Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, 2016

Σε απόλυτο θρίλερ έχει εξελιχθεί η μάχη για τους 270 εκλέκτορες στην αυλαία της πλέον διχαστικής, τοξικής προεκλογικής εκστρατείας στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύεται, κόντρα στα προγνωστικά, πολύ δυνατός.
  • Η εμπλοκή των ΗΠΑ στο Κυπριακό, η οποία ξεκίνησε τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, με βασικό γνώμονα την αντιμετώπιση της υποτιθέμενης «κόκκινης» απειλής στην Ανατολική Μεσόγειο, εξακολουθεί σήμερα να αφορά διάφορα πεδία της κυπριακής πραγματικότητας.
  • Προφυλακιστέοι κρίθηκαν άλλοι οκτώ από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της σπείρας διαρρηκτών πολυτελών κατοικιών που απολογήθηκαν την Τρίτη ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς. Μεταξύ αυτών και ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται ως κλεπταποδόχος στην μεγάλη υπόθεση, ο οποίος με απόφαση ανακριτή και Εισαγγελέα οδηγείται στην φυλακή.
  • Σε τροχιά υλοποίησης θέτει η κυβέρνηση την παροχή δωρεάν ή με επιδότηση ίντερνετ στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας, τους πρωτοετείς φοιτητές, τα άτομα με ειδικές ανάγκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες καθώς και τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στη Θράκη.
  • «Όλα καλά» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη μετά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε το πρώτο τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά τον ανασχηματισμό, κατά τον οποίο βρέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος.
  • Κύκλοι το κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέψευσαν το βράδυ της Τρίτης δημοσιεύματα στον γραπτό, ηλεκτρονικό και διαδυκτιακό Τύπο που μιλούν για «ανασχηματισμό στη ΝΔ», επισημαίνοντας ότι δεν ισχύουν.

Κόσμος

  • Σε απόλυτο θρίλερ έχει εξελιχθεί η μάχη για τους 270 εκλέκτορες στην αυλαία της πλέον διχαστικής, τοξικής προεκλογικής εκστρατείας στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύεται, κόντρα στα προγνωστικά, πολύ δυνατός. Διατηρεί μικρό προβάδισμα σε πολιτείες-κλειδιά, περιλαμβανομένης την Φλόριντα -χωρίς την οποία δεν μπορεί να κερδίσει τον Λευκό Οίκο-και της Βόρειας Καρολίνα, ενώ κατακτά το Οχάιο. Μπροστά τώρα σε εκλέκτορες η Κλίντον (197-187) παίρνοντας την Καλιφόρνια. Πέφτουν οι ασιατικές αγορές. Η αγωνία στο «κόκκινο» διεθνώς...
  • Η υποψήφια για την αμερικανική προεδρία Χίλαρι Κλίντον εμφανίστηκε συγκρατημένη στο πρώτο της μήνυμα για την εκλογική βραδιά. «Ό,τι κι αν συμβεί απόψε, σας ευχαριστώ για όλα» έγραψε στο Twitter απευθυνόμενη στους συνεργάτες της, των οποίων εξήρε τις ικανότητές και τον αγώνα που έδωσαν.
  • Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα διατηρεί την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ. Στη Γερουσία, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση για 16 έδρες, με τους Δημοκρατικούς να βλέπουν τα κέρδη τους να περιορίζονται σε μόλις μία έδρα.
  • Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε εκλογικό κέντρο στην περιοχή Αζούσα της Καλιφόρνια με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλα τρία, δύο εκ των οποίων σοβαρά.
  • Τα πρώτα στοιχεία από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων για τις αμερικανικές εκλογές άρχισαν να βγαίνουν: Το Reuters/Ipsos δημοσίευσε τα αρχικά, τμηματικά, συμπεράσματά από την έρευνά του σε όσους, όπως αναφέρει, είχαν ψηφίσει νωρίς το πρωί της Τρίτης, και φαίνεται πως αρκετοί δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το σύστημα «που ευνοεί τους πλούσιους και ισχυρούς». Μπροστά η Κλίντον στο ερώτημα καταλληλότητας στα τμηματικά στοιχεία του exit poll για το κανάλι Fox.

Οικονομία

  • Σημαντικές απώλειες στις αγορές προκάλεσε νωρίς το πρωί ώρα Ελλάδος το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ στην καταμέτρηση των ψήφων στις ΗΠΑ.
  • Χωρίς επίσημες δηλώσεις ολοκληρώθηκε την Τρίτη η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το θέμα της εκλογής του νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας. To ΤΧΣ θα προβεί σε ανακοίνωση των αποφάσεών του την Τετάρτη μετά το πέρας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.
  • Στο 48% των δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που αφορά δανειολήπτες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, θα υπάρξει μεσοσταθμική μείωση του επιτοκίου κατά 2,3% και στο 1/3 περίπου αυτών θα υπάρξει επιπλέον και πάγωμα μέρους του κεφαλαίου.
  • Τη στρατηγική συνεργασία της με τις γαλλικές ιπποδρομίες Pari Mutuel Urbain (PMU) ανακοίνωσε η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ και εξασφάλισε για τους Έλληνες παίκτες από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 τη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ιπποδρομιακό κουμπαρά (commonpool), στον οποίο μετέχουν συνολικά 19 χώρες με 24.000 σημεία πώλησης.
  • Το Ευρωπαικό Δικαστήριο αποφάνθηκε, με αφορμή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ιρλανδικής Τράπεζας ILP, οτι σε περίπτωση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος κράτους-μέλους της ΕΕ, η εν λόγω αύξηση μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συναίνεση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας.

Αθλητισμός

  • Ο Μίχαελ Σκίμπε δεν θα κουράσει περισσότερο τους θεωρούμενους ως βασικούς διεθνείς στον φιλικό αγώνα της Τετάρτης με τη Λευκορωσία στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφού το παιχνίδι που έπεται την Κυριακή με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι κομβικής σημασίας για την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.
  • Η παρουσία του Θεόδωρου Γιαννίκου στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Ολυμπιακός περατώθηκε σήμερα. Ο νομικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της πειραϊκής εταιρείας παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναλάβει τη Διεύθυνση των Μελών Ομοσπονδιών της FIFA, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών.
  • Η Αργεντινή ξαναβρίσκει τον Λιονέλ Μέσι την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή πριν τον αγώνα με τη Βραζιλία στις 10 Νοεμβρίου, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου επιστρέφει στην «αλμπισεσλέστε» μετά τον τραυματισμό στο γόνατο, που τον ανάγκασε να λείψει από τα τελευταία τρία παιχνίδια της.
  • Ηταν κάποτε ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στην Αγγλία. Η καριέρα του Γουέιν Μπριτζ πήρε την κατιούσα στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας και ολοκληρώθηκε αθόρυβα στη Ρέντινγκ στο 2014. Την επόμενη εβδομάδα κάνει πρεμιέρα στην βρετανική τηλεόραση ως ένας από τους 10 συμμετέχοντες στο reality «I'm a Celebrity...Get Me Out of Here!»
  • Για ένα απίθανο ρεκόρ κάνουν λόγο τα ΜΜΕ της Κροατίας. Συγκεκριμένα, ο επιθετικός της Ντρακίτσε Ντακόβο, Σιέπαν Λουτσίγιανιτς, σημείωσε την Κυριακή χατ-τρικ για 5ο συνεχόμενο ματς κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στα χρονικά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου