Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ο πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα σε νέο παραλήρημα

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, 2016

Σε πεδίο φραστικών μαχών έμελλε να μετατραπεί χθες το Κοινοβούλιο της Αλβανίας, με τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα να εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση κατά του ελληνικής καταγωγής βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε αλλά και ευρύτερα κατά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.


Ο Ράμα σε νέο παραλήρημαΕπιμένοντας στη γραμμή... παραχάραξης της Ιστορίας που ακολουθεί κατά τρόπο εμμονικό, εδώ και καιρό, ο Αλβανός πρωθυπουργός, υπερασπίστηκε χθες τις δηλώσεις του περί Ακρόπολης. Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει και ένα βήμα παραπέρα, επιχειρώντας να χρεώσει στον κ. Ντούλε και στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα τον κίνδυνο εκτροχιασμού της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας. Ο 52χρονος ηγέτης είχε ουσιαστικά προαναγγείλει το νέο χθεσινό του κοινοβουλευτικό παραλήρημα, υποστηρίζοντας νωρίτερα μέσω Facebook ότι «η εποχή που ο πλούσιος γείτονας έδειχνε τα χωράφια στον φτωχό έχουν τελειώσει ανάμεσά μας».
Τακτική που ρέπει προς την προβοκάτσια
Η τακτική Ράμα ρέπει πλέον προς την προβοκάτσια, καθώς ο Αλβανός πρωθυπουργός επιλέγει να ευνοεί τις καταπατήσεις των δικαιωμάτων των Ελλήνων ομογενών και εν συνεχεία... να κατηγορεί τους ομογενείς επειδή διαμαρτύρονται για τις καταπιέσεις σε βάρος τους. Είναι προφανές ότι εάν υπάρξουν εμπόδια στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, γι' αυτό θα ευθύνονται αποκλειστικά τα Τίρανα και οι μεθοδεύσεις τους. Η κόντρα πάντως δεν δείχνει να εκτονώνεται αλλά αντιθέτως να οδεύει προς κλιμάκωση.
Εμμεση, αλλά σαφής απάντηση
Τις εθνικιστικές εξάρσεις του Εντι Ράμα στηλίτευσε χθες, εμμέσως πλην σαφώς, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Από το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στην Αθήνα μαζί με τον ΥΠΕΞ της Πολωνίας, Βίτολτ Βαστσικόφσκι, ο Ν. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι «η Ιστορία στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε εκ των υστέρων μυθοπλασίες». «Σε όποιον αρέσει ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική Ιστορία, καλοδεχούμενος. Μόνο να μη φτάνει στο σημείο να θεωρεί ότι είναι δική του και μάλιστα αποκλειστικά δική του και δεν είναι καν ελληνική. Τότε αυτός καταλήγει σε ανόητα συμπεράσματα», κατέληξε ο Ν. Κοτζιάς.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου