Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Στο BBC o Βαρουφάκης: Ανευ ουσίας η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα - Δεν βοήθησε όταν μπορούσε

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2017
Βαρουφάκης: Ανευ ουσίας η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα - Δεν βοήθησε όταν μπορούσε
Ως άνευ ουσίας χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.
«Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει κάτι για να βοηθήσει την Ελλάδα» ανέφερε μιλώντας στο BBC, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ενώ μίλησε και για τη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, τον Απρίλιο του 2015.
«Ο Ομπάμα χρησιμοποίησε μια σχετικά μη προεδρική γλώσσα για να περιγράψει τη λιτότητα και τις πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα αλλά, όπως του είπα, το υπουργείο των Οικονομικών του δεν ακολουθούσε τη γραμμή του και συνέχισε να μην το κάνει», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.
Πρόσθεσε, ότι στο τέλος η ελληνική πλευρά δεν είχε καμία βοήθεια από τη αμερικανική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη. «Αυτή ήταν μια περίοδος που ο Ομπάμα θα μπορούσε να στηρίξει τα λόγια του με πράξεις, για να στηρίξει μια συμφωνία που θα είχε νόημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ακόμα και για την Αμερική. Δεν το έκανε. Αυτό το ταξίδι τώρα είμαι σίγουρος ότι του είναι ένα πολύ ευχάριστο αλλά είναι εντελώς άνευ σημασίας», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου