Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, 2016

  • Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τρίτη, από τις 11.00 έως τις 16.00, οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (γραμμή 1), σύμφωνα με απόφαση του το Σωματείου Εργαζομένων Ηλεκτροδηγών.
  • Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι 11 εκ των 20 εμπλεκομένων στην υπόθεση με τις δεκάδες ληστείες ανά την Ελλάδα, με προτίμηση σε σπίτια επωνύμων. Οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους. Μόνον ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.
  • Προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό του Σκάι.
  • Ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας στο Μοντ Πελερέν της Ελβετίας οι κρίσιμες διαβουλεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί για το Κυπριακό. Παρών στην εναρκτήρια συνάντηση και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ο οποίος στις πρώτες δηλώσεις του κάλεσε τους δύο ηγέτες «να εκμεταλλευτούν τη στιγμή» και «να κάνουν τα πάντα για να επιλύσουν τις διαφορές».
  • Ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας θα διεξαχθεί την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα «Η συμβολή των Πανεπιστημίων στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας».

Κόσμος

  • Μπροστά σε θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους έρχονται οι ιρακινές δυνάμεις κατά την επιχείρηση ανάκτησης του ελέγχου της Μοσούλης. Ανακάλυψαν ομαδικό τάφο με 100 σορούς ατόμων που είχαν αποκεφαλιστεί σε κοινότητα την οποία ανέκτησαν τη Δευτέρα από τους τζιχαντιστές νότια της Μοσούλης.
  • Σε... ράλι στα swing states ('ταλαντευόμενες' πολιτείες) για την προσέλκυση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων επιδίδονται Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον πριν πέσει η αυλαία ίσως της πιο διχαστικής, τοξικής προεκλογικής εκστρατείας στην ιστορία των ΗΠΑ. «Θέλω να είμαι η πρόεδρος όλων» δηλώνει η Χίλαρι Κλίντον, η οποία διατηρεί σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις μικρό προβάδισμα -αν και η νίκη κρίνεται στις πολιτείες. Για το «διεφθαρμένο κατεστημένο της Ουάσινγκτον» μιλά ξανά ο Τραμπ.
  • Με την μόνιμη επωδό ότι η νίκη του θα σηματοδοτήσει «το τέλος του διεφθαρμένου κατεστημένου της Ουάσινγκτον» κλείνει ο Τραμπ την εκστρατεία του. «Θα καθαρίσουμε τον βούρκο» λέει σε συγκέντρωση στην «πολύτιμη» πολιτεία της Φλόριντα στην τελική ευθεία για την κάλπη, και επιτίθεται ξανά στην Χίλαρι Κλίντον, αλλά και τους Τζέι Ζι και Μπιγιονσέ...
  • «Κάντε για την Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα» κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες ο Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία που εκφώνησε σε προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος στο Μίσιγκαν υπό τις επευφημίες του πλήθους «Yes, we can!» (Ναι, μπορούμε!) -το σύνθημα της δικής του εκστρατείας που οδήγησε στην ιστορική νίκη του 2008.
  • Προβλήματα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έχουν κι άλλες χώρες. Στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός κάνει το παν για να σταματήσει την έναρξη λειτουργίας ενός νέου ραδιοφωνικού σταθμού. Φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να τον ελέγξει.

Οικονομία

  • Η δεύτερη αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει σημειωθεί πρόοδος και είναι προς το συμφέρον όλων οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, προσθέτοντας πως ο Πολ Τόμσεν εξέφρασε την ισχυρή πρόθεση του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ παρέπεμψε στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
  • Χωρίς αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσει σε σχέση με την εκλογή προέδρου στην Εθνική Τράπεζα ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
  • Επιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Γιάννης Σούκος. «Με τις νέες διαμορφούμενες στο υπουργείο Εργασίας συνθήκες, εκτιμώ, έχοντας πλήρη αυτογνωσία, ότι ο δικός μου χρόνος έχει πλέον τελειώσει. Οι κύκλοι πρέπει πάντα να ανοίγουν, αλλά και να κλείνουν στον σωστό χρόνο» αναφέρει, μεταξύ αλλων.
  • Βασικός στόχος να τεθεί το όφελος των πολιτών ως προτεραιότητα, τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του Τρ.Αλεξιάδη, του οποίου το έργο εξήρε, δεσμευόμενη πως ό,τι έχει ήδη ξεκινήσει θα ολοκληρωθεί. Στις προτεραιότητες τα νομοσχέδια για πλαστικό χρήμα και εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων. «Δεν δίστασα να συγκρουστώ με συμφέροντα και διαδικασίες παρασκηνίου γιατί αυτή ήταν η εντολή» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, κάνοντας απολογισμό του έργου του.
  • Εντός της ευρωζώνης εντείνονται οι πιέσεις στον B. Σόιμπλε προκειμένου να συναινέσει σε μία επί της αρχής απόφαση για το ελληνικό χρέος, γράφει η FAZ. Νέα διαμάχη ΔΝΤ-ΕΕ βλέπει η Handelsblatt.

Αθλητισμός

  • Με επιστολή που απέστειλε στην ΕΠΟ και τον πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ομοσπονδίας, Ιωάννη Δρόσο, η γενική γραμματέας της FIFA διευκρίνισε ότι οι Γιώργος Στράτος και Ιάκωβος Φιλιππούσης μπορούν να παρευρίσκονται, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου, στις συνεδριάσεις της ΠΔΕ.
  • Η Παλμέιρας είναι ουσιαστικά πρωταθλήτρια Βραζιλίας, ενώ απομένουν ακόμη τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της περιόδου. Σύμφωνα με εξειδικευμένες ιστοσελίδες, η ομάδα του Σάο Πάολο έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή 91% πιθανότητες για να κερδίσει τον τίτλο.
  • Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο τελευταίος αγώνας της 10ης ημέρας της Super League ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Πλατανιά. Το ματς έγινε στο «Καυτανζόγλειο» και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Αποστολόπουλο στο 29΄. Ισοφάρισε στο 68΄ ο Κυριακίδης για τον «Γηραιό» που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, χωρίς νίκη στους πρώτους οκτώ αγώνες της σεζόν. Στην πρεμιέρα του στο "τιμόνι" του Ηρακλή, τρίτος προπονητής για την τρέχουσα σεζόν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Σάββας Παντελίδης δεν κατάφερε να γευτεί την επιτυχία της νίκης και των πολύτιμων βαθμών της.
  • Παρουσία 14 διεθνών πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της Εθνικής ομάδας ενόψει του φιλικού αγώνα της Τετάρτης με τη Λευκορωσία και της Κυριακής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.
  • Τετ-α-τετ συναντήσεις με τους συνεργάτες του και τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος και όχι σύσκεψη κορυφής πραγματοποιεί από το πρωί ο Γιάννης Αλαφούζος, προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις που απαιτούνται για να σταματήσει η... κατηφόρα που έχει πάρει η ομάδα. Σε σκληρή γλώσσα μίλησε ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, αρνητικός σε ενδεχόμενο παραίτησης ο Στραματσόνι που δήλωσε έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα από το αδιέξοδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου