Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Έλαμψε με φόρεμα Versace η Μισέλ Ομπάμα στο τελευταίο επίσημο δείπνο στο Λευκό Οίκο

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΜΑΤΕΟ ΡΕΝΤΣΙ

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2016
Έλαμψε ως Πρώτη Κυρία η Μισέλ Ομπάμα στο τελευταίο επίσημο δείπνο της θητείας του συζύγου της, φορώντας ένα χρυσό φόρεμα Versace.

Έλαμψε με φόρεμα Versace η Μισέλ Ομπάμα στο τελευταίο επίσημο δείπνο στο Λευκό Οίκο
Γνωστή ως «style icon» της Αμερικής, για τις ενδυματολογικές της επιλογές τα 8 χρόνια που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο, η κυρία Ομπάμα για άλλη μία φορά, δεν απογοήτευσε το βράδυ της Τρίτης.

Η Πρώτη Κυρία, με παράδοση να φορά στα επίσημα δείπνα φορέματα διάσημων σχεδιαστών των τιμώμενων κάθε φορά, χωρών, επέλεξε την ιταλική ετικέτα Atelier Versace, για το δείπνο στο Λευκό Οίκο προς τιμήν του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και της συζύγου, Ανιέζε Λαντίνι.
Το αμάνικο φόρεμα τόνισε τους καλογυμνασμένους ώμους της Πρώτης Κυρίας και το ντραπέ σχέδιό του υπογράμμισε το σώμα της.

Το σουαρέ για τον κ. Ρέντσι ήταν το 13ο και τελευταίο επίσημο δείπνο για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, που αφήνει την θέση του, τον Ιανουάριο. Ήταν επίσης ένα από τα μεγαλύτερα δείπνα της θητείας του Ομπάμα.

Η λίστα των καλεσμένων της Τρίτης περιελάμβανε μια νότα από τα πάντα: διασημότητες, νομοθέτες, ανώτερους αξιωματούχους διοίκησης, το προσωπικό του Λευκού Οίκου, ένα ολόκληρο άγημα από δημοσιογράφους και πολλούς άλλους, είχε την αίσθηση πως σχεδιάστηκε ως ένα μεγάλο τελικό «ευχαριστώ» σε όλους.

Η κυρία Ομπάμα γενικά ευχαρίστησε τους επισκέπτες της «για οκτώ υπέροχα χρόνια».«Ήταν πραγματικά ένα επιτυχημένο τελευταίο δείπνο» είπε μεταξύ του δείπνο και της ψυχαγωγίας.

Έλαμψε με φόρεμα Versace η Μισέλ Ομπάμα στο τελευταίο επίσημο δείπνο στο Λευκό Οίκο
Στην πρόποσή του λίγο πριν το δείπνο, ο Ομπάμα είπε πως η αμερικανική δημοκρατία χρωστάει τη χάρη της εν μέρει στην Ιταλία. Σημείωσε δε πως το Lincoln Memorial και το εσωτερικό του θόλου του Καπιτωλίου, έγιναν από Ιταλούς, και ύψωσε το ποτήρι στη «διαρκή συμμαχία των δύο λαών».

Εφιστώντας την προσοχή στην παρουσία του Ρομπέρτο Μπενίνι, ο Ομπάμα δήλωσε πως ο ηθοποιός – σκηνοθέτης «είχε υποσχεθεί να μην πηδήξει επάνω στα τραπέζια». Το σχόλιο υπενθύμισε την κίνηση του Μπενίνι μετά την βράβευσή του με το Όσκαρ το 1999, για την ιταλική ταινία «Η ζωή είναι ωραία».

Ο γερουσιαστής Τζέραλντ Κονόλι είπε ότι είναι «λίγο λυπηρό» το γεγονός πως επρόκειτο για το τελευταίο επίσημο δείπνο του Ομπάμα. Αλλά προκειμένου να κάνει πιο αξέχαστη τη στιγμή, είπε: «Για σήμερα μόνο, μπορώ να προφέρω το όνομά μου ως Canoli και όχι Connolly».

Ο Τζόνι Ράιτ, ο άνθρωπος που επιμελείται το χτένισμα της κυρίας Ομπάμα, χαρακτήρισε την στιγμή ως «γλυκόπικρη» αλλά ήταν ενθουσιασμένος που προσκλήθηκε.

Έλαμψε με φόρεμα Versace η Μισέλ Ομπάμα στο τελευταίο επίσημο δείπνο στο Λευκό Οίκο
Άλλοι, εν τω μεταξύ, προσπάθησαν να δώσουν ένα πιο ελαφρύ κλίμα στη βραδιά. «Είμαστε Εβραίοι, αλλά προσδιοριζόμαστε ως Ιταλοί» αστειεύτηκε ο κωμικός Τζέρι Σένφιλντ. Εξηγώντας γιατί ο ίδιος και η γυναίκα του Τζέσικα, προσκλήθηκαν από τους Ομπάμα, δήλωσε πως έχουν περάσει πολύ χρόνο ταξιδεύοντας στην Ιταλία και «τις περισσότερες φορές όταν βγαίνουμε έξω, επιλέγουμε ιταλικό φαγητό. Δεν μπορώ να καταλάβω κάποιον άλλο λόγο που μπορεί να μας κάλεσε σήμερα εδώ ο Πρόεδρος».

Ο διάσημος σεφ Μάριο Μπατάλι κλήθηκε να βοηθήσει το προσωπικό της κουζίνας του Λευκού Οίκου στην προετοιμασία του δείπνου ενώ η βραβευμένη με Γκράμι τραγουδίστριαΓκουέν Στεφάνι, τραγούδησε αμέσως μετά.

Το μενού είχε σχεδιαστεί για να επιδείξει παραδοσιακά ιταλικά πιάτα που είναι οικεία στους Αμερικανούς και έγιναν με πρώτες ύλες από τον κήπο της κυρίας Ομπάμα κατά την διάρκεια της τελευταίας συγκομιδής του τρέχοντας μήνα.

Ο Μπατάλι, η executive chef Cristeta Comerford και ο σεφ ζαχαροπλαστικής Σούζι Μόρισον, ετοιμάσαν ένα μενού που περιελάμβανε ραβιόλια γλυκοπατάτας με βούτυρο και φασκόμηλο, ζεστή σαλάτα με κολοκύθια και ρολάκια με βόειο κρέας, ένα κλασικό ιταλικό φαγητό, σερβιρισμένο με μπρόκολο. Επιδόρπιο ήταν ιταλική τάρτα με πράσινο μήλο, σερβιρισμένο με παγωτό από βουτυρόγαλα.
Έλαμψε με φόρεμα Versace η Μισέλ Ομπάμα στο τελευταίο επίσημο δείπνο στο Λευκό Οίκο

Ο Ομπάμα παρέθεσε 13 επίσημα γεύματα κατά την διάρκεια της 8ετούς θητείας του στην εξουσία, δύο περισσότερα από τον Πρόεδρο George W. Bush. Ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ξεπέρασε κατά πολύ τους προκατόχους του με 28 δείπνα κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του

Πηγή: Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου