Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2016

  • Συνεχίζονται την Παρασκευή και την ερχόμενη εβδομάδα οι στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, προκαλώντας νέα ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό. Ειδικά στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, οι στάσεις εργασίας θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.
  • Συγκρούσεις έγιναν στο Βόλο μεταξύ διαδηλωτών-αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων, που έχουν ενισχυθεί και με δυνάμεις από την Καρδίτσα.
  • Οδομαχίες μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια. Τα εκτεταμένα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, όταν ομάδες ατόμων που είχαν καταλάβει από το πρωί το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο βγήκαν από αυτό, εφοδιασμένες με μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες, ξύλα και αντικείμενα που αφαίρεσαν από το Ίδρυμα και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών επί της Πατησίων, έστησαν και πύρινα οδοφράγματα στους γύρω δρόμους. Συλλήψεις και προσαγωγές. Επεισόδια και σε άλλες πόλεις. Δείτε φωτορεπορτάζ.
  • «Η κυβέρνηση ας επιβάλλει, επιτέλους, την τάξη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τα επεισόδια στο χώρο του Πολυτεχνείου. «Άθλιοι έκαψαν την ελληνική σημαία. Κανένα άσυλο, κανένα άβατο για εκείνους που βανδαλίζουν τα σύμβολα και την περιουσία ενός ολόκληρου λαού» πρόσθεσε.
  • Την ανάγκη «σήμερα κιόλας να αδειάσει ο καταυλισμός στη Σούδα της Χίου» επεσήμανε με δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού Μανώλης Βουρνούς. «Μετά τα επεισόδια το βράδυ που πέρασε, έχει γίνει καθαρό ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της» τόνισε ο κ. Βουρνούς.

Κόσμος

  • Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε μετά τη συνάντησή του με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. «Έχουμε βεβαιότητα ότι θα χτιστεί σχέση εμπιστοσύνης» είπε χαρακτηριστικά.
  • Ο εκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Μιτ Ρόμνεϊ, τον ρεπουμπλικανό που είχε ανεπιτυχώς αντιμετωπίσει τον Ομπάμα στις προηγούμενες εκλογές. Κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον απροσδόκητο, καθώς ο Ρόμνεϊ είχε εκφραστεί εξαιρετικά αρνητικά για τον Τραμπ.
  • Ευρωσκεπτικιστές και επιτυχημένοι. Το κίνημα των Πέντε Αστέρων εκπροσωπεί τους αγανακτισμένους στην Ιταλία. Η άνοδός του ανησυχεί Βερολίνο και Βρυξέλλες ενόψει του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου.
  • Το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε με κίνηση νομικών μέσων λογαριασμούς στο Facebook που προσφέρουν «προς πώληση» ψήφους στις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου. «Κάθε τέτοια περίπτωση θα πηγαίνει στον εισαγγελέα» προειδοποιεί η Βιέννη, ενώ η Αυστρία ετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση μεταξύ του ανεξάρτητου Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν και του υποψηφίου με το ακροδεξιό FPÖ Νόρμπερτ Χόφερ.
  • Τραγικό δυστύχημα στη Μοζαμβίκη με προσωρινό απολογισμό 73 νεκρούς λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε βυτιοφόρο φορτωμένο με καύσιμα. Το βυτιοφόρο ανετράπη σε δρόμο κοντά στα σύνορα στο Μαλάουι, στο σημείο συγκεντρώθηκαν πολίτες προσπαθώντας να αντλήσουν καύσιμα από το όχημα και τη στιγμή εκείνη σημειώθηκε η έκρηξη... Τουλάχιστον 110 άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα.

Οικονομία

  • Για τρίτη χρονιά το Startup Safary Athens «ανοίγει» τους χώρους της επιχειρηματικότητας σε όλη την Αθήνα και καλεί τα ανήσυχα πνεύματα στα events που έχει διοργανώσει από την Παρασκευή (18/11) έως την Κυριακή (20/11).
  • Εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, η αίτηση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός για τροποποίηση της τεχνικής μελέτης της μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών που είχε υποβληθεί στις 30 Μαΐου.
  • Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επισημάνει την ανάγκη έγκαιρης ρύθμισης του χρέους, δηλώνει ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας παράλληλα μία σειρά από άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση.
  • Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve, θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια «σχετικά σύντομα», εάν τα οικονομικά στοιχεία συνεχίσουν να δείχνουν προς βελτίωση της αγοράς εργασίας και αύξησης του πληθωρισμού, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν σε μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε αύξηση τον επόμενο μήνα. Όσον αφορά την παραμονή της στην ηγεσία της Fed, μετά την εκλογή Τραμπ, η Γέλεν ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να κρατήσει τη θέση της μέχρι το τέλος της θητείας της.
  • Οι Έλληνες καταναλωτές σκοπεύουν να ξοδέψουν 438 ευρώ τα φετινά Χριστούγεννα, ποσό μειωμένο κατά 4,2% σε σχέση με τα 457 ευρώ που οι ίδιοι δήλωσαν ότι δαπάνησαν για τις χριστουγεννιάτικες αγορές του 2015, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 19ης χριστουγεννιάτικης έρευνας της Deloitte.

Αθλητισμός

  • Ο Σταύρος Τριτσώνης είναι από σήμερα και με τη «βούλα» ο αντικαταστάτης του Γιώργου Μπίκα στη θέση του προεδρεύοντος στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, σύμφωνα με την απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής ΕΠΟ που συνεδρίασε απόψε με πλήρη σύνθεση. Δεύτερο μέλος της ΚΕΔ είναι ο πρώην διεθνής διαιτητής Μανώλης Κουκουλάκης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη και συνεργάτες της Επιτροπής θα ανακοινωθούν αύριο. Τα εθνικά πρωταθλήματα επαναρχίζουν από τις 22 Νοεμβρίου, ενώ επικυρώθηκαν, ύστερα από συνεννόηση και έγκριση από τις FIFA - UEFA, οι νέες διατάξεις που τροποποιούν άρθρα του υφιστάμενου κανονισμού διαιτησίας της ΕΠΟ.
  • Ανακοίνωση για το νέο «χτύπημα» στα γραφεία της εταιρείας του Κωστάκη Κουτσοκούμνη εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία αναρωτιέται για ποιο ποδόσφαιρο μιλάμε την ώρα που υπάρχουν εκβιασμοί, εμπρησμοί, βόμβες, ξυλοδαρμοί και απειλές. Καλεί δε την Πολιτεία και την Δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε οριστική κάθαρση του ποδοσφαίρου.
  • Ο Καρίμ Μπενζεμά επανήλθε στις προπονήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μπορεί να υπολογίζει πλέον στις υπηρεσίες του ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι πρωταθλήματος με την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν».
  • Ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στα γραφεία εταιρείας του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), Κωστάκη Κουτσοκούμνη, που είναι και υπεύθυνος της FIFA για την Ελλάδα, εξέδωσε η ΚΟΠ. Στην ανακοίνωσή της η ΚΟΠ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες πλήττουν το σύνολο της οικογένειας του ποδοσφαίρου, σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου οι προσπάθειες για εξυγίανση του ποδοσφαίρου μας είναι συνεχείς».
  • Στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα θα εκτίσει την ποινή του ο Ντιόγκο Φιγκέιρας. Ο ακραίος οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού συμπλήρωσε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το όριο των τεσσάρων κίτρινων καρτών, τιμωρείται με μια αγωνιστική και ο Πάουλο Μπέντο επέλεξε το συγκεκριμένο ματς της 12ης ημέρας της Super League για να μην έχει τον παίκτη του στη διάθεσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου