Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Παπαδήμος: Αναγκαία αλλά όχι αρκετή η ελάφρυνση του χρέους


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ FLETCHER SCHOOL

Αναγκαία, αλλά όχι αρκετή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, είναι μια συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Παπαδήμος: Αναγκαία αλλά όχι αρκετή η ελάφρυνση του χρέους
Σε ομιλία του στο συνέδριο του Fletcher School για την Ελλάδα, στη Βοστόνη, ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως κρίσιμης σημασίας μία συμφωνία για το χρέος, τόσο για τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και την επάνοδο την εμπιστοσύνης, αλλά και για τη συμμετοχή της Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόσθεσε ότι για να ευοδωθεί το θετικό σενάριο για την ελληνική οικονομία, απαιτούνται ευρύτερες και βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, τόσο στις αγορές όσο και στους θεσμούς της χώρας.
Στάθηκε επίσης στην ανάγκη αναβάθμισης της «ποιότητας και της αποτελεσματικότητας» της δημόσιας διοίκησης, και ιδιαίτερα στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, τα δικαστήρια και το εκπαιδευτικό σύστημα.
Ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε και στις τράπεζες, χαρακτηρίζοντας ως επίσης σημαντική για την ανάκαμψη της χώρας τη δυνατότητα του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει υγιείς επιχειρήσεις. Όπως είπε, η ανακεφαλαιοποίηση του περασμένου φθινοπώρου και τα νέα μέτρα για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αφαιρούν κάποια από τα χρηματοοικονομικά εμπόδια για την ανάκαμψη, ωστόσο προειδοποίησε ότι μένουν πολλά να γίνουν ακόμα.
Παράλληλα, συνέδεσε τις θετικές προγνώσεις της κυβέρνησης και του ΔΝΤ για την ανάπτυξη με «την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών», ξεκινώντας από την ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Ωστόσο, επεσήμανε ότι η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της οικονομίας παραμένει υψηλή.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου