Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2016

  • Συνεδριάζει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων με στόχο τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Παρά τις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει από την προηγούμενη εβδομάδα, θεωρείται μάλλον δύσκολο να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.
  • Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν χειροβομβίδα στον αστυνομικό-σκοπό της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά. Το περιστατικό συνέβη στις 4:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. H μοτοσικλέτα εντοπίστηκε λίγο αργότερα.
  • Η ελληνική οικονομία μετά από έξι χρόνια βαθιάς κρίσης βρίσκεται στη φάση της ανάκαμψης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο Μέγαρο Μουσικής. Έστειλε, επίσης, το μήνυμα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρηθεί αυτή η θετική δυναμική είναι αποσαφήνιση της στρατηγικής γύρω από τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. «Η Ελλάδα αποτελεί το τελευταίο οχυρό σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή» είπε.
  • «Υπάρχουν υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις στην Ελλάδα, που μπορούν να πάρουν στα χέρια τους και να εγγυηθούν την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από τη κρίση» τόνισε από την Τρίπολη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά/
  • Επιστολή στον Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να τον συγχαρεί για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ. Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας με τους οποίους συνδέονται διαχρονικά ο ελληνικός και ο αμερικανικός λαός, στη βάση κοινών αξιών δημοκρατίας, κράτους δικαίου και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κόσμος

  • «Στενή συνεργασία» βασισμένη στις κοινές δημοκρατικές αξίες πρότεινε στον Ντόναλντ Τραμπ, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. «Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνδέονται με αξίες, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τον σεβασμό του νόμου, της αξιοπρέπειας του ανθρώπου ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός του, τη θρησκεία του, το φύλο του, τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ή τις πολιτικές πεποιθήσεις του» τόνισε.
  • Η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να οριστεί ειδικός εισαγγελέας για να ερευνήσει τη Χίλαρι Κλίντον, υπογραμμίζοντας όμως δεν έχει συζητήσει πρόσφατα το συγκεκριμένο θέμα με τον εκλεγμένο πρόεδρο και ότι αυτό θα γίνει «στην ώρα του».
  • Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, στελέχη εταιρειών δημοσκοπήσεων στη Γαλλία και αναλυτές προειδοποιούν πλέον ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο έκπληξης στις γαλλικές προεδρικές εκλογές το 2017.
  • Στο περιθώριο των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ οι Αμερικάνοι αποφάσισαν χθες Τρίτη και για μια σειρά άλλα θέματα, όπως η νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς και οι ταινίες ενηλίκων στην Καλιφόρνια, η θανατική ποινή στην Οκλαχόμα και ο κατώτατος μισθός.
  • «Η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της δημοκρατίας μας» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές. «Σε τελική ανάλυση, ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, στέλνοντας ενωτικό μήνυμα. Την Πέμπτη η συνάντηση Ομπάμα - Τραμπ.

Οικονομία

  • Για γαλέρα που επικρατεί στις εργασιακές σχέσεις έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, πριν από την έναρξη κομματικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα.
  • Ιδιαιτέρως ανήσυχος για τις επιπτώσεις της εκλογής Τραμπ, τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην παγκόσμια οικονομία, με βάση τις δεσμεύσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.
  • Tην απεμπλοκή του τρόπου υπολογισμού και κατ' επέκταση της χορήγησης εφάπαξ για πέντε επαγγελματικούς κλάδους έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Αν.Πετρόπουλου ανακοίνωσε το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ). Η υπουργική απόφαση αφορά χίλιους και πλέον δικαιούχους των οποίων η καταβολή του εφάπαξ είχε «παγώσει» από το Σεπτέμβρη του 2013.
  • Σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία τους παρουσιάζουν οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες το 2015, παρά τη μικρή υποχώρηση στον κύκλο εργασιών τους, όπως προκύπτει από μελέτη της ICAP. Ειδικότερα, εμφάνισαν το 2015 συνολικά κέρδη EBITDA της τάξης των 10,8 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA που προκύπτουν από το σύνολο των επιχειρήσεων κατέστησαν αρνητικά. Τα συνολικά κέρδη τους προ φόρου ήταν της τάξης των 5,4 δισ. ευρώ το 2015.
  • Η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη αναμένεται να συνεχιστεί, αλλά με συγκρατημένο ρυθμό, είναι το βασικό συμπέρασμα από τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν. Ειδικότερα αναμένει αύξηση του ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ κατά 1,7% το 2016, 1,5% το 2017 και 1,7% το 2018. Η απασχόληση στη ζώνη του ευρώ και στην ΕΕ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,4% φέτος.

Αθλητισμός

  • Την πρώτη της ήττα μετά από πέντε διαδοχικές νίκες γνώρισε η εθνική Ελλάδας του Μίκαελ Σκίμπε. Η «γαλανόλευκη» έχασε 1-0 από τη Λευκορωσία σε φιλικό ματς που έγινε στο «Γ.Καραϊσκάκης», τέσσερις ημέρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Βοσνία (13/11) για τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Παλίτσεβιτς με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ στο 14ο λεπτό.
  • Ανω κάτω έγινε η Super League, αφού μετά τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ εξέφρασε την αντίθεσή της με την τελευταία παράγραφο της σημερινής ανακοίνωσης. Η διοργανώτρια αρχή καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του κ. Μπίκα, κατέληξε όμως διαφωνώντας με την αναστολή των πρωταθλημάτων.
  • Η διοργανώτρια του πρωταθλήματος προστέθηκε στους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου που καταδίκασαν τον εμπρησμό στην οικία του Γιώργου Μπίκα και τον εκφοβισμό του Γιάννη Τσαχειλίδη. Με ανακοίνωσή του, ο συνεταιρισμός στηρίζει την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ, ευελπιστεί ότι τα μέλη της ΚΕΔ θα παραμείνουν στη θέση τους, αλλά δηλώνει αντίθετος στην αναστολή του πρωταθλήματος, υπογραμμίζοντας ότι έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα.
  • Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιάννης Αλαφούζος στο ραδιόφων «Metropolis 95,5» κάνοντας λόγο για καταστάσεις Κολομβίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο ελέγχεται από μια μαφία. Επίσης, τόνισε ότι «για τους 7 βαθμούς διαφοράς από τον Ολυμπιακό δεν φταίει η διαιτησία», ενώ αναφέρθηκε και στον Στραματσόνι.
  • Αν και η έκθεση της πραγματογνωμοσύνης για τη φωτιά που προξένησε ζημιές στην θερινή κατοικία του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα, στην Ιερισσό της Χαλκδικής, θα γίνει τις επόμενες μέρες από ειδικό πραγματογνώμονα, όλες οι ενδείξεις ωστόσο φανερώνουν πως πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου