Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Μετά τον σάλο: Νύχτα πήραν πίσω την τροπολογία για το λουκέτο στα κανάλια

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, 2016

Νύχτα κατέθεσαν την τροπολογία για το λουκέτο στα κανάλια, νύχτα την απέσυραν...Πηγή: Eurokinissi
Μετά τον σάλο: Νύχτα πήραν πίσω την τροπολογία για το λουκέτο στα κανάλια
Μετά τον σάλο που ξέσπασε και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, και προέβλεπε λουκέτο σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν έχουν άδεια μέσα σε πέντε ημέρες από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της υπουργικής απόφασης για τους οριστικούς καναλάρχες, η κυβέρνηση αργά το βράδυ της Παρασκευής πήρε πίσω την απόφασή της.

Η κυβερνητική αναδίπλωση έγινε μέσω δήλωσης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος ανέφερε ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο θα γίνει μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

«Είχα πριν από λίγο επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Βούτση. Εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της βουλής», δήλωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Αυτό και θα κάνουμε».

 Επίσης, υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων, τόσο για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις ευρύτατες δυνατές συναινέσεις σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο».

 «Ηρθε η ώρα νομίζω», είπε ο κ. Παππάς, «όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων, συμφερόντων».

Νωρίτερα, είχε κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη για «την θωράκιση των τεσσάρων ιδιωτικών αδειοδοτούμενων καναλιών», όπως διατυπωνόταν, και το κλείσιμο όσων δεν κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως από την διαγωνιστική διαδικασία μέσα σε πέντε ημέρες από τη δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ της υπουργικής απόφασης με τους οριστικούς ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου