμπτης οι συγκρούσεις στο κέντρο του Βόλου μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν ενισχυθεί και με δυνάμεις από την Καρδίτσα, με αποτέλεσμα να έχουν καταστραφεί από φωτιές αυτοκίνητα, να έχουν υποστεί ζημιές όλα τα κεντρικά καταστήματα τραπεζών στην λεωφόρο Δημητριάδος και στην οδό Ιάσονος, ενώ οι αντιεξουσιαστές έκαναν έφοδο και λεηλάτησαν ενεχυροδανειστήριο.
Στην συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Ογλ, οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με κομμάτια από πεζοδρόμια, μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, την στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη στο ίδιο σημείο παιδική γιορτή με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός μεταξύ των παιδιών, τα οποία κινδύνεψαν.
Στις φλόγες τυλίχθηκε και η πρόσοψη καταστήματος με χαρτικά, αλλά η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα.
Η αστυνομία έχει απωθήσει τους αντιεξουσιαστές προς το τέρμα της οδού Ιάσονος, οι οποίοι από τις 23.00 έχουν «ταμπουρωθεί» στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και πετούν πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει διακοπεί στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Βόλου, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής πλένουν τους δρόμους για να δοθούν και πάλι στην κυκλοφορία.

Οδοφράγματα, πυροτεχνήματα και μολότοφ στη Θεσσαλονίκη
Σε δύο προσαγωγές προχώρησαν, μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές αρχές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση των δύο πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.
Ομάδα ατόμων κινήθηκε προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου, με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή, έστησε οδοφράγματα, εκτοξεύοντας πυροτεχνήματα, μολότοφ και βεγγαλικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο κάηκε.
Αυτήν την στιγμή επικρατεί ηρεμία, ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή βρίσκονται σε επιφυλακή.

Φωτιές και ζημιές στην Πάτρα
Σε προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία στην Πάτρα για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης.
Ειδικότερα, ομάδα αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία είχε ξεκινήσει από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, έβαλε φωτιές σε κάδους και προκάλεσε ζημιές σε υποκατάστημα τράπεζας.
Από τις φωτιές στους κάδους προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής ώστε να μην υπάρξει επέκταση και σε άλλα σταθμευμένα οχήματα.
Διμοιρίες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν σε επιφυλακή, επενέβησαν και απώθησαν την ομάδα των αντιεξουσιαστών προς την περιοχή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου