Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Εναντίον νομιμοποίησης της μαριχουάνας στη Μασαχουσέτη ο Μητροπολίτης Μεθόδιος


Ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος με τον Ρωμαιοκαθολικό καρδινάλιο Βοστώνης κ. Sean O'Malley. Φωτογραφία: Μητρόπολη Βοστώνης

 Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, 2016
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Μητρόπολη Βοστώνης συμμετέχει δυναμικά στην κοινή προσπάθεια της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής Βοστώνης, του κυβερνήτη Μασαχουσέτης, κ. Τσάρλυ Μπέικρ, του δημάρχου Βοστώνης, κ. Μάρτιν Γουώλς και εκατόν πενήντα ακόμα θρησκευτικών ομάδων και ομολογιών, για να αποτραπεί η νομιμοποίηση πώλησης και χρήσης της μαριχουάνας στην πολιτεία της Μασαχουσέτης και κατ’ επέκταση στην πόλη της Βοστώνης.
Το θέμα θα είναι ως ερώτηση αριθμός 4 στο ψηφοδέλτιο των εκλογών της Τρίτη 8 Νοεμβρίου.
Σε συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, είπε, ότι «την προσπάθεια αυτή την ξεκίνησε ο καρδινάλιος Sean O’Malley και συμμετέχουν εκατόν πενήντα θρησκευτικοί ηγέτες και είναι μία προσπάθεια να μην ψηφιστεί αυτός ο νόμος διότι έχουν πεθάνει πάρα πολλά παιδιά και από μαριχουάνα και από άλλα πιο σκληρά ναρκωτικά» και συμπλήρωσε πως «η μαριχουάνα οδηγεί σε πιο σκληρά ναρκωτικά».
Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος είπε επίσης πως «στην πολιτεία του Κολοράντο που έχει νομιμοποιηθεί υπάρχουν πιο πολλά μέρη που πουλούν μαριχουάνα από τα McDonalds  και Starbucks.
Στην ερώτηση τι σας λένε οι ιερείς μας για το θέμα της μαριχουάνας και των ναρκωτικών γενικά καθότι έχουν πεθάνει και παιδιά της Ομογένειας από υπερβολική δόση, είπε, πως «όλα αυτά τα παιδιά που πέθαναν από ναρκωτικά άρχισαν με μαριχουάνα, δοκιμάζουν στην αρχή εθίζονται και σιγά-σιγά προχωρούν και σε άλλα».
Είπε  ακόμα πως «εκεί που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών είναι στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ, κι ο έλληνας δήμαρχος του Μάντσεστερ ο κ. Θεόδωρος Γατζάς, μπορεί να σας πει πολλά».
Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος προτρέπει τους Ελληνορθόδοξους της Μασαχουσέτης και Βοστώνης να καταψηφίσουν τον νόμο 4.
Σε σχετική ερώτηση είπε «ναι, βέβαια προτρέπω να ψηφίσουν όχι στο νόμο 4» και συμπλήρωσε «αν και λάβαμε μερικά e-mails στα οποία μας λένε μην αναμειγνύεστε με πολιτικά θέματα διότι υπάρχει χωρισμός ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία και απαντούμε πως εδώ δεν είναι θέμα πολιτικό, αλλά είναι θέμα ηθικό και σίγουρα ποιμαντικό,  κι ακόμα είναι θέμα ζωής και θανάτου γι’ αυτά τα παιδιά».
Πρόσθεσε πως «έχομε υποχρέωση να εκφράζομε τη γνώμη μας για θέματα ποιμαντικής και ηθικής φύσεως. Θα ήταν λάθος μου αν πω στον κόσμο ψηφίστε Τραμπ ή ψηφίστε Κλίντον, αυτό δεν είναι δική μου δουλειά και δεν επιτρέπεται να κάνω κάτι τέτοιο και δεν θα το κάνω ποτέ. Αλλά εδώ πρόκειται για ναρκωτικά που απειλούν τη ζωή των ανθρώπων μας και μάλιστα των νέων μας και έχομε καθήκον να μιλούμε».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου