Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Παραιτήθηκε η δήμαρχος που επικρότησε τον χαρακτηρισμό «πίθηκος με τακούνια» για τη Μισέλ Ομπάμα

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2017ΣΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Την παραίτησή της υπέβαλε χθες Τρίτη η δήμαρχος της μικρής πόλης Κλέι στη δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, αφού επιδοκίμασε ρατσιστικά σχόλια που έγιναν στο Facebook σε βάρος της Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα. 


Παραιτήθηκε η δήμαρχος που επικρότησε τον χαρακτηρισμό «πίθηκος με τακούνια» για τη Μισέλ Ομπάμα
«Θα είναι αναζωογονητικό να έχουμε ξανά μια όμορφη, αξιοπρεπή και στιλάτη Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο. Έχω βαρεθεί να βλέπω τον πίθηκο με τακούνια», έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook η Πάμελα Ράμσεϊ Τέιλορ που εργάζεται στην κομητεία του Κλέι, σχολιάζοντας την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια.
Η δήμαρχος του Κλέι Μπέβερλι Γουέλινγκ απάντησε στο σχόλιο αυτό: «Πάμ, μου έφτιαξες την ημέρα».
Αργότερα τα σχόλια αυτά σβήστηκαν όπως και οι λογαριασμοί των δύο γυναικών στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, όμως είχαν ήδη κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.
Έπειτα από τον σάλο που προκάλεσε, η Γουέλινγκ αποφάσισε να παραιτηθεί, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WSAZ, ενώ η Τέιλορ αποπέμφθηκε από τη θέση του επικεφαλής μιας τοπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, όπως ανέφερε η Washington Post.
Η πρώην δήμαρχος Κλέι Μπέβερλι Γουέλινγκ.
Στο μεταξύ μια αίτηση που ζητούσε την αποπομπή των δύο γυναικών είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 160.000 υπογραφές.
Σε ανακοίνωση που έστειλε στην εφημερίδα η Γουέλινγκ είχε ζητήσει συγγνώμη λέγοντας: «Δεν είχα καμία πρόθεση να φανώ ρατσίστρια μέσω του σχολίου μου».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου