Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, 2016

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο, έπειτα από τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από το κέντρο. 

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 04:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.
  • Εκατοντάδες είναι οι μετασεισμοί στην Ήπειρο, ενώ οι κάτοικοι ανησυχούν. Ο μετασεισμός 4,3 βαθμών λίγο μετά τις 22:00 την Κυριακή, έβγαλε και πάλι τον κόσμο στις πλατείες των Ιωαννίνων. Οι επιστήμονες εμφανίζονται διχασμένοι για το κατά πόσο οι 5,3 βαθμοί του Σαββάτου ήταν ο κύριος σεισμός. Συσκέψεις στην Περιφέρεια, έλεγχοι σε κτίρια, κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες τη Δευτέρα. Να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να εμπιστεύονται μόνο τις επίσημες Αρχές, ζητά από τους πολίτες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.
  • Μια γυναίκα και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμη ένα παιδί τραυματίστηκε, όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο ΙΧ, έξω από το κέντρο προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο επικράτησε ένταση και πρόσφυγες πυρπόλησαν το ΙΧ. Αστυνομικοί, που έσπευσαν στο σημείο, φυγάδευσαν τον 76χρονο οδηγό, ο οποίος κρατείται.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Cessna, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 18:30, στα Καλάβρυτα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα.
  • Με ποσοστό 93,54% επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2ο Συνέδριο του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας. Συνεχίζεται η καταμέτρηση για τα 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Τα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Κόσμος

  • Είκοσι πολίτες της Σερβίας συνελήφθησαν στο Μαυροβούνιο με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν ένοπλη επίθεση στο κτήριο του Κοινοβουλίου και σε άλλους στόχους αμέσως μετά τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής, στις οποίες η χώρα κλήθηκε να αποφασίσει αν θα συμπορευτεί με τη Δύση ή αν θα στραφεί ξανά προς τη Ρωσία. Νίκη του φιλοδυτικού πρωθυπουργού Τζουκάνοβιτς δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα.
  • Παίζοντας πλέον άκρως επικίνδυνο παιχνίδι ως αντιπερισπασμό στις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις που «βυθίζουν» την εκστρατεία του, ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί ανοιχτά με νέο «εμπρηστικό» tweet το αδιάβλητο των προεδρικών εκλογών κάνοντας λόγο για στημένες κάλπες «σε πολλά εκλογικά τμήματα» -γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για πιθανό εκφοβισμό ψηφοφόρων την 8η Νοεμβρίου και ξέσπασμα βίας από υποστηρικτές του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος...
  • Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στη Δρέσδη για να... γιορτάσουν τη δεύτερη επέτειο από την ίδρυση του ισλαμοφοβικού, αντιμεταναστευτικού κινήματος Pegida. Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι», οι διαδηλωτές φώναζαν «η Μέρκελ πρέπει να φύγει» και διαμαρτύρονταν για την άφιξη στη Γερμανία 900.000 αιτούντων άσυλο.
  • Νέες προσλήψεις στο Δημόσιο, ανανέωση σειράς συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το κλείσιμο της υπηρεσίας του Δημοσίου (Equitalia) που εισέπραττε τις οφειλές των πολιτών προς το κράτος και συνολικά προβλέψεις κοινωνικής πολιτικής είναι τα κύρια σημεία του σχεδίου προϋπολογισμού του 2017 που παρουσίασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι -με το βλέμμα στο κρίσιμο δημοψήφισμα του Δεκεμβρίου- το οποίο θα περάσει από το «μικροσκόπιο» των Βρυξελλών.
  • Ως «προεκλογική ρητορική» απέρριψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τις αμερικανικές κατηγορίες για κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως οι απειλές για αντίποινα «συνιστούν αναγνώριση, για πρώτη φορά, πως οι ΗΠΑ προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις». Η Μόσχα δεν επιδιώκει σύγκρουση με την Ουάσινγκτον, είπε επίσης, αναφέροντας πως δεν προτίθεται να επηρεάσει τις αμερικανικές κάλπες και πως θα χαιρετίσει όποιον αμερικανικό ηγέτη συνεργαστεί με την Ρωσία.

Οικονομία

  • Η στενή συνεργασία του κλάδου του εμπορίου με τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών logistics (εφοδιαστική αλυσίδα) μπορεί να δώσει ώθηση για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, σημείωσε ο Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στο 20ό Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics.
  • «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα η αγορά είναι άλλη μια εκλογική διαδικασία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φέρει μια ισχυρή κυβέρνηση και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακολουθηθεί από άλλες εκλογές στις οποίες θα εφαρμοστεί πλήρως το αναλογικό εκλογικό σύστημα. Κατά την άποψή μου, αυτό θα προκαλέσει ολοκληρωτικό χάος στη χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.
  • Γενική αναπροσαρμογή του ΕΚΑΣ προς τα κάτω «για να μην το χάσει κανείς» και αυξήσεις στις συντάξεις το 2018, προαναγγέλλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
  • Λόγω εργασιών αναβάθμισης των ηλεκτρομηχανολογικών υποδοµών που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστηµάτων δεν θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή ∆ηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης στο σύστηµα «Πόθεν Έσχες» έως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 20:00.
  • Ο γερμανός υπ. Οικονομικών αναγνώρισε ότι η Ελλάδα σημείωσε προόδους, καλώντας ωστόσο τη χώρα να μην παρεκκλίνει από τη μεταρρυθμιστική οδό. Παράλληλα απέρριψε εκ νέου κάθε συζήτηση για το χρέος πριν το 2018.

Αθλητισμός

  • Με τον Εντινσον Καβάνι να σκοράρει ξανά (12 γκολ σε 10 ματς σε Γαλλία και Champions League) η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Ουραγό Νανσί και έπιασε τη Μονακό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Ligue 1. Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Μαρσέιγ που επικράτησε 1-0 της Μετς στο «Βελοντρόμ». Με αυτό το ματς ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική στη Ligue 1 και το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Μπαφετιμπί Γκομίς στο 13΄.
  • Ανεβαίνει η Μίλαν, που νίκησε 3-1 την εξαιρετική φέτος Κιέβο, στη Βερόνα. Άλλη μία μέτρια εμφάνιση έκανε η Φιορεντίνα στο ιταλικό πρωτάθλημα, παραχωρώντας 0-0 στην Αταλάντα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. «Αυτοκτονία» για την Ίντερ, που ηττήθηκε 2-1 από την Κάλιαρι στο «Σαν Σίρο» και έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην πρώτη τετράδα. Η Λάτσιο έχασε την ευκαιρία να ανέβει δεύτερη, μαζί με τη Ρόμα, αλλά και πάλι θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη από το 1-1 με την Μπολόνια στο «Ολίμπικο».
  • Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν η θριαμβεύτρια του ντέρμπι των Βάσκων, καθώς επικράτησε 3-2 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Σαν Μαμές» και διατηρείται στην πρώτη εξάδα της κατάταξης, τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή. Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν η Αλαβές και η Μάλαγα, ενώ, το «φιλί της ζωής» έδωσε ο Μάριο Σουάρες στη Βαλένθια, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ στο 1-2 επί της Χιχόν. Σπουδαία εμφάνιση της Βιγιαρεάλ που διέλυσε 5-0 τη Θέλτα, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Europa League, με τα πρώτα τέσσερα γκολ στο «Μαδριγάλ» να σημειώνονται πριν συμπληρωθούν 50 λεπτά!
  • Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή υπέβαλε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο προπονητής που οδήγησε τον «Γηραιό» στην άνοδο από το Football League το 2015, αλλά και σε εξαιρετική πορεία στη περσινή σεζόν, ανακοίνωσε την αποχώρησή του στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Πρόσθεσε, δε, πως ουσιαστικά είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την προηγούμενη αγωνιστική (1η Οκτωβρίου) και την εντός έδρας ήττα (1-2) από τον Πανιώνιο.
  • Πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο, κρίθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στο 26΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σαραμαντάς του «Γηραιού» επειδή εξύβρισε τη βοηθό διαιτητή. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς έχασε πολλές ευκαιρίες αφού έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Χουάντερσον, κράτησε πάντως τους τρεις βαθμούς με τους οποίους ανέβηκε στην 4η θέση της κατάταξης, μετά από τα πρώτα 5 ματς στη Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου