Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Απεβίωσε ο πρώην Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Γεώργιος Χατζημιχελάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα "Παραπολιτικά"  απεβίωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γεωργία, (Tbilisi, Georgia) κ. Γεώργιος Χατζημιχελάκης ο οποίος διατέλεσε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη.

Μία άγνωστη πτυχή της ζωής του Έλληνος πρέσβεως στην Τιφλίδα της Γεωργίας, Γεωργίου Χατζημιχελάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αιφνιδιαστικώς προ ολίγων ημερών, μας «αποκάλυψε» η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών με την οποία εκφράζονταν τα συλλυπητήρια και η βαθύτατη θλίψη της πολιτικής ηγεσίας και του Υπουργού Νίκου Κοτζιά προς τους οικείους του. 
Το 1974, νεαρός τότε Γεώργιος Χατζημιχελάκης υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία «ως Καταδρομέας στην Κύπρο, οπότε και τραυματίστηκε υπερασπιζόμενος ηρωϊκά το αεροδρόμιο της Λευκωσίας από τους Τούρκους εισβολείς. Η ηρωική συμμετοχή του στην υπεράσπιση του αεροδρομίου της Λευκωσίας υπήρξε κομβικής σημασίας καθώς απετράπη η κατάληψη και κατοχή του στρατηγικής σημασίας αεροδρομίου από τις δυνάμεις του Αττίλα», όπως σημειωνόταν επί λέξει στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
Χωρίς να αναφέρεται η Μονάδα του και μόνο από το γεγονός ότι σημειώνεται ρητώς ότι τραυματίστηκε κατά τις μάχες για την υπεράσπιση του αεροδρομίου Λευκωσίας, είναι βέβαιο ότι ο αποθανών πρεσβευτής υπηρετούσε τότε στη δύναμη της Α’Μοίρας Καταδρομών, η οποία πριν λίγες ημέρες είχε μεταφερθεί στην Κύπρο από την Κρήτη, στο πλαίσιο της αποπείρας αποστολής ενισχύσεων από την Ελλάδα στην Κύπρο (Επιχείρηση «Νίκη» με τα αεροσκάφη «Νοράτλας» της 354 Μοίρας Μεταφορών της Πολεμικής Αεροπορίας).    
Ο Πρέσβης Γεώργιος Χατζημιχελάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1951 και εισήλθε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1981. Μεταξύ άλλων υπηρέτησε στις Πρεσβείες της Ελλάδος στη Λευκωσία, στην Καμπέρα και στο Κάιρο, ενώ υπήρξε επίσης Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη. Διετέλεσε Πρέσβης της Ελλάδας στη Γεωργία (2008-2011), στη Λετονία (2012-2016) και από τον Ιανουάριο του 2016 υπηρέτησε εκ νέου ως Πρέσβης της Ελλάδας στη Γεωργία μέχρι του θανάτου του.
Συμφώνως με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ «Ο Γεώργιος Χατζημιχελάκης υπήρξε ένας εξαίρετος διπλωμάτης που διακρινόταν για τη βαθειά δημοκρατική του συνείδηση, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και το μεγάλο πατριωτικό του φρόνημα. Κατά τη διάρκεια της ζωής του και της διπλωματικής του διαδρομής υπηρέτησε την Ελλάδα με αυταπάρνηση, ήθος, εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και όλοι οι συνάδελφοί του, εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»
Με τον κ. Χατζημιχελάκη συνεργαστήκαμε για θέματα του Ελληνισμού κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Βοστώνη.  Η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κατά την διάρκεια της Γενικής Συνελεύσεως χθες βράδυ κράτησε ενός λεπτού σιγή για τον κ. Χατζημιχελάκη και τον πρώην ύπατο Πρόεδρο της Παμακεδονικής κ. Πάνο Σπηλιάκο.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου