Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, 2016

  • Ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Εκτός Υπουργικού Συμβουλίου ο Ν.Φίλης, στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ο Ν.Παππάς, κρατώντας τις αρμοδιότητες για τα ΜΜΕ. Στο υπουργείο Εσωτερικών μετακομίζει ο Πάνος Σκουρλέτης, αναπληρωτής ΥΠΕΞ ο Γ.Κατρούγκαλος. Αναλυτικά ποιοι φεύγουν, τα νέα πρόσωπα και οι αμετακίνητοι υπουργοί. Στις 13:00 το Σάββατο η ορκωμοσία.
  • «Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες. Αν πάλι, η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα» σχολίασε η Ένωση Κεντρώων για τον ανασχηματισμό.
  • «Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους. Ο κ. Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο. Και έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους. Έρμη Ελλάς» σχολιάζει το Ποτάμι για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
  • «Πέρα απ' τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος που, με μεγαλύτερη σταθερότητα και όσο δυνατόν λιγότερες ταλαντεύσεις, θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου» επισημαίνει το ΚΚΕ.
  • «Ανασχηματισμός ανακύκλωσης της αποτυχημένης κυβέρνησης» ήταν το πρώτο σχόλιο της ΝΔ για το νέο υπουργικό σχήμα. «Για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμμία προοπτική απ' αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση. Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή» τονίζει η ΝΔ.

Κόσμος

  • Το Βατικανό καταδίκασε ακροδεξιό καθολικό ραδιοφωνικό σταθμό που μετέδωσε ότι οι αλλεπάλληλοι σεισμοί στην Ιταλία τους τελευταίους τρεις μήνες είναι η «τιμωρία του Θεού» επειδή η χώρα ενέκρινε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
  • Ο Χορστ Ζεεχόφερ, πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών, «αδελφού» κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, αναγνώρισε ότι διέπραξε «χονδροειδές πολιτικό σφάλμα» με τις επανειλημμένες δημόσιες επικρίσεις του εναντίον της καγκελαρίου επειδή εκείνη αρνήθηκε να συναινέσει στην επιβολή ορίου στον αριθμό των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία. Υπογράμμισε, ωστόσο, στο συνέδριο του κόμματος στη Βαυαρία πως εμμένει στην πρόταση και «δεν θα πουλήσει την ψυχή της CSU).
  • Μόλις το 4% των Γερμανών θα ψήφιζαν τον Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές. Πολλοί φοβούνται ότι ενδεχόμενη νίκη του Ρεπουμπλικάνου θα οδηγούσε σε σημαντική επιδείνωση των διμερών σχέσεων.
  • Ιρακινοί που διέφυγαν από τη Μοσούλη, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, επανενώθηκαν την Παρασκευή με τις οικογένειές τους, δίνοντας τα χέρια μέσα από τα συρματοπλέγματα ενός προσφυγικού καταυλισμού και σηκώνοντας ψηλά τα μωρά για να τα δουν οι συγγενείς τους. Πολλοί έβαλαν τα κλάματα αντικρίζοντας τους αγαπημένους τους για πρώτη φορά έπειτα από δυόμισι χρόνια.
  • Η Χίλαρι Κλίντον θα χρειαστεί ευρεία συμμετοχή των Αφροαμερικανών και των μειονοτήτων στην εκλογική διαδικασία, εάν θέλει να κερδίσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ. Μπορεί όμως να πείσει τους Αφροαμερικανόυς να πάνε στα εκλογικά τμήματα την ημέρα των εκλογών; Εάν ναι, αυτό θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε πολιτείες-κλειδιά όπως η Βόρεια Καρολίνα, η Πενσιλβάνια ή η Φλόριντα.

Οικονομία

  • Ένα από τα πρόσωπα-έκπληξη του ανασχηματισμού είναι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος αντικαθιστά τον Γιώργο Σταθάκη στο αναβαθμισμένο ο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ποιος είναι ο νέος «υπερυπουργός». .
  • Την «ηλεκτρική» καρέκλα του υπουργείου Εργασίας αναλαμβάνει η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου. Ποια είναι η νέα υπουργός που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί με τους θεσμούς την μεταρρύθμιση του Εργασιακού.
  • Μείωση των ελλειμμάτων έως το τέλος του έτους, «παρά τα δυσμενή δεδομένα που διαμορφώνονται από υποχρεώσεις που «κληρονόμησε» από προηγούμενες διοικήσεις, όσο και από την σταδιακή μείωση της κρατικής επιδότησης» εκτιμά ότι θα καταφέρει ο Όμιλος ΟΑΣΑ.
  • Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αγορά υπέκυψε στο τέλος στους πωλητές, κλείνοντας και σήμερα, Παρασκευή, με απώλειες κάτω από τις 575 μονάδες.
  • Το ΠΑΣΟΚ πρώτο κατήγγειλε τον αντιπαραγωγικό χαρακτήρα του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδηγεί σε εξόντωση τον αγρότη, καθώς αφαιρεί πάνω από το 60% του εισοδήματός του και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη γεωργική παραγωγή, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, στον Βόλο.

Αθλητισμός

  • Το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου δεσπόζει στην 10η αγωνιστική της Premier League. Η Αρσεναλ που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ, υποδέχεται την Κυριακή την Τότεναμ και πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή του Χάρι Κέιν.
  • Οριστικοποιήθηκε η απουσία του Μάρκους Μπεργκ από το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Η μαγνητική τομογραφία που υποβλήθηκε ο Σουηδός στράικερ έδειξε ότι υπέστη θλάση πρώτου βαθμού, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες.
  • Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθεί να βάλει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τη φωτοβολίδα που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή. Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας τιμώρησε τον «δικέφαλο του βορρά» με 29.000 ευρώ για για τη συμπεριφορά των οπαδών, αλλά κυρίως για την φωτοβολίδα, η οποία είχε ως συνέπεια την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα.
  • Τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, άνοιξε ο Αντρέα Στραματσόνι, μιλώντας στη nova λίγο πριν από το κυριακάτικο ντέρμπι στο Φάληρο για τη Σούπερ Λιγκ. Ο Ιταλός τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν έκρυψε πώς είναι προβληματισμένος από την απόδοση κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης (κυρίως μετά το 60’), αναφέρθηκε στους τραυματισμούς που αφήνουν ακόμη και τον Μπεργκ εκτός μάχης, όμως άφησε τις δικιολογίες στην άκρη λέγοντας μια επική ατάκα: «Συγγνώμη από τους φιλάθλους μας, το βουλώνουμε και πάμε στο Καραϊσκάκη για νίκη».
  • Να φτάσει στη διακοπή του πρωταθλήματος με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά από τον Παναθηναϊκό, θα επιδιώξουν οι ερυθρόλευκοι το βράδυ της Κυριακής στο ντέρμπι του Φαλήρου, όπως δήλωσε ο Πάουλο Μπέντο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της nova. O Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε και στην εικόνα της ομάδας του κόντρα στην Αστάνα, ενώ ζήτησε παρά τις όποιες αλλαγές στην 11άδα, αλλά και τις όποιες ιδιαιτερότητες ενός ντέρμπι, να μείνει ο Ολυμπιακός πιστός στη φετινή φιλοσοφία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου