Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Άννα Kορακάκη - Παύλος Μάμαλος: Οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες διδάσκουν Ολυμπιακές Αξίες

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, 2016Της Νάνσυ Σπυροπούλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» ΤΗΣ ΕΘΝΟΑ 
Στις Αξίες του Ολυμπισμού και την Ολυμπιακή Ιστορία, στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Αρχαία Ολυμπία, μυήθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών, από την Χρυσή Ολυμπιονίκη Σκοποβολής Άννα Κορακάκη, τον Χρυσό Παρολυμπιονίκη Άρσης Βαρών Παύλο Μάμαλο και τις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής, Βάσω Μιλλούση και Σταυρούλα Σαμαρά αντίστοιχα, που από χθες βρίσκονται στην Ολυμπία.
Η ξεχωριστή αυτή ευκαιρία, δόθηκε στους μαθητές του «Μποδοσάκειου Διδακτηρίου», που θέλησαν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας «Ολυμπιακή Κληρονομιά», που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Η έναρξη και η γνωριμία
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου να καταθέτουν στεφάνι στη Στήλη του Αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων Πιέρ ντε Κουμπερτέν και να στέκονται όρθιοι ακούγοντας τον Ολυμπιακό Ύμνο. Το καλωσόρισμα τους ανέλαβε η Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑΙλεάνα Κλοκώνη, που με τον δικός της ιδιαίτερο τρόπο, έβαλε τους μαθητές από την πρώτη στιγμή στο «παιχνίδι της γνώσης» της Ολυμπιακής Ιστορίες, εκμαιεύοντας τους πληροφορίες από το μοναδικό εκπαιδευτικό βιβλίο Ολυμπιακής Παιδείας στην χώρα μας με τίτλο «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία…προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!», που έχει γράφει η ίδια η κα Κλοκώνη
Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς τους σχολείου, αλλά και τους Έλληνες αθλητές, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές που έχουν κάνει υπερήφανη την Ελλάδα και έχουν σηκώσει ψηλά την Ελληνική Σημαία, καλωσόρισε και ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές, που συμμετείχε στην έναρξη του προγράμματος, μαζί με τον πρόεδρο του Ν.Π του δήμου Αντώνη Χρυσανθακόπουλο και την υπεύθυνη Ολυμπιακών και Διεθνών Θεμάτων του δήμου, Ρόη Αντωνοπούλου, οι οποίοι μάλιστα αποτελούν και συνεργάτες της ΕΘΝΟΑ – όπως είπε η κα Κλοκώνη – στην υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος.
   Ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές, ήταν η ευκαιρία που τους δόθηκε να μιλήσουν με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και της Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες, δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματά τους και συμβουλεύοντάς τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να απολαύσουν αυτό το ξεχωριστό ταξίδι. Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, σήμερα, τα παιδιά θα συμμετάσχουν στο «Εργαστήρι Ολυμπισμού» να προσεγγίσουν βιωματικά αρκετά Ολυμπιακά Αθλήματα με εκπαιδευτές τους παραπάνω αθλητές, αλλά και την Ολυμπιονίκη στο Ύψος Νίκη Μπακογιάννη, που συμμετέχει στο πρόγραμμα.
Πρώτη φορά στα άγια χώματα της Ολυμπίας
   «Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκεται σ’ αυτόν τον ιστορικό τόπο, που συμμετέχω το πρόγραμμα Ολυμπιακών Σπουδών και θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλει η ΕΘΝΟΑ για να μεταδώσει στα παιδιά της αξίες του Ολυμπισμού», είπε η Άννα Κορακάκη, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» φτάνοντας στην Αρχαία Ολυμπία. Αναφερόμενη στο δικό της ρόλο, να μιλήσει στα παιδιά γι’ αυτές τις αξίες, σημείωσε πως «…αυτό που έχει σημασία είναι η προσπάθεια. Αυτή μένει στο τέλος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και θα τους παροτρύνω να ασχοληθούν με τον αθλητισμό», είπε και συμβούλευσε τα παιδιά της Ηλείας που θέλουν να ασχοληθούν με τη Σκοποβολή, να το κάνουν, έστω κι αν δεν υπάρχουν στην Ηλεία υποδομές. «Τα παιδιά της επαρχίας, δεν τυγχάνουν των ευκαιριών που έχουν τα παιδιά πόλης, λόγω έλλειψης υποδομών. Κι εγώ δεν είχα, ούτε έχω υποδομές. Παρόλα αυτά έχω καταφέρει κάτι σπουδαίο που το ονειρευόμουν και ξέρω ότι το ονειρεύονται πολλά παιδιά. Γι’ αυτό και τους παροτρύνω να βρουν απλά ένα χώρο και να κάνουν αυτό που αγαπούν», λέει η Άννα Κορακάκη.
   Εμφανώς συγκινημένος, ο Παύλος Μάμαλος, χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την παρουσία του στην Αρχαία Ολυμπία και δη τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Ολυμπιακής Κληρονομιάς της ΕΘΝΟΑ, χαρακτηρίζοντας τα παιδιά που συμμετέχουν κατά καιρούς στο πρόγραμμα, τους «αυριανούς πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες».
   Ιδιαίτερη τιμή χαρακτήρισαν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και οι δυο παγκόσμιες πρωταθλήτριες, Βάσω Μιλλούση και Σταυρούλα Σαμαρά, καλώντας τους μαθητές να αδράξουν την ευκαιρία και να πάρουν όσες περισσότερες γνώσεις μπορούν, να μάθουν για την Ολυμπιακή Ιστορία και τις Αξίες του Ολυμπισμού.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου