Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, 2016

  • Με την αφιέρωση της τιμής στους εθελοντές της Εκκλησίας «σε αυτούς που δεν περιμένουν τίποτα, αλλά δίνουν τον εαυτό τους σε έναν αγώνα δύσκολο» ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποδέχθηκε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
  • Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος των δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων όπου θα διεξαχθούν ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών και άλλοι μικρότεροι αγώνες δρόμου θα ισχύσουν το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου στην Αττική.
  • Έναν υπερτυχερό ανέδειξε η κλήρωση της Πέμπτης στο Τζόκερ, ο οποίος, έπειτα από 15 διαδοχικά τζακ-ποτ, κερδίζει 13.824.348,52 ευρώ. Πάνω από 100.000 μοιράζονται οι εννιά τυχεροί με πέντε επιτυχίες.
  • Επιτεύχθηκε τελικά, στην 6η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων στη για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) το οποίο θα αναλάβει πλέον να αποκαταστήσει την νομιμότητα στο πνεύμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
  • Για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατηγορείται ένας 45χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη στο Ίλιον και στον οποίο αποδίδονται τουλάχιστον 85 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα και γραφεία στην περιοχή του Κολωνακίου.

Κόσμος

  • Συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα σε πόλεις των ΗΠΑ οι διαδηλώσεις νέων κυρίως κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, η συμμετοχή όμως ήταν μικρότερη. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι αυτό είναι άδικο, κατηγορώντας μερίδα των ΜΜΕ.
  • Στόχος επίθεσης αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο έγινε το γερμανικό προξενείο στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στο βόρειο Αφγανιστάν. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και περισσότερους από 60 τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συστάθηκε ομάδα διαχείρισης κρίσης.
  • Η τηλεοπτική εκπομπή 60 Minutes του δικτύου CBS εξασφάλισε την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ. Η δημοσιογράφος Λέσλι Σταλ θα πάρει συνέντευξη από τον Τραμπ στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής τοπική ώρα (τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας).
  • Σε μια σκηνή που μοιάζει βγαλμένη από σενάριο σουρεαλιστικής ταινίας, Μπαράκ Ομπάμα και Ντόναλντ Τραμπ αντάλλαξαν χειραψία και «εγκάρδια» λόγια μπροστά στις κάμερες στο Οβάλ Γραφείο, με τον μεγιστάνα του Real Estate να δηλώνει πως ήταν «τιμή του» η συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο. Ο ίδιος ο Ομπάμα μίλησε για μία «εξαίρετη» συνάντηση.
  • Ποινή ισόβιας κάθειρξης ζητούν οι εισαγγελικές αρχές για την συγγραφέα και αγωνίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των μειονοτήτων Ασλί Ερντογάν, η οποία βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενη για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» λόγω της συνεργασίας της με την φιλοκουρδική, αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Ozgür Gündem. Ζητείται ποινή ισοβίων και για άλλους οκτώ συνεργάτες της εφημερίδας.

Οικονομία

  • Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είχε χρέος να προβλέψει και να προσπαθήσει να αποτρέψει το ρήγμα ανάμεσα στο ΔΣ της Τράπεζας και το ΤΧΣ, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.
  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δηλώνει ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κρίνει αν η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι επιβλαβής για την παγκόσμια ανάπτυξη. Το ΔΝΤ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουάσινγκτον θα παραμείνει αφοσιωμένη στο Ταμείο και τους άλλους διεθνείς θεσμούς.
  • Θετικό είναι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης, το δεκάμηνο του έτους, στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση πρώτων δέκα μηνών έτους από το 2001 μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν 162.927 νέες θέσεις εργασίας. Το ανησυχητικό, ωστόσο, είναι ότι η πλειοψηφία των νέων προσλήψεων αφορούν ελαστικές μορφές απασχόλησης, το 39,82% μερικής και το 14,40% εκ περιτροπής.
  • Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν φέτος αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, άφησε ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών. «Θα δούμε εάν θα υπάρξουν αλλαγές φέτος στα τέλη» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.
  • Τα μέτρα για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Ελλάδος μπορεί να είναι συνδεδεμένα και υπό την αίρεση (conditionality) της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων και δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν εκ των προτέρων, προκειμένου το ΔΝΤ να δεχθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, λέει ο Τζ.Ράις, «μαλακώνοντας» τη θέση του Ταμείου. Καλωσορίζει τη συζήτηση των προτάσεων για το χρέος στις 5 Δεκεμβρίου.

Αθλητισμός

  • Χωρίς τη συμμετοχή τριών διεθνών ξεκίνησε την Πέμπτη η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το ντέρμπι με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Ο λόγος για τους Μανιάτη, Πέτσο και Μπακασέτα, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα λόγω των τραυματισμών που αντιμετωπίζουν και οι οποίοι έχουν καταστήσει τη συμμετοχή τους αμφίβολη.
  • Το μήνυμα ότι «καμιά παράγκα και κανένα οργανωμένο σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την ελληνική κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση», «μέχρι εδώ», έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τους συναρμόδιους υπουργούς, που πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, «υπό το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών, των μαφιόζικων χτυπημάτων στον χώρο του αθλητισμού».
  • Πιέσεις να παραμείνει στη θέση του, σε ό,τι αφορά την ΕΠΟ, ακόμη και μετά τη φωτιά που προκλήθηκε στην οικία του (9/11), στην Ιερισσό Χαλκιδικής, δέχεται ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Μπίκας. Κάθετα αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο είναι ο ίδιος, τονίζοντας εμφατικά, στο στενό περιβάλλον του, πως έχει τελειώσει με το ποδόσφαιρο.
  • Απόλυτα ικανοποιημένοι για την κλήση τους στην Εθνική ομάδα δήλωσαν οι Μανώλης Σιώπης και Γιώργος Κουτρουμπής, που έλαβαν σήμερα «προσκλητήριο» από τον Μίχαελ Σκίμπε για τον αγώνα της Κυριακής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
  • Όπως είναι φυσικό, κάθε άλλο παρά απαρατήρητα πέρασαν από τον διεθνή Τύπο τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη φωτιά στην οικία του Γιώργου Μπίκα και τη νέα αναβολή των πρωταθλημάτων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου