Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, 2016

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος των δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων όπου θα διεξαχθούν ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος 
  • Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος των δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων όπου θα διεξαχθούν ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών και άλλοι μικρότεροι αγώνες δρόμου τίθενται σε ισχύ στην Αττική.
  • Περισσότερες δασικές πυρκαγιές και πάνω από τις διπλάσιες καμένες εκτάσεις το 2016, σε σχέση με το 2015, αλλά και περισσότεροι εμπρησμοί, είναι ο θλιβερός απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου.
  • Σε συμπλοκές με χειροδικίες μεταξύ πολιτών, τραυματισμό ενός ηλικιωμένου και αρκετές ζημιές σε ακίνητο, κατέληξε το Σάββατο η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα κτιρίου, που πραγματοποιήθηκε με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη και τη νόμιμη άδεια από την Αστυνομία.
  • Σε καλό κλίμα και με τα Ηνωμένα Έθνη να διαπιστώνουν σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες, ολοκληρώθηκαν στο Μοντ Πελερέν της Ελβετίας οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί για το Κυπριακό. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυπριακής κυβέρνηση Ν.Χριστοδουλίδη, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να υπάρξει πολυμερής διάσκεψη, αφού δεν συμφωνήθηκαν τα κριτήρια για το εδαφικό. Οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συναντηθούν εκ νέου στις 20 Νοεμβρίου στη Γενεύη και οι διαβουλεύσεις αναμένεται να διαρκέσουν τρεις ημέρες.
  • Ο Πάνος Καμμένος επανεξελέγη πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο τρίτο συνέδριο του κόμματος και δια βοής και με ψηφοφορία. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Εθνικού Συμβουλίου. «Ήρθε η ώρα να δικαιωθούμε» είπε στην ομιλία του ο κ.Καμμένος.

Κόσμος

  • Η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τους υπηκόους της που διαμένουν ή σκοπεύουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ να βρίσκονται σε «επαγρύπνηση» εξαιτίας της «κοινωνικής έντασης» και των διαδηλώσεων που πυροδότησε η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο.
  • Η Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ για την ήττα που υπέστη στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε το Σάββατο με τους μεγαλύτερους χορηγούς της προεκλογικής της εκστρατείας.
  • Ταλιμπάν βομβιστής αυτοκτονίας που είχε μεταμφιεστεί σε εργάτη πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στο Μπαγκράμ βόρεια της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις Αμερικανοί και να τραυματιστούν τουλάχιστον 17 άτομα σε μία από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων τα τελευταία χρόνια.
  • Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των πολιτικών του. Διαδηλώσεις σχεδιάζονται στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο.
  • Τουλάχιστον 25.000 Κούρδοι και Αλεβίτες διαδήλωσαν το Σάββτο στην Κολωνία, στη δυτική Γερμανία, για να διαμαρτυρηθούν κατά του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σύλληψη ηγετικών στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας HDP.

Οικονομία

  • Σε θετικές από σταθερές αναβάθμισε τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody`s, διατηρώντας, ωστόσο, αμετάβλητη, στο Β1, την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, παρά την αναβάθμιση τους προηγούμενους μήνες της κυπριακής οικονομίας από τους άλλους μεγάλους οίκους, Fitch και Standard and Poor's.
  • Την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις, τη μείωση του αφορολογήτου κάτω από το όριο των 8.600 ευρώ και ευκολότερες απολύσεις βάζει -σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής- στο τραπέζι το ΔΝΤ προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
  • Η δεύτερη μετά την οικονομική κρίση αύξηση των βασικών επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ φαινόταν να βρίσκεται προ των πυλών. Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία ενδέχεται να αλλάξει τα σχέδια.
  • Κατηγορηματικά διέψευσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη δημοσίευμ,α σύμφωνα με το οποίο η τρόικα έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα ως πρώτο θέμα σε πακέτο έξι μέτρων.
  • Μπορεί η κυβέρνηση να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θέμα του αφορολόγητου έχει κλείσει, ωστόσο, η γνωστή επιμονή του ΔΝΤ με τους αριθμούς, φαίνεται να επαναφέρει το ζήτημα, που αφρού τουλάχιστον 3 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Αθλητισμός

  • O Γκάρεθ Μπέιλ έβαλε στο 30' την Ουαλία σε θέση «οδηγού» στο σκορ, όμως, η Σερβία του Λούκα Μιλιβόγεβιτς (ο άσος του Ολυμπιακού έπαιξε σχεδόν σε όλο το ματς), έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Κάρντιφ, χάρη στο γκολ του Αλεκσάντρ Μίτροβιτς στο 85'. Κατά τα άλλα, Ισπανία και Ιταλία έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι σε ΠΓΔΜ και Λίχτενσταϊν αντίστοιχα. Μάλιστα, οι Ιταλοί έσπασαν ένα… μυθικό ρεκόρ που αγνοούσαν σε 106 χρόνια ιστορίας.
  • Η Εθνική ομάδα Νέων προκρίθηκε στην επόμενη φάση (elite round) του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καθώς μετά τη διοργανώτρια Ουαλία νίκησε και το Λουξεμβούργο, με 5-0, φτάνοντας στη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στον 6ο όμιλο. Σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν οι Λημνιός (2΄, 21΄), Μίνγκος (15΄) και Παυλίδης (66΄, 73΄).
  • Ως μονόδρομο χαρακτήρισε για την Ελλάδα τη νίκη στο παιχνίδι με τη Βοσνία, ο Μίκαελ Σκίμπε, αφού τόνισε πως στόχος είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε πως περιμένει ένα «κλειστό» ματς και υπογράμμισε πως οι παίκτες του δεν πρέπει να προσέξουν μόνο τους Τζέκο και Πιάνιτς, αλλά όλη την ομάδα της Βοσνίας. Από την άλλη, ο Ορέστης Καρνέζης δεν θεωρεί «τελικό» τον αυριανό αγώνα.
  • Απρόοπτα περιλάμβανε το εσωτερικό «διπλό» της ομάδας της ΑΕΚ, το πρωί του Σαββάτου στα Σπάτα, καθώς οι Χριστοδουλόπουλος και Τσιγκρίνσκι αποχώρησαν, αμφότεροι με κάκωση στον δεξιό τετρακέφαλο. Οι δύο ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» θα υποβληθούν σε απεικονιστικό έλεγχο εντός του επόμενου 48ωρου, προκειμένου να εξακριβωθεί η φύση και η σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
  • Για τον εμπρησμό στο σπίτι του στην Ιερισσό Χαλκιδικής μίλησε ο πρώην αρχιδιαιτητής Γιώργος Μπίκας. Όπως αναφέρει, δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο παρά την πίεση που του ασκείται. Ο κ. Μπίκας συγκλονισμένος προσθέτει ότι «δεν έδωσα δικαίωμα ποτέ στη ζωή μου. Δεν πρόλαβα να κάνω παρά μόνο έναν ορισμό και μου έκαψαν το σπίτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου