Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, 2016

Μήνυμα με το οποίο θα δηλώνει ευθέως τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας να ξεπεράσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και να προχωρήσει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους της, αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ ...
Σε εξέλιξη βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής έρευνες της αστυνομίας για περιστατικό πυροβολισμών που σημειώθηκαν περίπου στις 8:30 μ.μ. στην περιοχή της Ροτόντας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εξετάζεται εάν εμπλέκονται στο περιστατικό τρία άτομα τα οποία έφτασαν, τραυματισμένα από πυροβόλο όπλο στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς.
Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος των δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων όπου θα διεξαχθούν ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών και άλλοι μικρότεροι αγώνες δρόμου θα ισχύσουν το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου στην Αττική.
«Το μήνυμα που δώσαμε μέσα από σκληρό αγώνα κατά της λιτότητας, κατά του παλαιοκομματισμού, κατά της διαπλοκής, κατά των συμφερόντων, κατά της παγκοσμιοποίησης, έγινε ευρωπαϊκό από εθνικό και τώρα πλέον παγκόσμιο, μετά τις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές. Η νέα τάξη πραγμάτων τελείωσε για πάντα» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος ανοίγοντας τις εργασίες του 3ου συνεδρίου των ΑΝΕΛ.
Ένας 39χρονος συνελήφθη από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.
Κόσμος

Στροφή 180 μοιρών διαφαίνεται ότι κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την ολική κατάργηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης-ορόσημο του Μπαράκ Ομπάμα, εκ των πλέον βασικών προεκλογικών του υποσχέσεων. Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, την πρώτη μετά την εκλογική νίκη, ο Τραμπ εμφανίζεται διατεθειμένος να διατηρήσει σε ισχύ ορισμένες πρόνοιες του Obamacare κατόπιν της συνομιλίας που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα.
Υπό τον φόβο ότι η διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ θα σηματοδοτήσει την καταπάτηση πολλών δικαιωμάτων τους, οι γυναίκες σχεδιάζουν να κατακλύσουν μαζικά τους δρόμους της Ουάσινγκτον την 21η Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του στην προεδρία.
Αφήνοντας στην άκρη τη διπλωματική γλώσσα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει καθαρά πως η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ «ενέχει τον κίνδυνο να διαταράξει τις διατλαντικές σχέσεις στα θεμέλια και τη δομή τους». Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι ο Τραμπ δεν γνωρίζει τίποτα για την Ευρώπη και τον κόσμο «και θα χαραμίσουμε δύο χρόνια μέχρι να του μάθουμε». Παράλληλα, τονίζει ότι οι δηλώσεις Τραμπ για την ασφάλεια και το ΝΑΤΟ ενδεχομένως να έχουν «ολέθριες συνέπειες».
Το «πάθος» των διαδηλωτών έπειτα από το νέο κύμα συγκεντρώσεων κατά της εκλογικής του νίκης εξήρε μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις λίγες ώρες αφότου τους κατηγορούσε ότι είναι «επαγγελματίες διαδηλωτές» που υποκινούνται από τα μέσα ενημέρωσης και αυτό που συμβαίνει είναι «πολύ άδικο»... Ο Τραμπ ενημέρωσε, επίσης μέσω Twitter, ότι έχει «φορτωμένη μέρα» στη Νέα Υόρκη προετοιμάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Νέες διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο.
Η Γερμανία υποστηρίζει τον διάλογο ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να αγνοήσει τις ρωσικές ενέργειες στην Κριμαία και το Χαλέπι όταν καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνει η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η ίδια διαμηνύει στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ ότι χωρίς τη ρήτρα συλλογικής άμυνας το ΝΑΤΟ είναι «νεκρό», ενώ αναγνωρίζει πως με τη νίκη Τραμπ Γερμανία και η Ευρώπη είναι πιθανό να χρειαστεί να αναλάβουν περισσότερη ευθύνη για την άμυνά τους.
Οικονομία

Ποσοστό άνω του 44% της «Σουρωτής» εξασφάλισε ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη και πλέον δρομολογούνται οι διαδικασίες για την αλλαγή σελίδας στην ιστορική εταιρεία.
Υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων τάχθηκε η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ υπογραμμίζοντας πως οι θεσμοί δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους στο θέμα αυτό.
Με μήνυμα στήριξης στον ελληνικό λαό, σε συμβολικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, αφού αναμένεται να ταχθεί υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, θα φτάσει την Τρίτη στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Διευκρινίσεις για χορήγηση σύνταξης, λόγω θανάτου, μετά την ισχύ του νέου νόμου, παρέχει εγκύκλιος. Βάσει αυτής στις περιπτώσεις αιτήσεων συνταξιοδότησης, λόγω θανάτου (ασφαλισμένου ή συνταξιούχου), μέχρι να εκδοθεί από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα η οριστική απόφαση συνταξιοδότησης, λόγω θανάτου (ή η προσωρινή σύνταξη), χορηγείται ποσό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί σε εθνική σύνταξη 15 ετών ασφάλισης. Τι ισχύει για μειωμένες συντάξεις, αναπηρίας και δικαιούχους του ΟΓΑ.
Ένα «σκληρό Brexit» είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα των συζητήσεων που θα γίνουν για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
Αθλητισμός

Πάνω από 40 χρόνια (Μάιος 1975) είχε να κριθεί με διαφορά μεγαλύτερη των δύο γκολ ένα βρετανικό ντέρμπι μεταξύ Αγγλίας και Σκοτίας. Αυτή η παράδοση έσπασε με τα «Τρία Λιοντάρια» να επικρατούν εύκολα 3-0 στο Wembley και να παραμένουν στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2018. Στο Παρίσι η Γαλλία βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 54΄ εναντίον της Σουηδίας, όμως μέσα σε ένα δεκάλεπτο είχε ανατρέψει την κατάσταση.
Ο Τάσος Μπακασέτας προστέθηκε στον «κύκλο των χαμένων διεθνών» για τον αγώνα της Κυριακής με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μετά τους Κώστα Μανωλά και Παναγιώτη Ταχτσίδη. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ δεν συμμετείχε ούτε στη σημερινή προπόνηση της Εθνικής, λόγω ενόχλησης στον προσαγωγό και όπως είναι φυσικό δεν θα συνδράμει την προσπάθεια των συμπαικτών του, αφού δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε ήδη όταν ενσωματώθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, την περασμένη Δευτέρα.
Μεταγραφή που εάν ολοκληρωθεί μπορεί να τον ανεβάσει επίπεδο επιχειρεί να κάνει ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνούς αμυντικού μέσου, Φελίπε Μέλο. Παίκτης με μεγάλες παραστάσεις στην Ευρώπη είναι ο αμυντικός μέσος της Ίντερ. Την υπόθεση του 33χρονου Βραζιλιάνου άσου έχει αναλάβει προσωπικά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, με τη βοήθεια, όμως και του Αντρέα Στραματσόνι.
Στην απόφαση να πωληθεί, αν βρεθεί κατάλληλο τίμημα ο Στέφανος -Κλάους- Αθανασιάδης, προσανατολίζονται οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, όχι τόσο λόγω της πτωτικής αγωνιστικής παρουσίας του διεθνή φορ, όσο για το γεγονός πως εξ αιτίας αυτής της πτώσης έχει δημιουργηθεί μια διάσταση στον κόσμο με συχνό φαινόμενο τις αποδοκιμασίες και τα αρνητικά σχόλια μερίδας των φιλάθλων της ομάδας προς το πρόσωπο του.


Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε έρευνα στην καταγγελία για δωροδοκία, ύστερα από την επανεξέταση της έρευνας εφημερίδας στις υποψίες για διαφθορά στο ποδόσφαιρο τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου