Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τι φουσκώνει στην πλάτη των παικτών του Ολυμπιακού;

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου, 2016

Βλέποντας το ματς του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό αρκετοί φίλαθλοι αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο οι πλάτες των παικτών του Μπέντο εμφανίζονταν... φουσκωμένες. Υπάρχει εξήγηση και αυτή υπακούει στην τεχνολογία που έχει εισβάλλει στη ζωή των Πειραιωτών. Δείτε PHOTOS.
Ο αγώνας του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο του Περιστερίου ήταν ένα από τα ματς που τράβηξαν πάνω τους τα περισσότερα βλέματα λόγω της απόδρασης των φιλοξενουμένων με τους τρεις βαθμούς της νίκης αλλά και τον ντόρο που προκλήθηκε με τη διαιτησία του Δελφάκη και των βοηθών του, ωστόσο υπάρχει και κάτι άλλο που κέντρισε το ενδιαφέρον των φιλάθλων και μπορεί να συμπεριληφθεί στα "ντεσού" της αναμέτρησης.
Αυτό έχει να κάνει με την εμφάνιση των παικτών του Πάουλο Μπέντο, με αρκετούς από όσους είδαν το ματς από κοντά αλλά και που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί μπροστά στους τηλεοπτικούς τους δέκτες, να παρατηρούν πως οι ερυθρόλευκες "πλάτες" όσων αγωνίζονταν ήταν περισσότερο "φουσκωμένες" σε σύγκριση με το φυσιολογικό.
Όχι, σας προλαβαίνουμε, δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιου τρομερού προγράμματος εκγύμνασης που εφαρμόζεται πλέον στο αθλητικό κέντρο στο Ρέντη, απλά πρόκειται για ειδικά μαύρα φανελάκια που φορούσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν ξεκινήσει συνεργασία από τον περασμένο Ιούλιο με την εταιρία STATSports (ιδρύθηκε το 2007 και έχει έδρα τη Βόρεια Ιρλανδία).
Πώς ακριβώς λειτουργούν τα συγκεκριμένα Polar; Φορώντας τα οι παίκτες, μαζί με ένα viber που είναι προσαρμοσμένο πάνω στο μπλουζάκι, "στέλνουν" όλα τα δεδομένα σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που καταγράφει τα πάντα την ώρα που βρίσκονται πάνω στο χορτάρι: ένταση, ταχύτητα, επιτάχυνση, βηματισμό, αλλαγή κινήσεων, χτύποι καρδιάς, επίπεδο στρες.
Κατόπιν τα στοιχεία αυτά επεξεργάζονται από ειδικό τιμ που ασχολείται με την καταγραφή και την ανάλυση των δεδομένων από τις μετρήσεις των ποδοσφαιριστών και έτσι ο Ολυμπιακός έχει σαφή και ολοκληρωμένη άποψη για την παρουσία των παικτών του σε κάθε αγώνα, ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.
Με βάση τα αποτελέσματα, το προπονητικό επιτελείο μπορεί να δει για παράδειγμα αν κάποιος παίκτης βρίσκεται στα... όριά του όσον αφορά στη φυσική κατάσταση και με αυτό τον τρόπο αυξάνουν τις πιθανότητές για αποτροπή ελαφρών τραυματισμών που χωρίς το συγκεκριμένο τεχνολογικό σύστημα δεν θα μπορούσαν να προβλεφθούν.
Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα που "έδωσε τα χέρια" με την STATSports και εφαρμόζει τη εν λόγω τεχνολογία όμως μην φανταστείτε πως είναι ο μόνος σε παγκόσμιο κλίμακα. Τα ειδικά μπλουζάκια χρησιμοποιούνται ήδη από 14 ομάδες της Premier League, αρκετούς μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους και εκτός Αγγλίας (Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μπιλμπάο, Λεβερκούζεν, Γαλατάσαραϊ, Μπενφίκα μεταξύ αυτών) αλλά και ομάδες όπως για παράδειγμα η εθνική Ιρλανδίας στο ράγκμπι και οι Washington Wizards στο NBA.
Για το πόσο βοηθάει τις ομάδες αυτό το σύστημα, είναι ενδεικτική η αποκάλυψη που έκανε πρόσφατα ο Richard Byrne, επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης της STATSports: "Ένας από τους πρώτους μεγάλους πελάτες μας στην Ευρώπη περιόρισε τους τραυματισμούς μέσα στην ομάδα από 44 σε 22 τη χρονιά που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου