Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Γλέντι ηπειρωτικού συλλόγου «Ενωσις» για 28η Οκτωβρίου στο Γούστερ

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, 2016

Μικρά παιδιά αγόρια και κορίτσια χόρεψαν με καμάρι και χάρη όμορφους Ηπειρώτικους χορούς, προκαλώντας τα χειροκροτήματα των παρευρευθέντων. Φωτογραφία "Ε.Κ." Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Ηπειρωτικός σύλλογος «Ενωσις» του Γούστερ της Μασαχουσέτης γιόρτασε με χοροεσπερίδα την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου το βράδυ του Σαββάτου στο κοινοτικό κέντρο της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περί τα τριακόσια άτομα, το εισιτήριο είχε οριστεί στα 60 δολάρια κατ’ άτομο και προσφέρθηκαν μεζέδες.
Τη βραδιά σημάδεψε με την παρουσία του και την καλλιτεχνία του ο γνωστός κλαρινίστας κ. Πετρολούκας Χαλκιάς μαζί με τον επί 39 χρόνια συνεργάτη του κ. Αντώνη Κυρίτση με την κρυστάλλινη φωνή, που απέδωσε τα όμορφα τραγούδια της Ηπείρου με ξεχωριστή επιδεξιότητα. Τα παιδιά του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου χόρεψαν όμορφους Ηπειρώτικους χορούς, ενώ ιδιαίτερα καταχειροκροτήθηκαν τα παιδιά μικρής ηλικίας.

Ο γνωστός κλαρινίστας Πετρολούκας. Διακρίνονται η Βασιλική Ράμου -Τσιχλή, η αδελφή της Καλλιόπη Ράμου-Κυπραίου. Φωτογραφία «Ε.Κ.» Θεόδωρος Καλμούκος

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ηλίας Τζιας καλωσόρισε τον συγγραφέα κ. Νίκο Γκατζογιάνη, την κυρία Μιρέλα Κουκούτση, ανώτερο στέλεχος του γενικού προξενείου Βοστώνης, η οποία εκπροσώπησε την γενική πρόξενο κυρία Ιφιγένεια Καναρά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων κ. Μιλτιάδη Αθανασόπουλο.
Ο κ. Γκέιτζ, ο οποίος είχε επιστρέψει από την Ελλάδα όπου είχε μεταβεί για την επίσκεψη του προέδρου κ. Ομπάμα, απηύθυνε χαιρετισμό στην ομήγυρη και εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την παρουσία των παιδιών και των νέων στην εκδήλωση.

Η κυρία Μιρέλα Κουκούτση, η οποία αντιπροσώπευσε την γενική πρόξενο κυρία Ιφιγένεια Καναρά, ο συγγραφέας Νικόλαος Γκέιτζ, ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Φωτογραφία «Ε.Κ.» Θεόδωρος Καλμούκος

Ο κ. Αθανασόπουλος στον χαιρετισμό του, ανάμεσα στα άλλα, είπε ότι «η Ομοσπονδία σας προσκαλεί στην πανομογενειακή συνάντηση που θα γίνει για το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο ένα κτίριο και ίδρυμα που είναι το σπίτι του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας. Πρέπει να είστε εκεί γιατί τα μηνύματα που παίρνουμε τελευταία αναφέρουν ότι το Μαλιώτειο θα το χάσουμε».
Η κυρία Κουκούτση, στο βαθυστόχαστο μήνυμά της ανέφερε ανάμεσα στα άλλα, πως «το Ελληνικό ‘ΟΧΙ’ ήταν η άρνηση στον ολοκληρωτισμό. Ηταν η αντίθεση στον επεκτατισμό. Ηταν βεβαίως και η δήλωση αγάπης προς τη Δημοκρατία, αλλά πάνω απ’ όλα ήταν πράξη αφοσίωσης προς την ελευθερία, γιατί η ελευθερία -θα συμφωνήσετε- είναι τρόπος ζωής, δεν είναι φιλοσοφική προσέγγιση. Είναι τόλμημα δεν είναι συμβιβασμός. Είναι αγώνας και μόχθος, δεν είναι παραχώρηση».

Ο συγγραφέας κ. Νικόλαος Γκέιτζ ομιλεί στη διάρκεια της χοροεσπερίδας του Ηπειρωτικού συλλόγου του Γούστερ «Ενωσις». Δίπλα του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ηλίας Τζιας. Φωτογραφία «Ε.Κ.» Θεόδωρος Καλμούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου