Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Wikileaks: O Λευκός Οίκος ζήτησε από τον Κλίντον να παρέμβει για να δεχτεί ο Τσίπρας το 3ο μνημόνιο

Του Κώστα Μαυραγάνη

TSIPRAS CLINTON
Email στο οποίο ο Τζον Ποντέστα, σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και πρώην προσωπάρχης του Μπιλ Κλίντον, εμφανίζεται να γράφει (Ιούλιος 2015) πως ο Λευκός Οίκος τον προσέγγισε με σκοπό να διαπιστωθεί εάν ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να μεσολαβήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό για να δεχτεί τη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο, δημοσιοποίησε το Wikileaks.
Αναλυτικότερα, στο συγκεκριμένο email ο Ποντέστα φαίνεται να γράφει τα εξής, απευθυνόμενος σε συνεργάτιδα του πρώην προέδρου: «Είμαι σε τρένο τώρα και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος με ρώτησε αν ο WJC (Μπιλ Κλίντον- για την ακρίβεια, William Jefferson Clinton) έχει αρκετή επιρροή στον πρωθυπουργό Τσίπρα για να τον καλέσει και να τον συμβουλέψει να δεχτεί συμφωνία. Μπορείς να τον ρωτήσεις εάν αυτό θα ήταν δυνατόν; Αν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού κατέβω από το τρένο και να εξηγήσω τη λογική τους και το τι ελπίζουν να επιτύχουν. Ευχαριστώ».
Η απάντηση της συνεργάτιδας του πρώην προέδρου είχε ως εξής: «Λέει ναι, αλλά θα χρειαστεί περισσότερες πληροφορίες από όσες έχει τώρα. Το βασικό του ερώτημα είναι- πιέζουμε επίσης και τη Μέρκελ;».
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου