Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

NEA - EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, 2016

  • Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών ταρακούνησε στις 23:14 του Σαββάτου τα Γιάννενα. O σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε απόσταση 12χλμ. βορειοδυτικά των Ιωαννίνων. «Σμήνος» μετασεισμικών δονήσεων, ορισμένες μεγέθους άνω των 4 βαθμών σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, προκαλώντας φόβο στους κατοίκους. Από το σεισμό έχουν υποστεί ρωγμές σπίτια στο Καλπάκι.
  • Από 151 μέλη θα αποτελείται η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στο 2ο συνέδριο του κόμματος. Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ποσόστωση φύλου το 1/3 να είναι γυναίκες και να μην ξεπερνούν σε ποσοστό το 25% οι υπουργοί, γενικοί γραμματείς και διορισμένους σε διοικήσεις οργανισμών του Δημοσίου.Το Συνέδριο αποφάσισε να μην περιλαμβάνονται οι βουλευτές στην ποσόστωση του 25%, έπειτα από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, παρά την ψήφιση αρχικά της αντίθετης πρότασης.
  • «Έχουμε σήμερα όλα τα μέτωπα ανοιχτά. Τα εσωτερικά και τα εξωτερικά. Και αυτό όχι από λάθος ή από αμέλεια, αλλά από πολιτική επιλογή» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «διεκδικούμε άμεσα όσα προβλέπει η συμφωνία για το χρέος» καθώς και ότι δεν θα κάνει πίσω στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
  • «Δεν θα γίνουν αιφνιδιασμοί, πρώτα θα "ανασχηματίσουμε" το κόμμα και μετά την κυβέρνηση»  δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια σύντομης συνομιλίας με δημοσιογράφους, προσθέτοντας: «Μην βιάζεστε, κάθε πράγμα στον καιρό του».
  • Την πεποίθησή της ότι δεν μπορεί να φανταστεί κυβερνητικό ανασχηματισμό «και να μένουν εκτός ο Νίκος Φίλης, για να γίνει το χατήρι της Εκκλησίας, ο Ανδρέας Ξανθός που παλεύει για την Υγεία και ο Πάνος Σκουρλέτης που δίνει την μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις» εξέφρασε η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου στην ομιλία της στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόσμος

  • Τέσσερις ώρες διήρκεσαν οι συζητήσεις κατά τη διεθνή διάσκεψη της Λωζάννης με θέμα τη Συρία, στην οποία συμμετείχαν η Ρωσία, οι ΗΠΑ και οι κυριότερες περιφερειακές δυνάμεις που εμπλέκονται στη συριακή σύρραξη. Στη έπεσαν στο τραπέζι «μία σειρά από ιδέες» ωστόσο ο στόχος για τον τερματισμό της σφαγής και την έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας στη Συρία παραμένει μακρινός.
  • Για «στημένη από διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης» εκλογική διαδικασία έκανε λόγο ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Χίλαρι Κλίντον, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι στην πρόσφατη μεταξύ τους τηλεμαχία ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων και πρότεινε να γίνει έλεγχος για φαρμακευτικές ουσίες πριν από το επόμενο ντιμπέιτ.
  • Να μην τεθεί σε κίνδυνο η αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ λόγω του Brexit ζήτησε το Σάββατο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. «Αποφάσισαν να φύγουν. Θεωρώ ότι η χειρότερη στάση θα ήταν η αμφισβήτηση της επιλογής τους ή η αμφισβήτηση των θεμελιωδών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.
  • Δεκάδες, από τους εκατοντάδες, ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες που βρίσκονται στη «ζούγκλα του Καλαί» θα γίνουν δεκτοί τις προσεχείς ημέρες στη Βρετανία, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές, στο πλαίσιο διαδικασιών για την ένωσή τους με τις οικογένειές τους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι και τη Ράκα, την ώρα που στη Λωζάνη διεξάγονται οι διαβουλεύσεις των επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, της Ρωσίας και άλλων δυνάμεων, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί το συνεχιζόμενο λουτρό αίματος. Με χαμηλές προσδοκίες προσέρχεται στη συνάντηση ο ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

Οικονομία

  • Ο γερμανός υπ. Οικονομικών αναγνώρισε ότι η Ελλάδα σημείωσε προόδους, καλώντας ωστόσο τη χώρα να μην παρεκκλίνει από τη μεταρρυθμιστική οδό. Παράλληλα απέρριψε εκ νέου κάθε συζήτηση για το χρέος πριν το 2018.
  • Νέα παρέμβαση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκη, αυτή τη φορά για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Στουρνάρα, για τον οποίο λέει ότι πρέπει να απομακρυνθεί. «Εάν θέλει ας πάει και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης» στην Εξεταστική Επιτροπή, απαντά η πλευρά Στουρνάρα.
  • Να αναλάβει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και όχι πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον έλεγχο της τήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και υπέρμαχος των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
  • Λόγω εργασιών αναβάθμισης των ηλεκτρομηχανολογικών υποδοµών που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστηµάτων δεν θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή ∆ηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης στο σύστηµα «Πόθεν Έσχες» έως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 20:00.
  • Η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή των κρατών-μελών της ευρωζώνης, ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας στην ανοικτή επιστολή των 36 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που κάλεσαν να υπάρξει το ταχύτερο ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Αθλητισμός

  • Στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ βρίσκεται -προσωρινά- ο Ολυμπιακός που πέρασε από τη Νέα Σμύρνη με 2-0 επί του Πανιωνίου για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο Μποτία στο 15' και ο Μιλοβόγεβιτς στο 64' πέτυχαν τα γκολ των νικητών, που έφτασαν τους 12 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Παναθηναϊκό ο οποίος υποδέχεται αύριο την Ξάνθη.
  • Γεμάτη από ένταση, δύο αποβολές και «φωνές» από τις διαιτητικές αποφάσεις ήταν η αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό κόντρα στον Πανιώνιο (Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-2) στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε ο Παναιτωλικός, ο οποίος συνέτριψε την Κέρκυρα (Παναιτωλικός - Κέρκυρα 4-0) στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στην Τρίπολη, ο Αστέρας κατάφερε να βάλει... τέλος στον κατήφορο κερδίζοντας τον Πλατανιά (Αστέρας - Πλατανιάς 2-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου