Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, 2016

  • Ανοικτά μπορούν να είναι αύριο, Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 11 στο Σύνταγμα κόντρα στο άνοιγμα των καταστημάτων.
  • Την Κυριακή, στις 12:30 θα συνεδριάσει στη Βουλή το Υπουργικό Συμβούλιο που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Οι τελετές παράδοσης - παραλαβής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, προκειμένου να βρίσκεται το προσωπικό στα υπουργεία.
  • Καχύποπτοι απέναντι στο πολιτικό σύστημα και παγιδευμένοι αισθάνονται οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα για το Βήμα της Κυριακής. Οι 6 στους 10 πιστεύουν ακόμη και σήμερα ότι μια διαφορετική λύση από το μνημόνιο είναι εφικτή, ενώ οι 4 στους 10 ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή.
  • Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που την εμφανίζουν ενοχλημένη από την τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου στο τιμόνι του υπουργείου Εργασίας, προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
  • Όσοι βρεθούν στο Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου αύριο, Κυριακή, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο του εορτασμού για τον προστάτη του Όπλου, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Κόσμος

  • Ογκώδεις διαδηλώσεις Κούρδων αλλά και ευρωπαίων πολιτών πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι και την Κολωνία κατά των συλλήψεων ηγετικών στελεχών του κουρδικού κόμματος HDP από το καθεστώς Ερντογάν.
  • Η ώρα για την επιλογή του επόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδόν έφτασε: θα συνεχίσουν οι Δημοκρατικοί με την Χίλαρι Κλίντον ή θα επιστρέψουν μετά από οκτώ χρόνια οι Ρεπουμπλικάνοι με τον Ντόναλντ Τραμπ; Ένας χρήσιμος οδηγός για τη διαδικασία.
  • Δακρυγόνα και αντλίες νερού χρησιμοποίησε η τουρκική αστυνομία για να διαλύσει διαδήλωση υπέρ της εφημερίδας Cumhurriyet στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ένας εικονολήπτης του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν στο σημείο.
  • Αυτόκλητα μέλη μιας αντικυβερνητικής πολιτοφυλακής και μέλη νεο-ναζιστικών οργανώσεων φαίνεται πως έχουν πάρει στα σοβαρά τους υπαινιγμούς Τραμπ για στημένες κάλπες στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. 
  • Δύο παιδιά σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στην επαρχία Σιρνάκ τη νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύφμωνα με τις τοπικές Αρχές, Το γραφείο του οικείου κυβερνήτη έδειξε τους Κούρδους ως υπαίτιους.

Οικονομία

  • Ο ΟΟΣΑ ολοκλήρωσε και θα παραδώσει στην ελληνική κυβέρνηση την ερχόμενη Δευτέρα, σε ειδική τελετή, την έκθεση του έργου «Εντοπισμός και Άρση Κανονιστικών Εμποδίων στον Ανταγωνισμό στην Ελληνική Οικονομία».
  • Tρύπα 1 δισ. ευρώ ανοίγουν οι θεσμοί στον προϋπολογισμό του 2017, διατηρώντας την πίεση στο οικονομικό επιτελείο. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ετοιμάζεται για το Eurogroup της Δευτέρας με την πεποίθηση ότι τα όποια κενά θα κλείσουν εντός Νοεμβρίου. Οι δράσεις-«φωτιά» της δεύτερης αξιολόγησης, πάντως, είναι 17....
  • «Οφείλω να συνεχίσω και να ολοκληρώσω τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει με τις λίστες φοροδιαφυγής και την προετοιμασία των διατάξεων για το πλαστικό χρήμα ο Τρύφων Αλεξιάδης» αναφέρει η νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
  • Ένα από τα πρόσωπα-έκπληξη του ανασχηματισμού είναι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος αντικαθιστά τον Γιώργο Σταθάκη στο αναβαθμισμένο ο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ποιος είναι ο νέος «υπερυπουργός». .
  • Την «ηλεκτρική» καρέκλα του υπουργείου Εργασίας αναλαμβάνει η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου. Ποια είναι η νέα υπουργός που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί με τους θεσμούς την μεταρρύθμιση του Εργασιακού.

Αθλητισμός

  • O Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και φυσικά το βλέμμα όλων των ποδοσφαιρόφιλων εστιάζει στο «Καραϊσκάκη» (6/11, 19:30, novasports1). Εκτός αποστολής για τους Πειραιώτες οι Ντομίνγκες, Μάριν, ενώ για το «τριφύλλι» μεγάλος απόντας θα είναι ο Μπεργκ, αλλά θα βρίσκεται κανονικά στο Φάληρο ο Ζέκα.
  • Απρόσμενη απώλεια βαθμών για την Μπάγερν κατά τη 10η αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα, καθώς η Χοφενχάιμ υποχρέωσε τους Βαυαρούς σε ισοπαλία 1-1 στο Μόναχο, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να φτάνει στην ισοφάριση με αυτογκόλ.
  • Μέσα σε τέσσσερα λεπτά η ΑΕΚ απώλεσε προβάδισμα δύο τερμάτων εναντίον του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ, έμεινε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη (2-2) και ουσιαστικά βγήκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Ο Μάνταλος στο 3΄ και ο Πατίτο στο 60΄ έφεραν την Ενωση με 2-0 μπροστά στο σκορ, αλλά ο Λε Ταλέκ στο 71΄ και ο Ούμπιδες στο 74΄ δεν επέτρεψαν στο νέο της προπονητή, Ζοζέ Μοράις, να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου