Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2017

  • Το τριετές σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, αλλά και ο νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με κλιμάκιο των Θεσμών. Το «αγκάθι» της συνάντησης ήταν, για ακόμη μια φορά, το θέμα της διάταξης του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, που αφορά στις απολύσεις των εκπαιδευτικών, με το κουαρτέτο να ζητά αλλαγή και την κυβέρνηση να υπερασπίζεται τη διάταξη.
  • Eπεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στη Χίο με τους πρόσφυγες και μετανάστες να βάζουν φωτιά στον καταυλισμό της Σούδας, ενώ άνοιξαν κατάστημα με βεγγαλικά τα οποία άρχισαν να εκτοξεύουν.
  • Αναστολή της προγραμματισμένης κινητοποίησής τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ύστερα από την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία διευθετούνται οι οφειλές, λόγω ΦΠΑ, ύψους 18 εκατ. ευρώ του δημοσίου προς την επιχείρηση.
  • Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει την Πέμπτη στις 11:00 το πρωί ομιλία στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων αφιερωμένης στην ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας κα των κομμάτων για την επέτειο.
  • Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσουν και την Πέμπτη, λόγω των εκδηλώσεων για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου. Τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ. Το ιστορικό κτήριο της Πατησίων θα είναι ανοικτό από 08:30-13:00, στις 15.00 της Πέμπτης ξεκινά η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Κόσμος

  • Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την ήττα έκανε η Χίλαρι Κλίντον, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει την απογοήτευσή της για το αποτέλεσμα. «Ήθελα να κουλουριαστώ με ένα βιβλίο και να μην ξαναβγώ έξω» είπε σε εκδήλωση, αλλά ζήτησε από τους συμπολίτες της να μην εγκαταλείψουν το όνειρο για μια καλύτερη χώρα.
  • Λίγο πριν την πρώτη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με ξένο ηγέτη -τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε- Ιάπωνες αξιωματούχοι είπαν ότι δεν έχουν καταλήξει πότε ή πού στη Νέα Υόρκη θα γίνει η συνάντηση, ποιος έχει προσκληθεί ή σε ποιον να τηλεφωνήσουν για να μάθουν.
  • Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε να συναντηθεί με τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ. Δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία. Ο Τραμπ θα συναντήσει επίσης την Πέμπτη τον ιάπωνα πρωθυπουργό -πρώτο ηγέτη που βλέπει μετά την κάλπη- ενώ ανακοινώθηκε πως έχει μιλήσει με 29 ξένους ηγέτες, μεταξύ τους και με τον Μεξικανό πρόεδρο.
  • Περίπου 60 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στη Βραζιλία προσπάθησαν να κάνουν κατάληψη στην κεντρική αίθουσα της Κάτω Βουλής, με το θερμόμετρο στις διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας να ανεβαίνει. Στην αίθουσα της Βουλής επικράτησε χαοτική κατάσταση, με φρουρούς να σέρνουν τους διαδηλωτές έξω από τον χώρο όπου συνήθως βρίσκονται ο πρόεδρος του Σώματος και κοινοβουλευτικοί.
  • Συριακά αεροσκάφη βομβάρδισαν νοσοκομείο για παιδιά και τράπεζα αίματος στο ανατολικό Χαλέπι. Τουλάχιστον ένας οδηγός ασθενοφόρου και δύο παιδιά μεταξύ των νεκρών. Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη Συρία στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας βομβαρδισμών στο Χαλέπι, το Ιντλίμπ και άλλες περιοχές. Το νοσοκομείο είναι η έκτη ιατρική εγκατάσταση που δέχεται πλήγμα τις τελευταίες 48 ώρες.

Οικονομία

  • Κόκκινη κάρτα για τον τρόπο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών σε τέσσερις περιοχές της χώρας, με άμεσες επιπτώσεις στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ έβγαλε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ωστόσο, η απόφαση των δικαστών δεν φέρνει ανατροπές στα δημοσιονομικά δεδομένα.
  • Υπέρ δημοσιονομικής πολιτικής προσανατολισμένης περισσότερο στην ανάπτυξη τάχθηκε ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, εν όψει της διαδικασίας αξιολόγησης της δημοσιονομικής θέσης της ευρωζώνης και των προϋπολογισμών των κρατών-μελών. Μιλώντας για «εξαιρετικά σημαντική στιγμή» για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, η Κομισιόν τόνισε πως λειτουργεί «σαν ένα είδος "υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης"».
  • Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα αποτέλεσε ένα παγκόσμιας σημασίας γεγονός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος υπογραμμίζοντας πως «έχουμε πολλές πιθανότητες να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος πριν το τέλος του χρόνου».
  • Στο θέμα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων έγινε ένα μεγάλο βήμα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μετά το τέλος της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών. Πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία ακόμη και εντός των επόμενων ημερών, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να υπολογίσει τον αντίκτυπο της ρύθμισης στο Δημόσιο.
  • Την δυνατότητα έκτακτης επιχορήγησης των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να εκκινήσει η εκκαθάριση και αποπληρωμή των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από στη Βουλή από την κυβέρνηση.

Αθλητισμός

  • Επίσημος είναι πλέον ο εμπρησμός και η κακόβουλη ενέργεια για την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη (9/11) στο σπίτι του παραιτηθέντος αρχιδιαιτητή της ΕΠΟ, Γιώργου Μπίκα, στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Η πυροσβεστική κατέθεσε το πόρισμα στα χέρια του αρμόδιου Εισαγγελέα και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, επιβεβαιώνει τις ενδείξεις.
  • Και ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν πως η Επιτροπή Εξομάλυνσης που έχει αναλάβει τα ηνία της ΕΠΟ, είχε δεχτεί την παρότρυνση από FIFA και UEFA για άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων, το βράδυ της Τετάρτης, υπήρξε ανατροπή σκηνικού και όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει αγωνιστική δράση το προσεχές σαββατοκύριακο!
  • Πέρασαν κιόλας επτά χρόνια από το πρωινό που σημάδεψε τις ζωές των ανθρώπων της ΑΕΛ αλλά και την πόλη της Λάρισας. Όσο συνηθισμένος κι αν είναι κανείς στην ανθρώπινη τραγωδία -τέτοιες δυστυχώς έχει πολλές η «βυσσινί» ιστορία- ο χαμός ενός νέου ανθρώπου, πλάι στη σύζυγό του την ώρα του ύπνου του, δεν χωνεύεται με τίποτα.
  • Αναβλήθηκε το πρόγραμματισμένο για την Τετάρτη 23/11 Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, έπειτα από αίτημα πολλών ΠΑΕ - μελών της Λίγκας.
  • Νέο πρόβλημα προέκυψε για τον Αντρέα Στραματσόνι, καθώς ο Βίκτορ Ιμπάρμπο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην επιγονατίδα και ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα θεραπείας. Εκτός του Κολομβιανού επιθετικού, ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Μπεργκ, Ζέκα, Λέτο, Μπουμάλ και Γουακάσο, ενώ ο Λεντέσμα γυμνάσθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου